L’encert en el triple ha estat la clau del triomf blaugrana.

En un matx en el qual els respectius atacs han superat les dues defenses, estava clar que el triomf se l’emportaria l’equip més encertat. En aquest context ha estat clau les prestacions de Nico Laprovittola, màxim anotador del partit, amb un percentatge d’encert en el triple que ha estat del 80%, 8 de 10. El de Morón ha fregat l’excel·lència i ha estat el jugador cabdal en un enfrontament que s’ha acabat decidint en el darrer quart i que els onze punts anotats per l’argentí en aquests 10 darrers minuts han estat totalment determinants per la victòria local.

Inici prometedor dels locals

Des del salt inicial s’ha vist a un Barça molt intens en les dues pintures. A partir d’una cistella de Jan Vesely, qui avui tornava a la rotació després de superar una lumbàlgia, els locals aconseguien un parcial 10-2, amb triples de Jabari Parker, el primer de la nit de Laprovittola i una segona cistella del pivot d’Ostrava. A partir d’aquí, els visitants han començat a buscar al seu home gran, Youssoupha Fall, un jugador de 2.21 metres que provocaria en aquests primers minuts de joc més d’un mal de cap a la pintura local. Gràcies en bona part a la feina del pivot visitant, el marge local es redueix a quatre punts, 10-6, amb el rebot defensiu blaugrana maltractat per l’envergadura del pivot francès.

Tot i dos punts de Vesely des de la línia, un triple de Timothe Luwawu-Cabarrot deixa el marge local en tres punts, 12-9. Una nova cistella de Parker seguida d’una esmaixada de Willy Hernangómez, augmenten la renda local als cinc punts, 16-11, abans que un nou triple de Luwawu-Cabarrot la redueixi fins a deixar-la en només dos punts, 16-14. Després d’un triple de Parker i una cistella de Tomas Satoransky, pren el relleu per part francesa Paris Lee qui també anota de tres, 21-19. Entre una cistella de Laprovittola i un triple d’Oscar Da Silva tornen els cinc punts d’avantatge pels locals, 26-21 que quedaran en dos després que Nando De Colo anoti un addicional pel 26-24. En Willy anota al pal baix deixant el 28-24 amb el qual s’acaba el primer quart.

El matx s’iguala

Les coses no comencen bé pels locals a l’inici del segon període. Una pilota perduda per Rokas Jokubaitis, fluix partit del lituà, acaba amb triple de De Colo. En Willy amplia la renda que ara és de tres punts abans que un nou triple de De Colo empati el matx a 30. És curiós que amb Fall a la banqueta, els blaugranes no controlin el seu rebot defensiu. Després d’una cistella de Jokubaitis, un triple de Mike Scott posa per primer cop als visitants al davant, 32-33.

El domini al lluminós dels forasters durarà de Nadal a Sant Esteve, perquè entre Da Silva i Vesely restableixen l’ordre, 36-33. Els forasters insisteixen anotant quatre punts seguits que els tornen a donar la iniciativa al marcador, però altre cop reaccionen els locals, ara de la mà de Jokubaitis i Satoransky, pel 40-37. Tres punts de renda que manté des de la línia Vesely i que un triple de Parker eleva fins als quatre, 45-41.

Ara els francesos pugen l’aposta. Dos triples consecutius Scott i Luwawu-Cabarrot els posaran dos punts amunt, 45-47, obligant que Roger Grimau hagi de demanar un temps mort. La jugada local acaba amb cistella d’en Willy que empata el matx a 47. Després de recuperar la possessió, a 10 segons pel descans, Grimau torna a aturar el matx. La jugada dissenyada finalitza amb triple de Laprovittola sobre la botzina pel 50-47 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Tot i l’encert local, l’Asvel no afluixa

A l’inici de la segona meitat, es veuen els millors minuts dels locals en el partit. Entre una cistella de Vesely, un altre partit per emmarcar del txec, i dos triples, Nikola Kalinic i l’inevitable Laprovittola, faran arribar el marge blaugrana als vuit punts tot i el triple anotat per Luwawu-Cabarrot, 58-50. La bona ratxa local continua amb triples de Satoransky i de nou del de Morón. Ara el marge és ja de deu punts, 64-54. Avantatge que es manté gràcies als tirs lliures transformats per Satoransky.

El cinquè triple del de Morón en el matx fa arribar la renda local als tretze punts, 69-56. Marge que manté Parker des de la línia. Una esmaixada d’en Willy i un triple de Da Silva porten la renda local al seu màxim avui, 78-64, tot just abans que un triple de De Colo i quatre punts seguits de Joffrey Lauvergne posin aigua al vi, 78-71 al final del tercer acte.

Els triples de Laprovittola decisius

El matx es continuarà aigualint després que Lauvergne anoti de tres i Edwin Jackson, exblaugrana que va jugar a les ordres de Xavi Pascual la temporada 2014/15, anoti dos punts que deixen el matx en un puny, 78-76. El marge local serà encara més estret quan Laprovitola només anota un tir lliure i per part francesa torni a anotar Lauvergne, 79-78. El de Morón es rescabala del seu error anterior anotant el seu sisè triple el 82-78. Marge de quatre punts que una esmaixada de Da Silva manté.

Els visitants insisteixen. Ara qui transforma un triple és Luwawu-Cabarrot per tornar a posar als visitants un punt per sota, 84-83. La resposta arriba de la mà de Satoransky qui també ho fa des de més enllà del 6,75, 87-83. Cal destacar que el matx ha estat un duel de canoners, amb un percentatge altíssim per part francesa, 52% (13 de 25), però encara millor per part local amb un impressionant 65,4% (17 de 26). De Colo falla un triple, mentre que qui no falla és Laprovittola qui anotarà dos triples més completant el seu increïble 8 de 10 que dèiem a l’inici. 93-83 a 3.46 per la fi.

Un nou triple ara de Kalinic fa arribar la renda local als tretze punts. Però els visitants es continuen sense rendir. El triple de Scott rebaixa l’eufòria local. Un tir addicional per falta rebuda per Vesely, fa esclatar a Gianmarco Pozzecco, el tècnic transalpí de l’Asvel, qui rep una falta tècnica. Laprovittola anota el tir lliure per la falta tècnica, mentre que Vesely falla l’addicional, 99-88. Una pilota perduda per Laprovittola permet que De Colo anoti el 99-90. I fins aquí dura la resistència francesa, perquè Àlex Abrines posa la cirereta al recuperar una pilota en defensa i acabar la jugada amb una esmaixada d’esquenes a l’anella. La darrera cistella del matx és anotada per Luwawu-Cabarrot, pel 101-92 final.

@PBBMeritxell