La victòria arriba en el tram final del darrer quart

Després del festival ofensiu del partit d’Eurolliga del passat divendres, avui l’equip blaugrana ha sortit poc concentrat i encara menys encertat a l’hora d’enfrontar-se al Granada. El desencert local ha permès als visitants arribar a posar-se al davant a poc més de cinc minuts del final, aleshores ha pres el comandament de les operacions blaugranes Rokas Jokubaitis. El de Mazeikiai s’ha carregat l’equip a l’esquena dirigint perfectament l’atac i alhora ha anotat 14 punts en el darrer quart que han estat decisius per a la victòria final.

Mal inici local

Com hem dit, el matx no començava gens bé pels interessos locals. Amb un joc força indolent, els blaugranes anirien a remolc al marcador des del salt inicial. Un triple de Kwan Cheatham era el primer avís que els andalusos no havien vingut a passar l’estona. Després d’una cistella de Jan Vesely, els forasters aprofiten les pèrdues locals per anar fent. 2-8 després d’una cistella amb addicional transformat per Cristiano Felicio. Els locals tampoc aprofitaven els errors granadins. Nikola Kalinic fallava un tir lliure per una falta tècnica assenyalada a Joe Thomasson.

Tot i el mal joc blaugrana, els forasters no ho aprofiten per ampliar la renda al lluminós, això permet que entre Kalinic i Darío Brizuela la retallin, 6-8. El desencert local continuarà una bona estona. Willy Hernangómez falla dos tirs lliures i se segueixen perdent pilotes i fallant tirs. El joc és un complet disbarat per uns blaugranes que no troben solucions al seu mal joc. Amb 6-12 al lluminós, Roger Grimau intenta posar una mica d’ordre demanant un temps mort, però ni així. Un triple de David Kramer eleva el marge visitant als nou punts, 6-15. En ple desgavell blaugrana, un triple d’Àlex Abrines és una benedicció. Una cistella de Jabari Parker tanca l’anotació de primer capítol amb el Barça perdent de quatre punts, resultat que vist com han anat les coses no dolent del tot.

Els blaugranes capgiren el marcador en el segon quart

Després de cistella forastera, Jokubaitis anota els seus dos primers punts, però això sí, falla el tir addicional. Un nou triple granadí, Artur Konontsuk, porta el marge foraster als set punts, 13-20. Entre Joel Parra, Parker i una cistella amb addicional d’en Willy, reduiran el desavantatge local fins als dos punts, 20-22. L’únic que està funcionant prou bé pels de casa és el control del rebot defensiu.

Pablo Pin demana un temps mort. La jugada forastera acaba amb tap d’en Willy sobre l’exblaugrana Lluís Costa. De mica en mica, els locals milloren la punteria i això els permet capgirar el marcador. Les cistelles de Parker i Jokubaitis posen al davant als blaugranes per primer cop en el partit, 24-23. En Willy manté el lleuger avantatge abans que Parker l’ampliï fins als tres punts, 28-27. Gràcies a cinc punts d’Oriol Paulí, cistella i triple i a una cistella de Jokubaitis, la renda local creix fins als quatre punts, 35-31, a manca d’1.19 pel descans. Cap dels dos equips anotarà abans de la botzina i el marcador es manté quan els dos equips van als vestidors.

Els locals no acaben d’enllestir la feina

La segona meitat comença amb Tomas Satoransky rebent un parell de taps. Tot i això, els locals són capaços d’augmentar el seu avantatge. Dos tirs lliures anotats per Vesely i una esmaixada després de rebot ofensiu d’Oscar Da Silva donen sis punts de renda als locals, 39-33. Avantatge que una esmaixada de Vesely manté i una cistella culminant un contraatac de Da Silva augmenta, 43-35. Sembla que tot es va col•locant a lloc. Però de cop i volta, tot s’espatlla. Una falta tècnica a Da Silva serà el punt d’inflexió. Thomasson anota el tir lliure i posteriorment convertirà cistella i addicional per l’empat a 43.

Un temps mort de Grimau vol solucionar el mal moment pel qual estan passant els blaugranes. Efectivament, les coses milloren pels locals. Vesely aconseguirà anotar cinc punts, dues cistelles i un tir lliure, per posar als locals al davant al marcador, 48-43. Marge que mantindrà Brizuela. Els triples de Kramer i Cheatham demostren que els andalusos no es rendeixen, 50-51. Dos tirs lliures de Paulí tornen a avançar als locals i una cistella de Brizuela deixa l’empat a 54 a 25 segons de la fi del tercer capítol. En la jugada de la cistella del de Donostia li assenyalen falta tècnica que Costa no aprofita. El matx arriba al darrer capítol amb empat a 54 al marcador.

Els visitants es tornen a avançar

L’últim període comença amb una falta antiesportiva de Konontsuk sobre Jokubaitis. El lituà no anota cap dels dos tirs lliures. Qui si anota és en Willy, això sí, fallant el tir addicional. Un posterior cop de palmell d’en Willy fa arribar el marge català als quatre punts, 58-54. El rebot defensiu el continuen dominant els locals, però amb penes i fatigues. Una cistella de Jokubaitis, fa pujar l’avantatge local als sis punts, 60-54. Pin talla la ratxa blaugrana amb un temps mort. L’encert en el triple de Cheatham, n’anotarà dos de consecutius, revifa al Granada, 60-60.

El matx està arribant al seu desenllaç i la inquietud creix. Anota Jokubaitis, que com hem dit al començament, ja fa estona que ha pres el comandament de les operacions. Un triple de Costa avança als forasters. Qui respon és altre cop Jokubaitis transformant cistella i addicional, però altre cop serà Costa qui amb un segon triple torni a posar als visitants al davant, 65-66.

Jokubaitis es posa el vestit de superheroi

Al matx li queden 5.17 i el més calent és a l’aigüera. Satoransky falla un triple, però el rebot ofensiu el captura en Willy qui anota, 67-66. Jokubaitis tapona un tir de Costa i a més anota el 69-66 a 4.27. Satoransky anota tan sols un tir lliure abans que Christian Díaz cometi una falta en atac. El de Praga torna a fallar un triple. Després d’un temps mort de Pin, Felicio deixa en només dos punts la renda local. Renda que Jokubiatis, qui sinó, augmenta 72-68.

A 2.26 Felicio anota un tir lliure, circumstància que Vesely aprofitarà per fer el 74-69 a 2.05. Després d’un rebot defensiu capturat per Da Silva, Jokubaitis posa la cirereta a la seva portentosa actuació en aquest darrer període, anotant un triple pel 77-69. Als forasters no els hi queden forces per res més i un triple de Satoransky, qui per fi anota de tres, posa el definitiu 80-69 a manca de 25 segons. Temps en el qual cap dels dos equips anotarà.

@PBBMeritxell

Estadística