Aclaparadora victòria.

 

Un Barça que ha anat de menys a més ha acabat per escombrar de la pista a un Liceo que volia, però que no podia superar la defensa blaugrana i quan ho feia es trobava a un immens Carles Grau, qui ha tancat tots els forats per on el provaven de superar els homes de Juan Copa. El 4-0 de la primera part deixava el matx ben encarrilat pels locals que han aprofitat la segona meitat per acabar de confirmar la seva superioritat sobre els gallecs.

Els visitants comencen forts

El matx començava amb un Liceo voluntariós que posava molta intensitat en el seu joc. En aquests primers minuts, la defensa local estava un pèl adormida i això provocava arribades perilloses sobretot de Cèsar Carballeira i Dava Torres. Però tot i les seves rematades, es trobaven al davant un mur anomenat Carles Grau que ho aturava tot el que li arribava. Un cop ajustada la defensa local, les arribades visitants han decaigut de forma dràstica. En canvi, els que ara remataven amb criteri i molt perill eren els homes d’Edu Castro, dirigits en pista per Pau Bargalló, que avui tornava a una convocatòria després de la seva lesió.

En el minut 7.05 els àrbitres li han mostrat a Xavi Barroso una targeta blava per falta sobre Carballeira. L’encarregat d’executar-la ha estat Pablo Cancela, qui com abans els havia passat als seus companys, tampoc ha pogut amb un imperial Carles Grau. La defensa local, molt atenta a les transicions ha continuat treballant de forma excel·lent minimitzant al màxim els atacs dels gallecs. Edu Castro ha començat a fer les seves rotacions habituals, aprofitant el bon moment de forma d’Eloi Cervera, qui entrava en els canvis rendint a un nivell molt alt. El domini blaugrana s’ha anat incrementant a mesura que passaven els minuts. El perill sovintejava la porteria defensada per Martí Serra que tenia molta feina.

La insistència blaugrana té premi

En el minut 9.33 Juan Copa demana un temps mort, malgrat això el panorama del matx no ha canviat. El domini blaugrana era absolut. En el minut 14.35 és Edu Castro qui demana un temps mort. Les coses han continuat igual fins que poc després d’un segon temps mort demanat per Copa, s’ha obert la llauna. Ha estat una jugada pel darrere la porteria gallega conduïda per Ignacio Alabart. El d’A Coruña surt per la seva esquerra, acabant per fer un passi en diagonal al costat contrari al mig de l’àrea on es troba tot sol Marc Grau. La rematada rasa del de Lloret supera per la seva esquerra a Serra. És el minut 19.01 quan l’1-0 puja al marcador.

El gol local destarota el plantejament de Copa i a més a més els jugadors el reben com un gerro d’aigua freda. No han passat més de quaranta segons, en el 19.41, quan arriba el segon gol local. És com el primer però amb els papers canviats. Ara qui assisteix és Marc Grau qui fa un passi des del centre de l’atac blaugrana cap endavant, de fet sembla un passi equivocat, de cop i volta apareix Alabart, qui estava darrere la porteria, després de controlar la bola fa un remat a la mitja volta que torna a superar a Serra per la seva esquerra. És el 2-0.

Els locals no en tenen prou

 

Amb els gallecs moralment desfets, no tarda a arribar un nou gol local. Ara és una rematada de Barroso que desvia un jugador gallec, la bola queda solta dins de l’àrea per on apareix Joao Rodrigues per fer el 3-0 en el minut 21.07. En la pràctica, amb els gallecs molt tocats, el Liceo acaba per desaparèixer de la pista.

En aquestes condicions no és estany que arribi un nou gol. Ara serà Pau Bargalló qui puja per la dreta del seu atac acompanyat per Marc Grau a la seva esquerra. Amb només un sol jugador gallec al davant, el de Sant Sadurní fa una passada al seu company d’aventura a mitjana altura que el de Lloret remata de volea tot just entrar en l’àrea rival. És el minut 22.49 quan el 4-0 deixa el partit pràcticament decidit. Sense que es torni a moure el marcador s’arriba al descans.

Els gallecs comencen bé la segona meitat, però els blaugranes no perdonen

Amb el matx molt decantat a favor dels locals, l’inici de la segona meitat és una mica com els primers minuts del partit, intents ara desesperats dels visitants per aconseguir superar a Carles Grau. I com aleshores qui porta el pes de l’atac gallec són el duet Carballeira i Torres, però per fer-ho tot molt similar, aquest cop tampoc poden amb Carles Grau. En la sacada d’una falta Carballeira estavella un tir en el pal esquerre de la porteria blaugrana. Serà el més a prop que estaran els gallecs d’inaugurar el seu marcador.

I com havia passat a l’inici del partit, aquesta ratxa d’atacs dels visitants es va desfent a mida que passen els minuts i millora la defensa local. De nou, els blaugranes són els dominadors del matx, fins al punt que una rematada de Marc Grau s’estavella en el pal esquerre de la porteria defensada per Serra. Ara l’atac local és comandat altre cop per Bargalló que no pot superar a Serra. Qui torna a anotar és Joao Rodrigues. Una jugada conduïda per Barroso acaba amb un passi a la dreta on es troba Sergi Llorca, qui fa un passi molt de pressa al mig de l’àrea on es troba el d’Oeiras, qui de primeres remata superant a Serra per la seva dreta. És el minut 33.59 quan el 5-0 puja al marcador.

Els locals arrodoneixen la feina

 

Després del cinquè gol local, torna a pista Eloi Cervera. Poc després d’un nou temps mort demanat per Copa, Barroso, per una clara falta sobre Carballeira torna a veure targeta blava. De nou l’encarregat d’executar-la és Cancela. I com havia passat a la primera meitat, tampoc supera a Carles Grau. En el minut 36.57 el Liceo arriba a la novena falta. Encara no dos minuts més tard, en el 38.55, els àrbitres assenyalen la desena falta als forasters. L’encarregat d’executar-la és Bargalló, però el de Sant Sadurní no pot superar a Serra qui li atura el llançament.

En el minut 41.16 són els blaugranes els que arriben a les nou faltes. Tres minuts més tard, un atac local acaba amb falta sobre Cervera que els àrbitres consideren mereixedora de falta directa. Ara l’encarregat d’executar-la és Alabart. El d’A Coruña fa un llançament magistral fent passar la bola per darrere Serra un cop el porter visitant és a terra vençut. És el minut 44.52 quan el 6-0 puja a l’electrònic.

En el minut 45.22 Copa torna a demanar un temps mort. Edu Castro treu a pista a Miquel Escala. De fet, els locals jugaran fins al final amb els dos del Barça Atlètic a pista. Els gallecs ho continuen intentant, però Carles Grau no es deixa superar. El matx s’acaba sense que es torni a moure el marcador. Dijous vinent repetició del matx, però ara com a primera jornada de la fase de grups de la WSE Champions League.

@PBBMeritxell