Massa errors en la segona meitat

Una segona part força dolenta ha condemnat al Barça a la seva tercera derrota a l’Eurolliga. L’equip de Luca Banchi ha sabut aprofitar les errades dels visitants, que han arribat a dominar el matx de setze punts, 30-46, en la meitat del segon quart. Però com hem dit, els errors, sobretot la baixada de tensió defensiva i la pèrdua del control en el rebot defensiu, més un atac amb poques idees i massa errors han propiciat la remuntada final dels virtusins.

Excel·lent inici blaugrana

El matx, tot i el triple inicial de Daniel Hackett., començava bé pels forasters. L’encert de Tomas Satoransky i de Nikola Kalinic, aquest transformant un triple posaven als blaugranes al davant. 3-5. Un parell de cistelles de Jan Vesely i una de Nico Laprovittola ampliaven la renda fins als sis punts, 5-11. Un nou triple de Hackett i tres tirs lliures transformats per Marco Belinelli empataven el matx a 11.

Un primer triple d’Iffe Lundberg capgirava el marcador, però això no ha intimidat als homes de Roger Grimau, entre altres coses perquè el de Morón transformava també un tir de tres, 14-14. Una cistella amb addicional anotat per Willy Hernangómez avançava als catalans, renda que augmentaria després d’un triple d’Àlex Abrines, 16-20. Per uns instants, els italians perden el control del joc i això ho aprofita de nou Abrines per anotar un segon triple, 16-23. Jabari Parker afegeix un tir lliure abans que Lundberg tanqui el primer quart amb el Barça dominant de sis, 18-24.

Bon segon quart

El segon període comença bé pels interessos culers. En Willy després de cometre uns falta en atac, anotarà dues cistelles consecutives que fan arribar la renda catalana als 8 punts, que seran deu després que anoti Dario Brizuela, 20-30. El tècnic local, Luca Banchi, talla el partit, però no soluciona res. Nova cistella del donostiarra pel 20-32.

Després que en Willy faci una esmaixada amb rebot ofensiu inclòs, Banchi ha de tornar a demanar un temps mort perquè el matx se li està complicant, 20-34. I més si li complicarà després que Kalinic faci el 20-36. Un triple d’Isaia Cordinier és un bàlsam pels locals. Les cistelles d’en Willy i Laprovittola, aquesta de tres, donen catorze punts de renda als forasters, 27-41. Ara el que passa és que els locals anoten un parell de cistelles que obliguen Grimau a demanar un temps mort, amb d’avantatge pels culers. 31-41. Vesely per dos cops deixarà l’avantatge culer en 12 punts, renda amb la qual acaba el primer temps, 33-45 al marcador.

Comencen els problemes

L’inici de la segona meitat serà premonitori. Els locals augmenten la seva intensitat defensiva i això no ho fan els blaugranes que a més cometran massa errors. Primer Oscar Da Silva falla un tir lliure i poc després Laprovittola fa el mateix, mentre els locals n’anoten 8, 41-47. Una esmaixada de Da Silva vol fer sensació de tranquil·litat, però serà efímera. Cordonier transforma un nou triple pel 44-49.

Després de cistella de Satoransky i triple de Parker les coses milloren pels blaugranes, però els locals insisteixen després de temps mort demanat per Banchi. Anota en Willy, però un triple de Tornike Shengelia revifa als italians, 47-56. Anota Brizuela, això no obstant un triple massa fàcil de Lundberg reactiva a la Virtus, 51-58. Tot i els set punts de renda, les sensacions no són bones pels forasters. Malgrat això, Brizuela anota un tir lliure per tècnica a Hackett i posteriorment una cistella pel 51-61. Amb els blaugranes cometent massa errors, els locals reduiran la renda visitant gràcies a un tir lliure i una cistella de Shengelia més dos punts de Hackett pel 56-51 amb el qual s’arriba al darrer període.

Els italians es posen al davant a l’inici del darrer quart

El ritme del partit no canvia gens a l’inici del darrer capítol. Qui primer anota és Lundberg fent una nova cistella massa fàcil. Per acabar-ho d’arrodonir Jokubaitis, avui no farà un bon partit, perd una pilota que acaba amb triple de Shengelia. De cop i volta, el marge blaugrana s’ha evaporat, 61-61. Les sensacions continuen sent dolentes per un Barça que no troba ningú amb capacitat de resoldre els atacs.

Anota, de tir lliure, en Willy, però es continuen cometent massa errors. Satoransky ha entrat per Jokubaitis, segurament massa tard, però el de Praga tampoc té un dia massa lluït. De tot plegat se n’aprofiten els locals, conscients que se’ls ha presentat l’oportunitat de poder guanyar. Una cistella de Bruno Mascolo i un triple, altre cop massa fàcil, de Lundberg, qui està castigant molt des de l’exterior, donen cinc punts de renda als italians, 68-63. Una esmaixada de Vesely vol revifar als forasters, però ara el gran problema dels visitants és el rebot defensiu que no controlen.

Revifada final sense premi

Tot i els evidents problemes dels blaugranes, els visitants troben una via de producció que lideren els txecs. Entre Satoransky i Vesely són capaços de reduir el desavantatge, 72-70 després de cistella del base de Praga i cinc punts del pivot d’Ostrava. Queden 2.30 per la fi i encara tot és possible. Jordan Mickey falla dos tirs lliures i això permet a Kalinic empatar a 72. Després d’una cistella de Lundberg, de nou massa fàcil, arriba la darrera oportunitat blaugrana amb un triple de Satoransky que avança als visitants per darrer cop, 74-75. Hackett des de la línia capgira el marcador, abans que en atac Abrines cometi la seva cinquena falta. Un nou triple de Lundberg, el veritable botxí dels visitants, deixa les coses impossibles pels catalans.

Queden 17 segons i es perd de quatre 79-75. El temps mort demanat per Grimau no servirà de res. El triple que prova Laprovittola, molt pressionat, no hi va i el rebot és local. A 7 segons Lundberg des de la línia fa pujar el punt número 21 al seu compte, fallant el segon llançament. El darrer triple provat per Parker és un brindis al sol. El partit arriba al seu final, amb el Barça deixant escapar una oportunitat d’or d’endur-se’n una victòria en un matx dominat en bona part per l’equip blaugrana, però que sobretot en la segona part, els seus propis errors l’han acabat penalitzant.

@PBBMeritxell