Clara victòria per començar la Champions!

El Barça ha començat el seu camí a l’actual edició de la WSE Champions League, amb una contundent victòria davant el Deportivo Liceo, en un partit que ha estat una versió millorada del que va enfrontar als dos equips fa quatre dies en partit de l’OK Lliga. Un cop més, com en el matx del dissabte passat, els homes de Juan Copa no han pogut fer res més que complir l’objectiu de no tornar a sortir del Palau sense marcar un gol. Però pel que fa a la victòria, els gallecs, des de molt aviat, han hagut d’acotar el cap davant la superioritat blaugrana. El 5-0 que hi havia al lluminós al final dels primers vint-i-cinc minuts ha estat decisiu, tot i que els visitants ho han intentat, la realitat s’ha acabat imposant.

Sortida fulgurant dels locals

El matx començava diferent de l’anterior. Aquest cop, els gallecs no pressionaven tant la sortida de pilota local, refugiant-se molt aviat al voltant de la seva àrea. La idea era bàsicament protegir al seu porter, avui Tiago Rodrigues en lloc de Martí Serra, i alhora no malbaratar energies. Aquest plantejament ha saltat fet miques molt aviat, perquè els blaugranes no han tardat molt a inaugurar el marcador. Una jugada per la dreta del seu atac d’Ignacio Alabart, lluny de l’àrea, acaba en un desplaçament en perpendicular a la línia de gol, fins que el gallec troba el forat. El seu xut a l’arrel del pal esquerre de la porteria visitant no el pot atrapar un sorprès Tiago Rodrigues. És el minut 2.38 quan l’1-0 puja al lluminós.

I la cosa s’ha acabat de complicar pels visitants quan encara ni dos minuts més tard, en el 4.06, Marc Grau culminava una jugada conduïda per Pau Bargalló, que veient que davant seu tan sols hi ha un defensor rival, fa un passi elevat cap endavant que el de Lloret remata de volea, superant també per l’esquerra a Tiago Rodrigues. És el 2.0 que deixa a Juan Copa amb un pam de nas.

Els blaugranes augmenten el seu avantatge

A partir d’aquí el matx s’ha calmat pel que fa als gols, però el domini blaugrana era aclaparador. Els gallecs ho intentaven, però amb xuts des de molt lluny que inquietaven relativament poc a Sergi Fernández, el porter titular avui dels locals. De molt poca cosa li ha servit a Juan Copa el temps mort que ha demanat en el minut 4.24, perquè les coses no han canviat. Atacs successius d’un Barça amb ganes de gresca i un Liceo que patia d’allò més a l’hora de defensar-se.

En el minut 16.29, s’ha produït un xoc entre Eloi Cervera i Francisco Torres, que ha acabat amb targeta blava per cadascú. En el minut 17, el Liceo arribava a la novena falta, metre els blaugranes en tenien 3. Edu Castro aprofita per demanar un temps mort que tindrà conseqüències. Una jugada per banda dreta de Bargalló acaba amb un passi al cor de l’àrea on remata Alabart. El porter gallec desvia la bola que li cau a Joao Rodrigues molt a prop. El xut del d’Oeiras supera a Tiago Rodrigues també per la seva esquerra. És el minut 14.22 quan el 3-0 puja al marcador. Vint-i-set segons més tard, en el 17.49, el mateix Joao Rodrigues remata de volea una passada de Bargalló, ara des de l’esquerra de l’atac blaugrana. És el 4-0 que deixa a Copa amb molts dubtes.

El cinquè gol local deixa el partit gairebé decidit

En el minut 18.48 el tècnic visitant torna a demanar un temps mort que com el primer solucionarà ben poca cosa. El domini continua sent blaugrana, amb alguna arribada gallega, com una de Martin Ciocale, que resolt perfectament Sergi Fernández. En el minut 21.29 es produeix un penal per falta sobre Eloi Cervera dintre de l’àrea forastera. Joao Rodrigues anota el seu tercer gol superant per alt a un atrafegat Tiago Rodrigues. Els locals podrien haver fet encara més mal, perquè en el minut 24.35 els àrbitres han assenyalat la desena falta a Liceo. Alabart ha estat l’executor, però no ha pogut superar a un ara brillant Tiago Rodrigues. S’ha arribat al descans sense que es tornés a moure el marcador.

Inesperada reacció gallega

Amb el matx pràcticament decidit, es reprenia el joc. Sobre el paper, les coses havien canviat molt poc. Intents desesperats dels gallecs per anotar amb tirs llunyans i poca cosa més. Per part local, els atacs ara es feien sense massa pólvora i això permetia que els rivals anessin creient en les seves possibilitats, sense massa perill, però apropant-se a l’àrea local.

 

Fruit de tot això ha arribat una targeta blava sobre Xavi Barroso en el minut 27.27 que permetia a Tomas Magalhaes disposar d’una falta directa. El seu xut fet directament ha superat per alt a Sergi Fernández tancant d’aquesta manera la sequera golejadora dels gallecs. El gol aconseguit és cert que gràcies a la pilota aturada, ha augmentat l’autoestima dels visitants. Com ho prova el fet que encara no 18 segons més tard, en el 27.35 arribava el segon gol gallec, després d’una jugada conduïda per César Carballeira per banda dreta, qui fa un passi al mig de la pista on remata de primeres Dava Torres, aconseguint el 5-2.

Els locals recuperen el to

Per uns moments, el dubte ha sobrevolat el Palau, però els blaugranes han reaccionat com saben, tornant a fer el joc que els dona el control del partit i alhora no deixant escletxes al darrere buscant, altre cop, fer mal als forasters. Tot i la millora local, en el minut 34.27 s’ha assenyalat un penal per falta blaugrana sobre Sito Ricart. De nou, Magalhaes ha estat l’encarregat de xutar. Aquest cop, però no ha pogut amb un excels Sergi Fernández. En canvi, els que han anotat per tancar definitivament el partit han estat els blaugranes. Una jugada per banda dreta d’Alabart acaba amb un passi al mig de l’atac on Barroso xuta a l’esquerra de Tiago Rodrigues superant-lo. És el 6-2 que ara sí, tanca el partit.

Aquest gol ha acabat d’enfonsar als gallecs que pràcticament ho fiaven tot al tir des de lluny. Per acabar-ho d’adobar, els gallecs cometien la seva quinzena falta en el minut 42.09. L’encarregat d’executar el tir directe ha estat Bargalló. El de Sant Sadurní fent la seva típica jugada de ganxo-contra ganxo ha superat a Tiago Rodrigues per l’escaire dret de la porteria. Era el 7-2.

En el minut 44.17 Copa demana un temps mort totalment sense sentit. El matx no ha variat gens amb un Barça amo i senyor de la pista. Fruit del domini arribava el vuitè gol local. Ha estat una jugada de Bargalló pel centre de l’atac que acaba amb un passi a la seva esquera on es troba a Joao Rodrigues situat fora de l’àrea i lliure de marca. El d’Oeiras etziba un xut a l’escaire esquerre que Tiago Rodrigues, molt tapat, es incapaç de rebutjar. És el minut 44.10 quan el 82 puja al lluminós. Òbviament, no ha passat res més i el matx s’ha acabat sense que es tornés a moure el marcador.

@PBBMeritxell