Treballada victòria

En un partit aspre, espès i un pèl lent, el Barça ha aconseguit la seva setena victòria en la fase de grups de l’EHF Champions League en superar, com ja va passar en la jornada anterior, al Wisla Plock polonès. Els visitants dirigits pel català Xavier Sabaté, han fet un partit molt similar al disputat en la seva pista. Rocós en defensa i treballant força per imposar el ritme de joc lent que és el que més els interessa.

Va passar a Polònia i ha tornat a passar avui al Blaugrana, els homes de Carlos Ortega no han pogut córrer com acostumen per fer l’handbol en el qual estan més còmodes. Tot i això, els locals han dominat al marcador excepte el 0-1 inicial. A partir d’aquí, un parcial 4-0 els ha donat la iniciativa al marcador i ja no l’han deixada. El marge ha estat entre 2 i 3 gols favorables als de casa, excepte quan ja en el tram final del matx han aconseguit un avantatge més ampli que finalment ha arribat al seu màxim de set gols.

Els locals dominen al lluminós

El partit començava amb atac local que acabava en pilota perduda de Luis Frade. Això permetia un ràpid contraatac de Lovro Mihic qui inaugurava el marcador. Dika Mem en circulació no podia amb Mirko Alilovic, el porter dels polonesos. Gonzalo Pérez de Vargas feia el mateix per mantenir l’únic gol anotat com a renda forastera. A una nova aturada del porter visitant a tir de Dika, li seguia el gol de l’empat anotat per Frade. Després que Tin Lucin enviés fora un set metres, era, ara sí, Dika Mem qui superava a Alilovic. El francès tornaria a anotar tot seguit pel 3-1. Avantatge que augmentaria fins al 4-1 després d’un gol d’Hampus Wanne des del seu cau a l’extrem esquerre. El marge duraria uns deu minuts després d’un intercanvi de gols.

La direcció de l’equip a pista requeia en Pol Valera, que movia als companys buscant el forat en la defensa polonesa. Per la seva part,era l’eslovè Miha Zarabec qui dirigia les operacions dels forasters. Amb gols de Frade, Valera, de nou Frade i finalment Aleix Gómez, s’arriba al 8-5. Tot i el marge aconseguit i tal com hem dit al començament, el ritme de joc dels visitants frega en cada atac el passiu. És una tàctica clara per donar menys opcions d’anotar als locals i de no perdre massa pilotes. Això els funciona força bé als polonesos que minimitzen d’aquesta manera el risc d’encaixar massa gols.

Malgrat que els polonesos imposen un ritme lent al partit, els blaugranes continuen manant

Un parell d’accions desafortunades de Timothey N’Guessan, permeten que els forasters deixin en només un gol la renda catalana, 8-7, després d’un set metres transformat per Przemyslaw Krajewski. Malgrat això, els locals reaccionen i gràcies a una aturada de Gonzalo, tornen els tres gols de renda després dels anotats per Wanne i Jonathan Carlsbogard, 10-7.

En el minut 20.39, Sabaté demana temps mort. Tot i la pausa, les coses no canvien. Els gols de Frade i Dika Mem serveixen per mantenir els tres de renda, 12-9. Renda que no s’eixamplarà després dels anotats per Aleix, en un set metres, i Wanne, 14-11. Després del 14-12 anotat per Gergo Fazekas, Carlos Ortega decideix el canvi de porter, Emil Nielsen substitueix Gonzalo a 3 minuts 7 segons pel descans. Els gols anotats per Petar Cikusa i Frade fan arribar el marge local als quatre gols, 16-12. Kiryl Samoila a 2 segons per la mitja part deixa en tres gols la renda blaugrana quan arriba el descans, 16-13.

Canvi defensiu dels forasters

La segona part comença amb Nielsen sota els pals locals, mentre que pels polonesos Marcel Jastrzebski substitueix al veterà Alilovic. Els visitants intensifiquen la seva defensa abandonant la 6-0 que han fet durant la primera meitat. Ara fan una 3-2-1 amb acoblaments en el punt fort, buscant augmentar l’agressivitat defensiva per curtcircuitar la circulació blaugrana. Això els funciona d’entrada. De moment aprofiten la sorpresa generada per reduir a un gol el marge local, 16-15, després d’un set metres convertit per Krajewski.

Entre Frade i Dika Mem, restableixen els tres gols de renda, 18-15. Marge que primer referma Petar Cikusa i més tard Frade pel 20-17. Amb els locals adaptats a la nova defensa proposada pels homes de Sabaté, una recuperació de Thiagus Petrus permet que un nou gol d’Aleix Gómez faci arribar la renda local als quatre gols, 21-17. De nou, com ja havia passat en el primer temps, Sabaté talla el joc al demanar un temps mort. Un gol de Carlsbogard, en una espectacular rematada, serveix per mantenir els quatre de renda 22-18. Amb el Wisla passant a defensar en 6-0, l’efecte sorpresa del canvi defensiu s’havia esvaït, un parell de gols de Lucin i un parell d’aturades de Jastrzebski donen aire als polonesos, 22-20.

La insistència local té premi

Ara els locals ho passen malament per superar la defensa rival i per uns minuts el marge local no ultrapassa els dos de renda, 24-22, amb Aleix Gómez d’ariet. Abans que la cosa empitjori, el tècnic malagueny demana temps mort. Dos gols dels blaugranes, anotats per Melvyn Richardson i Dika Mem, donen tranquil·litat als blaugranes, 26-22. Un set metres aturat per Gonzalo, permet que anoti Dika Mem.

Després d’una aturada de Nielsen arriba un set metres transformat per Aleix Gómez que fa arribar la renda local per primer cop en el matx als sis gols, 28-22, quan al matx li queden poc més de 7 minuts. Els visitants poden reduir el desavantatge amb gols de Fazekas i Krajewski, aquest des dels set metres. Amb el rellotge corrent en contra dels polonesos, anoten Aleix Gómez i Wanne per tornar als sis de renda, 30-24. En els darrers quatre minuts de partit, els visitants tan sols anotaran un gol, des dels set metres, mentre que per part local, anoten Richardson i Aleix Gómez, de nou des dels set metres, pel definitiu 32-25.

@PBBMeritxell
Estadística