Folgada victòria blaugrana.

Un Barça intens i efectiu ha superat de manera força còmoda a un Girona que arribava al Palau amb bona dinàmica, cinc victòries en deu partits, però que ha estat incapaç de trobar suficients arguments per plantar cara en el coliseu barcelonista. Per part local, el matx ha estat una festassa, amb molts punts i moments de gran brillantor, que han acabat per desfer la resistència gironina. Els blaugranes conscients que es tractava de desactivar la millor arma ofensiva dels visitants, Ikenna Iroegbu, l’han defensat amb cura i un cop desactivat, tot ha estat més fàcil.

El domini local comença des de molt aviat

El matx començava amb un Willy Hernangómez força actiu. Seus eren els primers quatre punts del partit, cistella i dos tirs lliures. Els blaugranes dominaven amb solvència el seu rebot defensiu i això no permetia segones opcions als forasters. Un primer triple d’Iroegbu ajustava el marcador abans que una cistella d’Oscar Da Silva i els triples convertits per Nikola Kalinic i Nico Laprovittola obrissin el primer forat al lluminós, 12-5. Amb l’entrada d’Oriol Paulí es millorava la defensa sobre Iroegbu, això desconcerta als gironins que veuen com el marge culer continua creixent.

Dos de tres tirs lliures convertits per en Willy, 15-5, obligaven Salva Camps a demanar un temps mort de llibre. Tot i la pausa, les coses no canvien. Cinc punts consecutius de Paulí, bon partit el seu, amplien la renda fins als tretze punts, 20-7. Els visitants reaccionaran gràcies a un parell de triples, Èric Vila i Corey Davis, que redueixen el marge local fins als sis punts, 20-14.

Ara és Roger Grimau qui ha de demanar un temps mort. En la represa, els locals ho fan bé a l’hora de no concedir ni un punt als gironins en el temps que li queda al quart, mentre que Jabari Parker anotarà dos cops. Una cistella de Dario Brizuela a les acaballes del primer capítol deixa el 26-14 amb el qual els dos equips van a la banqueta.

Els visitants intenten, infructuosament, reaccionar

Brizuela insisteix a l’inici del segon capítol. A la cistella del donostiarra li segueixen dos tirs lliures transformats per Paulí, 30-16. Un parell de pèrdues locals, James Nnaji i Parker, són aprofitades pels forasters per retallar lleugerament el marge culer. Nnaji esmaixa abans que el segon i darrer triple d’Iroegbu redueixi l’avantatge local fins a deixar-lo en onze punts, 32-21.

Els locals no volen sorpreses i van per feina. Un tir lliure de Nnaji i una cistella de Tomas Satoransky augmenten la renda local fins als 14 punts, 35-21. Renda que continua creixent després de triple de Brizuela, tir lliure d’en Willy i un parell més de cistelles de l’escorta donostiarra, que avui signarà el seu millor partit fins al moment a les files barcelonistes, 43-27.

Un triple de Kalinic augmenta encara més el marge local, amb resposta també de tres de Sergi Martínez. Ja en el tram final del primer temps, entre en Willy i Kalinic augmenten l’avantatge local fins als 18 punts. Vila converteix un triple, moment en el qual Grimau demana un temps mort. En Willy fallarà un tir lliure, abans que Iroegbu anoti la cistella que tanca la primera part amb 14 punts de renda pels locals, 51-37.

L’encert en el triple dels blaugranes acaba amb les pretensions gironines

El segon temps comença amb Àlex Abrines a pista. El mallorquí no havia jugat ni un segon en els primers vint minuts. El primer triple que prova el transforma pel 54-37. En Willy continua anotant a la pintura gironina. Dues cistelles de Da Silva i un segon triple d’Abrines serveixen per fer arribar la renda local als vint-i-dos punts, 63-41. Camps ha de demanar un temps mort. Tot i la pausa les coses no canvien gens. Esmaixada després de rebot ofensiu d’en Willy i nou triple d’Abrines qui continua amb el seu clínic des de la llarga distància. Amb el Girona desconcertat, en Willy torna a esmaixar per fer arribar el marge local als vint-i-nou punts, 70-41. Després de quatre punts seguits dels visitants, Da Silva s’apunta a la festa anotant primer una esmaixada i posteriorment culminar un alley-hoop dibuixat per Laprovittola, 74-45.

Ara l’equip local relaxa un pèl la seva defensa exterior i això permet a Quino Colom anotar un parell de triples que donen fe de vida de l’atac gironí. La resposta blaugrana seran triples de Paulí i Abrines, 80-53. El mallorquí porta convertits en el quart els quatre triples que ha provat i que el fan arribar a la xifra de 408 triples convertits, vestit de blaugrana, superant en la llista de màxims anotadors de triples del club al recordat Chicho Sibilio. A la llista, Abrines és el tercer, precedit per Joan Carles Navarro i Epi que són, respectivament, el primer i segon classificats. Un parell de cistelles de Brizuela, tanquen el tercer capítol amb el Barça dominant de vint-i-nou punts, 84-55.

Els locals posen la cirereta al partit

Amb el partit totalment decidit comença el darrer capítol. Després de cistella amb addicional fallat per Maxi Fjellerup, entre una esmaixada de Nnaji i una cistella de Pauli, fan arribar l’avantatge local als trenta punts, 88-58. Brizuela transforma un parell de tirs lliures abans que els visitants anotin quatre punts seguits que aconsellen a Grimau demanar un temps mort.

El tècnic blaugrana no vol cap relaxació en els seus homes. Parker en la represa anota un triple abans que en Willy també anoti pel 95-61. L’únic jugador blaugrana que ha jugat i fins al moment no ha anotat és Joel Parra. Seu serà el triple que inaugura el seu caseller quan al matx li queden 4.58 per jugar-se. Sergi Martínez també anota de tres, com ho fa Brizuela per superar els cent punts, 101-69. Parker converteix cistella i addicional abans que Parra anoti el seu segon triple de la tarda pel 107-71.

Després d’una cistella de Parker, el Palau es posa dempeus per acomiadar a Brizuela. El jove lituà Kasparas Jakucionis el substitueix. En Willy anota un sol tir lliure pel 110-71. Després d’un triple de Yves Pons, és Parker qui anota. Jaume Sorolla fa la darrera cistella visitant abans que Jakucionis transformi, ajudant-se en el tauler, el seu primer triple amb el primer equip, 115-78. Un tap de Nnaji evita una nova cistella gironina, tancant-se l’enfrontament amb els blaugranes dominant al lluminós de trenta-set punts, 115-78.

@PBBMeritxell

Estadística