Cop de puny sobre la taula.

Una portentosa actuació de Gonzalo Pérez de Vargas ha estat la clau de volta del triomf blaugrana a la Veszprem Arena. Després de la desfeta patida davant els hongaresos gairebé un mes enrere, el conjunt visitant tenia entre cella i cella aquest partit. Tot l’equip era conscient que devien millorar en defensa si volien guanyar. Cosa que han fet amb escreix, corregint el que va passar a casa, on els avui locals van aconseguir fer-los un estrip.

Avui la història ha estat ben diferent. El ritme de partit, més lent que en l’enfrontament de la primera volta ha afavorit els interessos culers, fins al punt de permetre’l finalment obtenir la desitjada victòria, que en la pràctica, els deixa en molt bona disposició per classificar-se pels quarts de final. No hi ha cap dubte que avui l’equip de Carlos Ortega ha presentat les seves credencials per arribar, un cop més, a la final four del mes de juny.

Bon inici blaugrana

El matx començava amb els visitants marcant el camí. Un gol de Luis Frade avançava als forasters. Responien ràpidament els locals amb Ludovic Fàbregas anotant des dels sis metres. Per part visitant, l’aposta avui del tècnic malagueny era començar amb Melvyn Richardson ocupant la posició de central. Alternativa que ha durat, pràcticament, els seixanta minuts. Per part hongaresa era Nedim Remili qui dirigia el joc. De fet, el francès actuaria d’home orquestra. Un contraatac blaugrana manté als forasters al davant. Avantatge que els gols de Richardson, Frade, Aleix Gómez des dels set metres i Jonathan Carlsbogard mantindrien una bona estona, 5-6. Per part local qui mantenia l’eficàcia golejadora era Fàbregas.

Gràcies a la segona aturada d’Emil Nielsen, el porter titular dels blaugranes, el marge creix fins als dos gols després dels anotats per Frade i Dika Mem, 6-8. Una aturada de Rodrigo Corrales, davant un llançament de Richardson, fa que els hongaresos eixuguin el marge català, 8-8. Richardson torna a avançar als forasters, però un parell de gols de Dragan Pechmalbec posen per primer cop al Veszprem al davant, 10-9. Timothey N’Guessan restableix l’empat. El matx entra en una fase en la qual són els locals els que porten la iniciativa al marcador.

Els visitants acaben dominant els primers 30 minuts

Dos gols d’Aleix Gómez, de nou des dels set metres, amb canvi de porter a les files locals, Nacho Biosca entra per Corrales, mantenen les coses empatades a 12. Després del darrer gol local, Gonzalo substitueix sota els pals a Nielsen. Com dèiem a l’inici, el ritme del matx és el que interessa als visitants. Un gol de Richardson serveix per avançar als visitants, 12-13. Marge que primer manté Dika Mem, abans que en defensa es recuperi una pilota que Aleix converteix en gol finalitzant de manera perfecta el contraatac, 13-15.

Gonzalo atura un remat de Fàbregas i això fa que després d’un set metres convertit per Aleix davant Benedek Nagy, per primer cop en el matx el Barça mani de tres gols, 13-16. Els locals anoten un set metres, Hugo Descat, però Haniel Langaro manté les distàncies. A 41 segons pel descans, Ortega demana un temps mort. La jugada acabarà fatal, perquè de poder ampliar la renda fins als 4 gols, els locals aprofitaran una pilota perduda per Langaro per fer un contraatac que acaba en set metres. Descat el transforma, tancant la primera meitat amb el Barça dominant de dos gols, 15-17.

A la segona meitat segueix el frec a frec

La segona part comença sense canvis a les respectives porteries, Corrales a la local, Gonzalo a la catalana. Tot i un gol de Remili, ara ja fent d’home orquestra, els forasters mantindran els dos de marge, malgrat una exclusió de Frade. Els gols de Dika Mem i Richardson, qui continua jugant en la posició de central, posen el 18-20 al lluminós. Els hongaresos ara estan defensant en 5-1.

Una pilota perduda entre Dika Mem i Richardson permet als locals empatar a 20. Carlsbogard anota el 20-21 que el Veszprem no iguala perquè un set metres de Descat va al pal. Richardson i Agustín Casado intercanvien pèrdues abans que Richardson, bon partit del francès faci el 20-22. Els hongaresos tornaran a empatar després d’un tir errat per Aleix.

El matx es complica quan després d’una aturada de Corrales a tir de Dika Mem, Remili fa el 23-22, culminant un parcial 3-0. Entre Frade i Aitor Ariño, qui anota dos gols de forma consecutiva, i una aturada magistral de Gonzalo, li donen la vota al marcador, 24-25, amb la defensa catalana treballant de valent. El tècnic blaugrana dona descans a Dika Mem fent entrar a Petar Cikusa. Una pèrdua seva permet que Fàbregas avanci als locals, 26-25. Cikusa es rescabalà del seu error anterior anotant el 26-26.

Thiagus Petrus recupera una pilota en defensa que acabarà en gol blaugrana. Aleix, culminant un contraatac, torna a avançar als forasters, 26-27. Com es pot comprovar el matx és un veritable frec a frec. Els locals no han dit la seva última paraula. Aprofiten una pilota perduda per Carlsbogard per tornar a avançar-se després d’un set metres convertit per Gasper Marguc, 28-27.

Gonzalo clau en els darrers minuts

Però els visitants els hi tornen la moneda amb gols anotats per Ariño i Frade pel 28-29 quan estem en el minut 53 de partit. Un xut de Kentin Mahé que surt fora, precedeix a un temps mort demanat per Ortega. La jugada acaba amb xut de Dika Mem blocat per la defensa, el rebot se l’emporta Aleix, però el tir de Richardson surt fora. Ara qui demana temps mort és Ilic. La jugada acaba amb gol de Mahé per empatar a 29.

A poc més de 3 minuts per la fi, Corrales atura un tir de Carlsbogard. De nou recuperació d’Aleix i a la segona tampoc és la vençuda, perquè Corrales evita el gol de Richardson. Ara qui fa una actuació portentosa és Gonzalo a xut de Remili. La contra és culminada per Aleix que posa al Barça al davant, 29-30, quan queden 2.37 per la fi.

Els dos porters intercanvien aturades abans que Mahé, incomprensiblement envií un llançament fora. A 1.03 per la fi, Ortega demana un nou temps mort. La jugada acaba amb pèrdua de Carlsbogard i Mahé fent l’empat a 30. A deu segons per la fi Dika Mem anota el 30-31. Queden 10 segons. Ilic demana temps mort. La jugada és per Sergei Kosorotov qui es troba el cos de Dika Mem que bloca el tir. No hi ha temps per res més i el matx acaba amb victòria blaugrana. Que el triomf és molt important ho demostra la manera com els jugadors blaugranes el celebren tan aviat com sona la botzina de final.

FCB & EHF

Estadística