Després de dues derrotes consecutives al Palau, el Barça es retroba amb la victòria

Després d’un partit poc brillant, però força efectiu d’un Barça intens i solidari, l’equip blaugrana ha guanyat de forma clara i contundent a un Baskònia que no s’ha semblat gens a aquell equip que va superar per KO tècnic als blaugranes en partit d’Eurolliga, jugat en terreny baskonista un mes enrere. Si en aquella ocasió, els bascos van prémer l’accelerador anotant triple rere triple en una demostració de confiança i determinació, avui l’equip de Dusko Ivanovic, s’ha trobat que al davant no tenia aquella fluixa defensa que pràcticament no va presentar oposició. En el matx d’avui les coses han anat bé pels blaugranes pel que fa a la feina al darrere i això ha estat determinant pel triomf final.

Bona actitud defensiva dels blaugranes

Que avui els visitants no gaudirien de comoditats s’ha pogut veure en la primera jugada del matx. Un tap de Jabari Parker sobre el controvertit Chima Moneke demostrava que no seria un partit senzill pels visitants. En atac Nikola Kalinic només anotava un tir lliure per un escarransit 1-0. A continuació, els locals fallaven en els seus intents de triples, però una cistella després de rebot ofensiu de Parker tornava a posar als locals al davant, 3-2.

L’avantatge local ha durat poc, perquè els culers insistien en els errors. Les pèrdues de pilota i la mala selecció de llançament seran aprofitats pels forasters per obrir una bretxa al lluminós.  3-11, amb triple de Markus Howard, el més perillós dels rivals. Per part local, sort que en el tir lliure els blaugranes estaven encertats, fet que els permetia anar esborrant el forat al marcador que havien obert els bascos. Nico Laprovittola i Willy Hernangómez, amb quatre tirs lliures cadascú, han estat els que han reduït el marge visitant fins a deixar-lo en la mínima expressió, 11-12. Després d’un temps mort visitant, les cistelles de Rokas Jokubaitis i Àlex Abrines capgiraven el marcador pel 15-14. Avantatge que mantindria Jokubaitis, però que un segon triple de Howard capgiraria pel 17-19 quan s’arriba a la fi del primer capítol.

Els locals donen un primer avís

Ivanovic ordena començar el segon acte amb els seus homes defensant en una tímida defensa zonal 2-3 que els durarà relativament poc. El rebot defensiu blaugrana millora i això permet que Dario Brizuela empati el matx a 19. Empat que es mantindrà després de dos tirs lliures transformats per Parker. Tot just abans d’una petita escapada local, gràcies a un parell de contraatacs culminats, primer per Joel Parra, ple d’intensitat i determinació i a continuació Jokubaitis pel 25-21. Era el primer avís dels locals.

Gràcies a l’encert en el triple, Tomas Satoransky i Brizuela, el marge local creix lleugerament, 31-28. Un tir lliure convertit per Laprovittola per falta tècnica assenyalada a Codi Miller-McIntyre i un triple convertit per Parker fan arribar l’avantatge barcelonista fins als deu punts, 35-25. És el segon avís local. Però després de dos tirs lliures convertits per Kalinic, arribaran dos triples de Moneke, els seus únics punts d’avui, que tanquen el primer temps amb els baskonistes encara vius, 37-33.

Els blaugranes dominen amb claredat

La segona meitat comença amb pèrdua de Kalinic i cistella de Khalifa Diop. Però aquest inici no deixarà de ser un miratge, perquè els locals amb en Willy de far en atac, posaran fil a l’agulla. Dues cistelles del pivot madrileny, seguides d’una d’Abrines, una esmaixada d’en Willy i un triple d’Oscar Da Silva conformen un parcial 13-0 que deixa als visitants força estabornits, 50-35. Ha estat el tercer i definitiu avís dels locals.

Obert el forat al marcador, els bascos el retallaran, tot i una cistella de Kalinic, gràcies a cinc punts de Howard, cistella i triple, pel 52-40. Abans que la situació es torni a complicar, Roger Grimau demana un temps mort. Amb Willy de mascaró de proa, torna a augmentar l’avantatge local, abans que una cistella de Mark Kotsar tanqui el tercer quart amb 56-44 al lluminós.

Els locals només afluixen quan el matx ja està totalment decidit

L’inici blaugrana del darrer capítol serà contundent. Triple de Parra i cistella de Parker, 62-44. L’inevitable Howard transforma tres tirs lliures que intenten revifar als forasters, però els blaugranes han olorat sang. Triples de Laprovittola, Jokubaitis, Parker i altre cop Jokubaitis pels 73-49. Un contraatac de Parra fa arribar el marge local als 26 punts, 75-49 amb la defensa baskonista totalment desbordada.

Una nova cistella de Parra a la que seguirà una de Parker, fan arribar l’avantatge local als trenta punts, 79-49. Ivanovic que fins ara s’ho mirava amb els braços encreuats sense trobar cap solució, s’asseu donant el partit per perdut. Un triple de Miller-McIntyre dona fe de vida dels visitants, però poca cosa més. Ara és Howard qui transforma un triple, amb resposta blaugrana de la mà d’Abrines qui també anota de tres. Un parcial final 0-7, amb cistella de Diop, triple de Howard i una esmaixada final de Tadas Sedekerskis pel 82-62 serveixen per maquillar una mica el resultat, per un Baskónia que en la segona meitat ha fregat el ridícul.

@PBBMeritxell

Estadística