Victòria merescuda

Després del mal partit jugat dimecres a Vitòria, el Barça s’ha reivindicat amb un partit d’alt voltatge en el qual, no ho ha tingut gens fàcil. Per aconseguir el triomf, els blaugranes han necessitat fer un gran esforç, perquè el València no ha abaixat els braços en cap moment. Ja en el darrer quart, eren els visitants els que portaven la iniciativa al marcador. Aleshores, l’equip local ha estat capaç de revertir la situació amb un parcial 10-0 que li ha permès passar a dominar el matx. Domini que els homes de Roger Grimau han sabut mantenir fins a la botzina final.

Bon primer quart blaugrana

Després d’un triple fallat i una pilota perduda, eren els valencians els que anotaven la primera cistella. La resposta local ha estat contundent, cistella i addicional de Jan Vesely, de nou el txec ha estat el pal de paller de l’equip, triple de Nico Laprovittola i una segona cistella del pivot d’Ostrava que donaven sis punts de renda als locals, 8-2. El tècnic dels taronges, Àlex Mumbrú, demanava un temps mort.

El pas per la banqueta permet als valencians reaccionar. Després d’una falta antiesportiva de Vesely, Boubacar Touré anotava un tir lliure i a continuació Chris Jones transformava el seu primer triple, 8-6. Una nova cistella de Vesely i un tir lliure de Nikola Kalinic, tornaven a ampliar la renda local, 11-6. Els visitants, però, no deixaven que la ferida s’eixamplés. Amb Vesely mantenint-la en quatre punts. El mateix marge que posteriorment refermaria des de la línia Willy Hernangómez, 15-11.

Tot i que el joc local no era molt brillant, l’encert de cara a cistella permet augmentar la renda. Entre Laprovittola i el mateix Willy la fan arribar als vuit punts, 19-11, obligant altre cop a què Mumbrú hagi de demanar un temps mort. Aquest cop no hi ha reacció forastera, sent en canvi els locals els que eixamplaran l’avantatge fins al màxim avui, onze punts, 24-13, després de cistelles de Jabari Parker i Àlex Abrines qui a més transforma un tir addicional. Amb en Willy mantenint amb un tir lliure els onze amunt, una cistella de Stefan Jovic tanca el primer quart amb els locals dominant de nou punts, 25-16.

Arriba la reacció taronja

El segon capítol no comença gens bé pels locals. Un parcial 0-4, obliga el tècnic local a demanar un temps mort. El pas per la banqueta millora als locals que troben un cert respir en les cistelles que anoten Joel Parra i Rokas Jokubaitis, amb el lituà fallant el tir addicional, 29-22. El marge local es reduirà després d’un reguitzell de triples fallats pels locals, un transformat per Semi Ojeleye tancarà un parcial 0-6 que ajusta força el marcador, 29-28.

 

Dos punts anotats per Tomas Satoransky des de la línia, més una cistella i dos tirs lliures anotats per Vesely fan arribar la renda local als cinc punts, 35-30. Els blaugranes pateixen ara força per dominar el rebot defensiu. Amb els blaugranes dominant de tres, 35-32, Grimau demana un temps mort. Brandon Davies, l’exblaugrana, fallarà el segon tir lliure, fet que permet que en la darrera jugada del primer temps, Satoransky anoti a manca d’un segon pel 37-33 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Els visitants continuen rebaixant el marge local

Ja en la represa, dues jugades dels forasters acabaran amb anotació i tir addicional, que en els dos casos es fallaran, primer un triple de Xabier López-Arostegui i posteriorment una cistella d’Ojeleye. Tot i les errades en els addicionals, els valencians s’han avançat per segon cop en el matx, 37-38. La reacció culer no tarda a arribar. Un parcial 7-2, amb triple de Parker, cistella i tir lliure de Satoransky i una esmaixada d’Abrines culminant una recuperació del mateix jugador mallorquí tornen a posar als locals al davant, 45-40.

Un triple de Damien Inglis, demostra que els taronja no tenen cap intenció de deixar-se anar. El mateix Inglis empata el matx a 45, abans que anoti Satoransky. Una esmaixada d’Air Parker serveix per mantenir als locals al davant. L’avantatge blaugrana arribarà als quatre punts després d’un alley-hoop dibuixat per Kalinic i culminat per en Willy, 51-47. Un triple inversemblant de Víctor Claver, en realitat volia fer una passada, però la pilota de forma capritxosa s’introdueix a la cistella, és respost també de tres per Kalinic, abans que Jaime Pradilla deixi el 54-52 que hi ha a l’electrònic quan el matx arriba al darrer capítol.

Els locals fan un parcial 10-0 que serà clau pel triomf

A l’inici del darrer període reglamentari, els locals estaran malament en el triple, de fet ho estarien els quaranta minuts. Aquest cop en fallen tres de consecutius i això ho aprofiten els visitants per avançar-se per tercer cop al lluminós amb cistelles de Jones i Jovic, 54-56. El matx entra en la fase que dèiem al començament, amb els forasters portant la iniciativa al marcador. En Willy amb un altre alley-hoop, i Parker mantenen als locals, 58-60.

La tornada a pista de Vesely serà el senyal perquè comenci de l’embranzida final dels locals. Els blaugranes tancaran molt bé el rebot defensiu, mentre que en atac faran un parcial 10-0. Cistelles d’Abrines, amb rebot ofensiu inclòs, de Vesely, aquesta molt treballada i dos triples, Abrines i Kalinic que deixen el matx molt ben encarat, 68-60 a 2.42 pel final. Jones arriba al rescat dels taronges amb un triple.

Els taronja ho intenten, però es troben al davant un mur

 

Tot i un temps mort demanat per Grimau, els locals tornen a ensopegar en el triple. Avui tan sols n’anotarien 5 de 30 intents, i això deixa que els visitants retallin el seu desavantatge fins a deixar-lo en només tres punts, 68-65. Vesely, que com hem dit s’està consolidant com el líder de l’equip, agafa un rebot ofensiu per anotar el 70-65 a 31 segons per la fi. Tres tirs lliures transformats per Ojeleye redueixen el marge local a dos punts, que seran quatre després que Abrines anoti dos tirs lliures, 72-68. El mateix fa Laprovittola pel 72-68.

 

Anota Jones abans que Grimau demani un temps mort. Aquí es produirà la jugada còmica del matx. Grimau ordena un canvi, Kalinic per Parker. Quan els jugadors tornen a pista, els àrbitres i la taula s’ho rumien, acabant per decidir que el canvi està mal fet. Un cop desfet el canvi, Grimau demana un altre temps mort, això si, després que Kalinic sol·liciti de forma exhaustiva el canvi. El joc es reprèn amb Kalinic a pista. La jugada local acaba amb dos tirs lliures de Laprovittola que deixen el definitiu 74-70 al lluminós perquè el triple impossible que prova López-Arostegui acaba a les mans de Vesely.

@PBBMeritxell