Còmode triomf blaugrana.

Els blaugranes han aconseguit una nova victòria a l’EHF Champions League, la novena del curs, superant a un RK Celje en hores baixes. L’equip eslovè, sense puntuar encara en aquesta fase de grups, es presentava al Palau Blaugrana com una víctima propiciatòria. Així ha estat en els primers trenta minuts. A la segona part, tot i que la victòria local no ha perillat en cap moment, els eslovens han pogut reduir l’avantatge dels locals, que ha arribat a ser de nou gols. Els forasters han estat a punt d’empatar el parcial del segon temps, però un set metres transformat per Melvyn Richardson ha permès que els barcelonistes s’emportessin d’un gol el parcial del segon temps, 18-17.

Després d’un inici igualat, els locals comencen a obrir forat al marcador

El partit començava amb Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria blaugrana, mentre que a l’eslovena era Rok Zaponsek qui la defensava. Carlos Ortega ha optat per fer jugar d’inici a Melvyn Richardson en la posició de central. El primer atac local acabava amb un tir de Luis Frade que marxava fora. Després d’una recuperació defensiva, Dika Mem perdia la possessió i això feia que els eslovens s’avancessin amb gol de Tim Cokan culminant el contraatac. El germà de Blaz Janc, Mitja Janc, era el director de joc dels eslovens.

La iniciativa al marcador era eslovena durant uns minuts. Un parell de gols de Jonathan Carlsbogard servien per empatar, primer a 2 i posteriorment a 3, fins que una pèrdua eslovena permetia que Richardson avancés per primer cop en el matx als locals, 4-3. Avantatge que mantindria Aleix Gómez anotant de contraatac. Després d’una aturada de Gonzalo, era de nou Carlsbogard qui anotava per donar dos gols de renda als locals, 6-4.

Després d’un gol anotat per Ante Ivankovic, el màxim golejador avui dels visitants, els locals marxarien de tres gols gràcies als anotats per Frade i Hampus Wanne, qui havia fallat els seus dos primes llançaments. Després d’una nova pèrdua visitant, Frade no pot superar a Zaponsek. En l’atac foraster, Alem Toskic no dubte a l’hora de demanar un temps mort. Grega Krecic anota amb un espectacular fly, però Wanne farà dos gols seguits, el segon després d’una aturada de Gonzalo, que fan arribar el marge local als quatre gols, 10-6. L’avantatge blaugrana continuarà creixent, perquè els visitants tenen força problemes per superar l’entramat defensiu culer.

Domini blaugrana en el tram final del primer temps

En atac Wanne i Dika Mem superen amb solvència a Zaponsek pel 12-7. Els gols de Carlsbogard i Dika Mem, mantenen la distància al marcador, 14-9, abans que Richardson aprofiti l’exclusió d’Uros Milicevic per fer el 15-9. Ara qui és exclòs per part eslovena és Ivankovic, moment en el qual el tècnic malagueny decideix apostar per Pol Valera com a central. Haniel Langaro fa pujar la renda local fins als set gols, 16-9. En el Celje també hi ha canvi de central, Vukasin Antonijevic ara és el director de joc. Cokan anota des dels set metres, amb resposta de Richardson des dels nou metres, 17-10.

El marge local creix perquè Gonzalo atura un llançament eslovè i Wanne culmina el contraatac pel 18-10. En defensa una recuperació de Richardson li permet fer una contra que ell mateix culmina pel 19-10 a menys de 5 minuts pel descans. L’avantatge blaugrana podria haver augmentat, però una pilota perduda per Jaime Gallego permet que Antonijevic faci el 19-11. Gallego es rescabalarà en el següent atac local, 20-11. En el tram final del primer temps, tan sols hi haurà un gol més dels blaugranes, Aleix Gómez, mentre que els dos que anoten Antonijevic i Ivankovic deixen el 21-13 que no canviarà abans del descans, tot i un temps mort demanat per Carlos Ortega a 18 segons per la mitja part.

Els locals mantenen l’avantatge

La segona meitat comença sense canvis a les porteries i amb Mitja Janc i Melvyn Richardson jugant de centrals. El ritme defensiu dels culers s’afluixa un pèl i això permet, tot i un gol inicial de Frade, que els visitants redueixin el marge després d’un parell de gols de Cokan, el segon des dels set metres, 22-15. L’exclusió que pateix Aleix Gómez propícia que el jove Oriol Zarzuela ocupi la posició d’extrem dret. Ho farà en el que queda de partit.

Anota Richardson, abans que Cokan torni a transformar un set metres. Ara qui fa de central per part blaugrana és Dika Mem. Els gols anotats per Richardson, aquest des dels set metres, i Zarzuela mantenen el marge de vuit gols que hi havia al descans, 25-17. Els gols d’Aitor Ariño i Ivankovic mantenen les coses abans que Toskic ordeni un canvi defensiu que mantindrà fins al final. Ara l’equip eslovè defèn 5-1 amb Tadej Mazej d’avançat.

Tot i el canvi defensiu dels visitants, els locals augmentaran el seu avantatge gràcies a dos gols anotats per Frade i Zarzuela, 29-20. Frade, molt actiu en aquesta fase del matx, anotarà un parell més de gols, que serveixen per mantenir la renda local en nou gols, 31-22, quan s’arriba al minut quinze d’aquesta segona part. Zarzuela fa el 32-23, abans que els eslovens aprofitin una aturada de Zaponsek per reduir la renda catalana als set gols, després dels anotats per Krecic i Cokan. Carlos Ortega reacciona demanant un temps mort que d’entrada no solucionarà res.

Els blaugranes no permeten que els eslovens reaccionin

Amb Pol Valera de central, els eslovens fan que Mazej faci una defensa mixta sobre Richardson. Això desconcerta un pèl als locals que veuen com el marge es redueix fins als sis gols, 32-26. Els blaugranes que s’han passat més de quatre minuts sense anotar, troben la solució en un gol des de l’extrem dret anotat per Zarzuela, qui fa el 33-26 quan queden menys de deu minuts pel final. Tot i una aturada de Gonzalo, Carlsbogard perd una possessió que permet a Mazej fer el 33-27. Richardson restableix els set d’avantatge abans que Toskic demani un temps mort.

Després d’una pèrdua de Petar Cikusa, es redueix altre cop el marge blaugrana per un gol de Mitja Janc, 34-28. Gallego primer i més tard Richardson fan arribar la renda als set gols, abans que Mitja Janc la torni a deixar en sis, 36-30. Ortega fa jugar de nou a Pol Valera de central. El de La Garriga anota el 37-30. La defensa local ara és una 5-1 amb Cikusa d’avançat. A poc més de tres minuts pel final, Ariño fa sense porter el 38-30. Toskic torna a tallar el joc, però no li servirà de res, perquè els seus homes no poden amb la defensa local. I com hem dit a l’inici, Richardson transforma el set metres amb el rellotge a zero pel 39-30 final.

@PBBMeritxell

Estadística