Uns horribles últims minuts de partit, condemnen al Barça.

Un final de partit inversemblant, en el qual l’equip blaugrana ha encaixat un parcial 14-1, l’ha condemnat a la tercera derrota en la competició. És cert que durant tot el matx, les coses han estat molt igualades. Amb un UCAM Múrcia jugant al límit de la permissibilitat arbitral, però tot i les dificultats, tot i la pressió ambiental, tot i la voluntat local, és difícilment explicable que en 4 minuts 32 segons el Barça fos incapaç d’anotar més enllà d’un miserable punt.

Amb l’equip fent aigües per tot arreu, perquè si l’atac estava negat, en defensa les coses no es feien gaire millor, no ha arribat cap solució, cap idea des d’una banqueta que ha fet la sensació d’estar superada pels esdeveniments. Esperem que les bones sensacions que l’equip va donar en els primers partits tornin com més aviat millor, perquè el calendari és el que és i això no s’atura. Com ja vam dir després del matx d’Eurolliga davant Baskónia, cal reflexionar urgentment.

Els locals capgiren el bon inici blaugrana

Des del salt inicial es comprovava que el d’avui no seria un partit fàcil. Amb els locals pressionant molt, l’atac visitant tenia força problemes per poder llançar amb certes garanties. Una penetració de Dylan Ennis, per cert, una jugada que es repetiria força vegades en el transcurs del matx, avançava als locals. La resposta eren un parell de cistelles de Tomas Satoransky, a les quals, Àlex Abrines afegiria una altra per donar tres punts d’avantatge als visitants, 3-6.

Després que l’exblaugrana Rodions Kurucs empatés gràcies a una cistella amb addicional, un triple de Nikola Kalinic i una esmaixada de Jabari Parker tornaven a avançar als visitants ara de cinc punts, 6-11. Renda que mantindria James Nnaji, titular avui. Un triple de Kurucs redueix la renda blaugrana, abans que una cistella de Simon Birgander empatés el matx, 13-13. Després d’una cistella de Parker, els locals, gràcies a un parell de cistelles, es posen al davant, 17-15. Willy Hernangómez empata a 17. El madrileny fallarà un tir lliure, 19-18. Amb els locals dominant de cinc, una cistella sobre la botzina de final de període de Rokas Jokubaitis, deixa el 23-20 que hi ha al lluminós quan acaba el primer capítol.

Els visitants acaben la primera part dominant al marcador

 

L’avantatge local es reduirà gràcies a les cistelles de Joel Parra, bon partit el seu, i d’en Willy, 25-24. L’atac local pot anotar perquè la defensa blaugrana passa per uns mals moments. Tot i una cistella d’en Willy, els murcians s’avancen de cinc punts, 31-26. Els visitants reaccionen amb un parcial 0-8, dos triples de Parra i una cistella de Nnaji pel 34-31, obligant el tècnic local, l’inefable Sito Alonso, a demanar un temps mort. Amb el matx ajustat, entre Satoransky i Dario Brizuela fan arribar el marge visitant als cinc punts, 33-38. Una cistella de Dustin Sleva deixa el 35-38 al lluminós al final dels primers vint minuts de joc.

Un cop ampliada la renda blaugrana, els murcians reaccionen

La segona meitat comença amb bones sensacions pels forasters. Després d’un tap de Nnaji sobre Ennis, les cistelles que anoten Kalinic, qui fallarà un addicional, i Parker fan arribar el marge català als set punts, el màxim avantatge avui dels blaugranes. Tot i que Birgander empata, cistella i addicional, un triple de Satoransky fa tornar els set de renda, 38-45. Els locals reaccionen després d’una falta antiesportiva assenyalada a Nnaji. L’avantatge culer es redueix a tan sols dos punts, 43-45 després d’un triple d’Ennis.

El marge visitant s’ajustarà a partir d’aquí entre els dos i quatre punts amb els dos equips intercanviant cistelles. Pels forasters anoten Parker, Jokubaitis, Nico Laprovittola, aquest des de la línia, i de nou Jokubaitis pel 49-53. Un triple d’Abrines augmenta la renda catalana fins als cinc punts, 51-56. Però els locals, de nou Ennis, anoten de tres per deixar el desavantatge local en només dos punts, 54-56. La renda visitant s’estabilitzarà en els quatre punts després de cistella i dos tirs lliures anotats per en Willy. El madrileny fallarà dos tirs lliures, però els dos que anota Laprovittola fan arribar l’avantatge catalana als sis punts, 56-62. Una cistella de Thad McFadden deixarà el 58-62 a manca del darrer període.

L’atac visitant fa aigües en el tram final del partit

El marge de quatre punts favorable als blaugranes es mantindrà una bona part del darrer quart. Això sí, els locals anoten amb certa comoditat i això fa que les cistelles de Laprovittola, Parra, amb rebot ofensiu inclòs i en Willy, tan sols serveixen per mantenir el petit avantatge de quatre punts, 66-70. Després d’un temps mort local, s’arriba al 68-72 després de cistella de Laprovittola. Queden 4.32 per jugar-se. El drama dels blaugranes comença amb una pilota perduda per Satoransky. Es fallen un parell de triples abans que Kurucs empati a 72. La xarxa de quatre punts ja és història. Un tap de Birgander sobre Laprovittola permet que el mateix Kurucs avanci als locals, 74-72.

Després d’un temps mort demanat per Roger Grimau, que no solucionarà res, Abrines falla un triple. Kurucs amplia la renda local, tot i fallar un tir addicional, 76-72, quan queden 1.09. Qui no falla és Birgander, 78-72. Ja fa una bona estona que l’atac visitant ha entrat en atzucac. El desgavell ofensiu dels culers no se solucionarà tampoc en el nou temps mort que demana Grimau a manca de 33 segons per la fi. Laprovittola falla un triple abans que Birgander anoti una esmaixada pel 80-72 a manca de 18 segons. Abrines anota un tir lliure, l’únic punt en 4.32 recordem, abans que Laprovittola capturi el rebot ofensiu que dona l’oportunitat a Abrines de fallar un nou intent de triple. Els locals encara tenen temps perquè Ennis culmini el matx amb una esmaixada pel 82-73 final. Avui ha quedat demostrat que és molt difícil guanyar un partit anotant en el darrer quart tan sols 11 punts.

FCB

Estadística