La victòria arriba a la segona meitat.

En un partit que ha estat una rèplica del jugat el passat dimecres al capoluogo de l’Emilia-Romagna, clar domini visitant a la primera part i reacció fulgurant dels locals a la segona, el Barça ha acabat superant al Fenerbahce, gràcies a la intensitat que han posat els blaugranes en una segona part, que com a Bologna, no ha tingut res a veure amb la primera.

Els turcs han superat la sortida local i han aconseguit el control del joc ja en els primers 10 minuts. En el tram final del segon període han fet el que han volgut davant la fluixa defensa local, acabant els primers 20 minuts amb un avantatge de 12 punts que ha deixat molt males sensacions en els homes de Roger Grimau. En canvi, com a Itàlia, la segona part ha estat completament diferent. Eren els locals que amb la seva insistència han acabat per fer miques la resistència turca, aconseguint al final, un molt merescut triomf.

Bon inici blaugrana que els turcs capgiraran

 

Com hem dit, el matx començava força bé pels locals. Un cop de palmell d’Oscar Da Silva i una cistella de Tomas Satoransky donaven el primer parcial pels locals, 4-0. Nick Calathes, exblaugrana, feia la sensació d’estar fora de lloc i això ho aprofitaven els blaugranes per mantenir l’avantatge després d’una cistella de Jan Vesely, 6-2. Ja amb Calathes fora del partit, no tornaria a pista, entre Nico Laprovittola, Satoransky i una esmaixada de Vesely, portaven el marge local als vuit punts, 12-4.

Dimitris Itoudis demana un obligat temps mort. A partir d’aquí, els turcs reaccionen. Un triple de Dyshawn Pierre dona aire als otomans. Tot i una esmaixada de Willy Hernangómez, un segon triple foraster, Scottie Wilbekin, ajusta més les coses, 14-12. Torna a anotar Satoransky, ara des de la línia, però els visitants capgiraran el marcador amb un parcial 0-5 que culmina amb un triple d’un altre exblaugrana, Sertac Sanli, pel 16-17. Wilbekin anota la cistella final del primer capítol deixant el 16-19 al lluminós.

La defensa local no acaba de funcionar prou bé

 

Els locals tornen a avançar-se després que anoti en Willy i Jabari Parker transformi dos tirs lliures. L’avantatge local arribarà als dos punts després d’un triple de Rokas Jokubaitis, però Wilbekin respon també amb una cistella de tres punts. El domini al marcador s’anirà intercanviant, amb dues cistelles anotades per en Willy, 27-26, mentre que qui anota per part turca és el tercer exblaugrana a les files otomanes, Nigel Hayes-Davis. Ell mateix transforma un triple que respondrà Joel Parra, també des de més enllà del 6,75 pel 30-29. Willy anota després de rebot ofensiu, però l’intercanvi de cistelles culmina amb un triple de Tyler Dorsey pel 32-34.

Roger Grimau demana un temps que aprofitarà Itoudis. Un triple de Tarik Biberovic fa arribar la renda otomana als cinc punts, 32-37. Amb l’atac local empantanat, un nou triple de Dorsey eleva l’avantatge visitant als vuit punts, 32-40. En ple desconcert blaugrana, qui respon és Parra fent cinc punts seguits, triple i una cistella culminant un contraatac, que redueix dràsticament la renda turca, 37-42. Ara el problema local és al rebot defensiu que no es controla prou bé. Tres cistelles consecutives de Yam Madar portaran els turcs a manar d’onze punts, 37-48. Vesely només anota un tir lliure, mentre que Wilbekin, amb el rellotge a zero, deixa el marge turc en dotze punts al final de la primera part, 38-50.

A la segona part, les coses canvien

 

A l’inici de la segona meitat, l’equip blaugrana sembla un altre. Un rebot ofensiu capturat per en Willy li permet anotar, traient a més a més un tir addicional que fallarà. Qui no falla des de la línia és Parker, 42-50. Hayes-Davis torna a castigar als seus excompanys convertint el seu segon triple de la nit, 42-53. Satoransky primer i més tard Parker deixen el marge turc en nou punts, 46-55. Tot i que el Fenerbahce encara mana al marcador les sensacions, com hem dit, són completament diferents de les de la primera meitat. Ara un triple de Nikola Kalinic redueix el desavantatge fins als cinc punts. Marge que mantindran primer en Willy i després Satoransky, 53-59.

Un triple de Dorsey vol revifar als seus, però ara als locals no s’acoquinen. Anoten Willy, amb una esmaixada, i Laprovittola, pel 57-64. Amb el rebot defensiu sota control per part blaugrana, el de Morón torna a anotar, deixant el desavantatge en tan sols cinc punts, 59-64. A la banda, Itoudis es mostra inquiet. Hi ha quelcom que no li agrada. Els seus homes no anoten, mentre que qui si ho fa és Vesely, 61-64. El tècnic grec ha de demanar un temps mort, però qui en traurà profit seran els blaugranes, que culminen un parcial 8-0 amb una darrera cistella de Parker pel 63-64 que hi ha al lluminós quan s’arriba al darrer període.

Els locals tornen a manar al marcador

Les intencions dels locals queden clares només començar els darrers 10 minuts reglamentaris. Els blaugranes plantegen una pressió en tota la pista que ofega l’atac otomà. Laprovittola pren la responsabilitat en l’ofensiva blaugrana. Seus seran els següents sis punts, cistella i addicional transformat, més un triple, que estiren el parcial blaugrana fins al 14-0, 69-64.

Finalment, anoten els turcs, de la mà de l’inevitable Hayes_Davis, qui ja porta anotats 16 punts, però el panorama ha fet un gir copernicà. En Willy només transforma un tir lliure i això permet que Jonathan Motley redueixi fins a la mínima expressió la renda catalana, 70-69. Àlex Abrines, inèdit fins al moment, transforma un triple que aixeca el Palau. Amb el rebot defensiu controlat, en Willy, qui també atrapa un rebot a la pintura turca, fa el 75-69 quan queden 4.24 per la fi.

La millora defensiva dels blaugranes evita que els otomans reaccionin

L’avantatge es redueix després de rebot ofensiu de Dorsey, qui transforma dos tirs lliures, però ara l’atac local continua força encertat, entre Kalinic i en Willy les coses queden controlades, 79-73 a 2.54. Motley torna a anotar abans que Grimau demani un temps mort. La jugada local acaba amb passes de Satoransky, però Wilbekin falla el seu intent de triple. Vesely que ha substituït a en Willy, falla un tir lliure, això permet que els otomans redueixin la renda local deixant-la en tres punts, 80-77. El pivot d’Ostrava torna a passar per la línia, però ara no falla, 82-77.

Satoransky recupera una pilota en defensa fent un contraatac que deixa la victòria a tocar, 84-77 a 1.06 de la fi. Dos tirs lliures transformats per Motley són el precedent a un triple de Laprovittola que ara sí que deixa el matx decidit, 87-79 a 41 segons. Mentre Marko Guduric fa la que serà la darrera cistella visitant en el matx, Vesely posa la cirereta a la victòria amb una esmaixada a 17 segons pel definitiu 89-81 que un llançament fallat de Hayes-Davis no canvia.

@PBBMeritxell