Desfeta inesperada

Una cistella de Trae Bell-Haynes, a mig segon de la fi, ha condemnat al Barça a la seva quarta derrota a l’ACB. El problema dels visitants no ha estat aquesta anotació sinó els 99 punts que l’han precedit. La defensa blaugrana ha mostrat més forats que els que hi ha en les xarxes que embolcallen els cèrcols. El que està clar és que defensant de la forma que ho han fet avui, és molt complicat guanyar partits, perquè per fer-ho, necessites un encert brutal en atac. Encert que avui, tot i els 99 punts anotats, no han tingut.

Al bon inici blaugrana, els locals responen amb contundència

 

Ja des de l’inici del matx es veia per on anirien les coses. Un triple inicial de Nico Laprovittola avançava als forasters. Avantatge que mantenia Jabari Parker, però els locals no patien gaire per anotar. Amb els blaugranes manant al lluminós, 4-5, una jugada de Youssouf Traoré acaba amb cistella i addicional i a més a més falta antiesportiva de Parker. L’anotació de l’addicional més la cistella posterior de Mitchell Watt posen als aragonesos al davant, 9-5.

Reaccionen els visitants gràcies a una esmaixada de Jan Vesely i un triple de Joel Parra, pel 9-10. El marge foraster encara creixerà una mica més després d’una cistella d’en Willy Hernangómez. L’atac blaugrana s’encallarà una estona, permetent que, gràcies a sis punts seguits, els locals es posin al davant al marcador, 15-12. Els visitants reduiran el desavantatge amb cistelles de Dario Brizuela, Àlex Abrines i dos tirs lliures d’en Willy, abans que Dejan Kravic anoti el 21-18 amb el qual acaba el primer capítol.

Amb la defensa fent aigües, l’atac manté als forasters

El segon període comença fatal pels interessos blaugranes. En Willy perd una pilota mentre els locals continuen fent mal. Thad McFadden anota un tir lliure i posteriorment el jove Lucas Langarita converteix un triple que fan arribar als set punts la renda local, 25-18. Anota Brizuela abans que els aragonesos converteixin quatre punts més que obliguen Roger Grimau a demanar un temps mort amb 29-20 al marcador. Les coses no milloren pel Barça. McFadden converteix un triple pel 32-20. Per acabar-ho d’adobar Oriol Paulí falla dos tirs lliures. De fet, es continuen fallant tirs lliures. Primer en Willy i després el mateix Paulí només anoten un cadascú pel 32-22. Un triple de Tomasz Gielo augmenta el marge local fins als tretze punts, 35-22.

Una esmaixada de James Nnaji és l’inici d’una revifada visitant protagonitzada per Parker. El de Chicago primer anota dos tirs lliures als quals seguirà un triple de Laprovittola. Els aragonesos aprofiten unes passes de Parker per anotar quatre punts sense resposta blaugrana de moment. A partir d’aquí pren tot el protagonisme el de Chicago. Davant el desconsol dels locals, Parker transformarà fins a tres triples consecutius que posaran un tel d’inquietud al pavelló, 43-40 a 1.45 del descans. Un triple de Mark Smith dona aire als locals que estaven sorpresos. Laprovittola, amb cistella i dos tirs lliures, manté els quatre punts per sota al lluminós, 48-44, resultat que no es mourà en els deu segons finals de la primera meitat.

La història es repeteix

Els forasters sortiran forts dels vestidors. Una cistella amb addicional transformat per Vesely i una esmaixada de Parker capgiren el marcador,48-49. La resposta local serà un triple de Bell-Hayes que torna a avançar als aragonesos. Dos tirs lliures de Vesely seguits d’un nou triple de Parker donen fins a tres punts de renda als blaugranes, obligant Fisac a demanar un temps mort. Ara qui entra en ebullició és de nou McFadden qui anota un triple. Entre Nikola Kalinic, el serbi no havia sortit a pista en els primers vint minuts de partit, i una cistella de Vesely després de rebot ofensiu tornen a posar al Barça al davant, abans que un nou triple de Gielo ho capgiri, 60-58.

Primer Vesely i més tard Rokas Jokubaitis empaten el matx, 62-62, amb McFadden anotant el seu tercer triple en el matx pel 65-62. Dues pilotes perdudes, Laprovittola i Kalinic, permeten que un nou triple de McFadden faci arribar la renda als 6 punts, 68-62. Ara és Jokubaitis qui transforma un triple, abans que entre Kalinic i un triple de Laprovittola empatin el partit a 70. Els locals responen amb triple de Watt, fent el mateix Laprovittola. En plena pluja de triples serà Gielo qui torna a avançar als locals, 76-73. La renda aragonesa arribarà als cinc punts, amb Willy retallant-la. Un nou triple de Gielo tancarà el tercer quart amb els locals mamant de sis, 81-75.

Reacció blaugrana a l’inici del darrer període

El darrer període comença amb una recuperació de Paulí qui perdrà la pilota al fer un mal passi en el contraatac. Es repeteix la seqüència, però capitalitzada per Brizuela, qui recupera una pilota en defensa acabant el contraatac amb una safata per 81-77. Les cistelles que anoten Parra i el mateix Brizuela, aquest per dos cops, serveixen per empatar el matx a 83. Temps mort demanat per Fisac. L’escorta donostiarra aprofita que Gielo falla un tir lliure per avançar als visitants, 84-85, quan queden 6.13 per jugar-se. L’atac blaugrana es quedarà mut durant més de dos minuts, mentre els locals anotaran quatre punts que els donen un marge de tres, 88-85. En Willy anota després de rebot ofensiu. Kravic també falla un tir lliure i això permet que una nova cistella d’en Willy empati ara a 89 quan queden 3.10 per la fi. Estem en un frec a frec.

El frec a frec se l’acaben enduent els locals

Anota Bell-Haynes i el matx el torna a empatar Laprovittola des de la línia. Queden 2.37. A una cistella de Kravic, Laprovittola respon amb cistella i addicional que avança al Barça, 93-94. Queden 2.03. Watt tan sols anota un tir lliure, però per part blaugrana fallaran els tirs primer Kalinic i més tard Parker. Queden 1.18. A 52 segons, Watt no falla des de la línia, 96-94. En l’atac visitant qui falla dos intents d’anotar és Vesely quan queden 31 segons. Kravic fallarà un tir lliure, donant un avantatge als locals de tres punts, 97-94, quan al matx li queden 30 segons.

Laprovittola falla un triple, però Parker captura el rebot anotant de dos, 97-96 queden 15 segons. Bell-Haynes no falla des de la línia, 99-96. Després d’un temps mort demanat per Grimau, Parker transforma un triple que empata el partit a 99 quan queden 7 segons. Fisac demana un temps mort. La jugada acaba amb la cistella de Bell-Haynes a la qual ens referíem al començament. Al matx li queda mig segon per jugar-se. El tècnic blaugrana demana un temps mort. El triple que intenta Kalinic no va ni de conya i el partit acaba amb derrota blaugrana davant d’un equip que anava, fins avui, en catorzena posició a l’ACB.

FCB

Estadística