Nova desfeta, ara a casa.

Segona derrota consecutiva del Barça a l’ACB en un partit on l’equip blaugrana ha comès els mateixos pecats que a Saragossa, fluixa defensa, manca de control del rebot defensiu i un atac erràtic i sense encert. Tot plegat ha provocat un matx força igualat que els locals han estat incapaços de tenir controlat. Sense continuïtat en atac han quedat pendents de l’actitud defensiva que un cop més ha brillat per la seva absència.

A diferència del partit del diumenge passat, aquesta vegada els homes de Roger Grimau han arribat al tram final del partit manant amb certa solvència al marcador, 82-77 a 2.48 per la fi, però la concatenació d’errors en atac, no s’ha anotat ni un sols punt en els darrers 168 segons del partit i una deficient defensa han elaborat un còctel que ha esdevingut fatal per un equip blaugrana que ara s’ha complicat molt la vida per arribar a ser cap de sèrie a la Copa.

L’encert en el triple dona el primer avantatge als forasters

El matx començava a tota màquina. Triple de Musa Sagnia, respost per Nikola Kalinic que també anotava de tres. Nou triple visitant, ara de Brandon Taylor i altre cop Kalinic encertava des de més enllà del 6,75, 6-6. Jabari Parker avançava als locals des de la línia i ell mateix mantenia l’avantatge blaugrana, 10-8. Els homes de Grimau entraven en una fase de desconcert ofensiu, en el que acumulaven més pilotes perdudes que punts, amb els rivals traient profit fins que un triple de Dani Garcia culmina un parcial 0-8, que els dona sis punts de renda, 10-16.

Anota Dario Brizuela, l’únic jugador local que avui tenia clar que s’havia de fer en atac, però els triples mal defensats de Travante Williams i de nou Sagnia, eleven el marge foraster als deu punts, en ple desconcert local, 12-22. Una nova cistella de Brizuela amb resposta de Martinas Geben deixen el 14-24 amb el qual acaba el primer capítol.

Els locals no acaben de reaccionar

Després d’un intent de triple fallat per l’escorta de Donostia, el tercer i últim triple de Sagnia donen 13 punts de renda als visitants, 14-27. Reaccionen els locals de la mà de Willy Hernangómez. El madrileny anota dos tirs lliures i una cistella amb un cop de palmell. Una triple de Rokas Jokubaitis, un altre mal partit del lituà, al que segueix una nova cistella d’en Willy deixa en tan sols quatre punts la renda visitant, 23-27. La reacció local dura poc, perquè l’atac local no té la desitjable continuïtat. Cinc punts seguits dels manresans, amb triple d’Elia Valtonen, enfilen altre cop el marge foraster fins als nou punts, 25-34.

De nou, els blaugranes han de remar contra corrent. Després de dos tirs lliures anotats per Joel Parra i una esmaixada culminant un contraatac d’Oscar Da Silva, un triple de Dani Garcia eleva el marge visitant als vuit punts, 29-37. Els homes de Grimau tornen a passar angúnies en un atac que torna a ser desdibuixat i sense idees. Parra converteix un sol tir lliure, però aquest cop els manresans no ho aprofiten. Un triple de Laprovittola redueix el desavantatge fins a deixar-lo en sis punts, 33-39. Els forasters fallen el que proven i una esmaixada de Vesely a la qual seguirà un tir lliure de Laprovittola, tanquen el primer temps amb el Barça perdent de tres, 36-39.

Els blaugranes tot i voler, no poden capgirar el marcador

L’inici de la segona meitat sembla ser positiva pels blaugranes que surten dels vestidors amb energia. Un triple de Da Silva empata a 39. Però l’energia que mostren els locals només és en atac. Satoransky manté l’empat ara a 41, abans que un nou triple foraster, Marcis Steinbergs doni tres punts de renda als manresans. L’encert individual, ara de Satoransky, serveix per revertir la situació. Primer anota cistella i addicional i posteriorment un triple que posa als locals altre cop al davant, 47-44. Un triple de Devin Robinson talla la ratxa local empatant a 47.

Tot i que Laprovittola torna a avançar als blaugranes, una cistella acompanyada d’un tir addicional de Robinson, avança als forasters. Laprovittola, es reivindica aconseguint per dos cops anotar cistella i addicional, que donen fins a tres punts de renda als locals, 55-52. Però un parell de triples forasters, Taylor i Geben, i una cistella del mateix Taylor posen aigua al vi local, 55-60. Després d’un temps mort demanat per Grimau, Satoransky anota dos tirs lliures i Brizuela converteix un triple pel 60-65 a manca del darrer capítol.

Per fi arriba la reacció local

Parker anota a l’inici del quart període deixant el marge visitant en tres punts. Marge que es manté després de cistella d’en Willy amb rebot ofensiu inclòs. Primer Brizuela i més tard Parker mantenen el marge foraster en només un punt, 68-69. Ara la defensa blaugrana torna a cometre el seu pecat original i el Manresa anota amb massa facilitat. Brizuela pren la responsabilitat en atac. Seus seran cinc punts seguits, cistella i triple per posar al davant als seus, 73-71. L’avantatge blaugrana arribarà al seu màxim, sis punts, després que anotin Kalinic i Jokubaitis.

Queden 5.17 pel final. Entre Parker i Brizuela mantenen els quatre de renda, 81-77, abans que una falta tècnica assenyalada al tècnic manresà, Pedro Martínez, permeti a Brizuela anotar el 82-77 quan queden 2.48 per jugar-se. Tot sembla anar bé pels locals. Però de nou els castigarà la manca de continuïtat en atac i sobretot la fluixesa al darrere. Parker falla un triple abans que Robinson arreplegui un rebot ofensiu, en un error capital dels locals, que li permet anotar el 82-79.

Es consuma la tragèdia

Ara és Brizuela qui falla un triple, mentre que Garcia anota dos tirs lliures per deixar el marge local en tan sols 1 punt, 82-81. Laprovittola entra per Brizuela, en un canvi difícil d’entendre. Després d’un nou atac malbaratat pels blaugranes, Steinbergs fallarà un tir lliure que empata el matx a 82 quan queden 58 segons per jugar-se. L’atac local torna a ser un desgavell que acaba amb un tir impossible de Vesely.

 

A 4 segons 7 dècimes, Parker comet falta sobre Garcia. El manresà fallarà el primer tir lliure donant vida al Barça. Grimau demana temps mort. La jugada acaba amb un despropòsit de tir de Laprovittola que no arriba a tocar l’anella. La pilota és recuperada per Vesely, però el txec s’embolica i acaba malbaratant la possessió. La qüestió és que s’acaba el poc temps que hi havia i la derrota blaugrana es consuma. Barça, quo vadis?

@PBBMeritxell

Estadística