Valuosa victòria d’un Barça força intens.

En un partit més ajustat del que diu el marcador final, el Barça s’ha imposat al Tenerife de Txus Vidorreta. L’equip canari, fidel a un estil i a un grup consolidat de jugadors, no ho ha posat gens fàcil. De fet, l’inici ha estat força igualat, tant que els visitants han arribat a avançar-se al marcador un parell de cops en el primer quart. Superat aquest ensurt, els blaugranes han reaccionat a temps, aconseguint dominar el partit una bona estona. Quan semblava que el matx estava decidit, en el darrer quart els illencs han estat capaços d’ajustar molt el marcador, però els locals, avisats, no han permès que les coses es compliquessin i en un final força brillant han tancat la porta a les aspiracions forasteres.

Inici molt igualat

Com hem dit, el matx començava molt equilibrat. A la cistella inicial d’Oscar Da Silva, el Tenerife responia amb quatre punts consecutius que els posaven al davant. La resposta local venia de part del mateix Da Silva i Joel Parra per capgirar el marcador. Un triple de Tomas Satoransky, donava tres punts de renda als locals, avantatge que mantindria Parra, 11-8. Però dos triples dels visitants, Elgin Cook i Jaime Fernández tornaven a avançar als visitants a l’electrònic, 11-14.

L’avantatge visitant no es consolidava gràcies a l’encert de Satoransky i a un triple de Nico Laprovittola per empatar a 16. Els illencs insisteixen i ara qui anota de tres és Aaron Doornekamp La resposta també en forma de triple arriba de les mans de Jabari Parker, un altre bon partit del de Chicago. Un tap de James Nnaji sobre Fernández permet que els tirs lliures anotats pel mateix Parker, finalitzin el primer capítol amb els locals dominant de dos punts, 21-19.

Els locals obren una petita escletxa al marcador

A l’inici del segon període, un triple de Doornekamp dona fe de les intencions illenques. Però els locals respondran amb un parcial 8-0, triples de Parker i Dario Brizuela i una esmaixada de Nnaji que obliguen el tècnic illenc a demanar temps mort, 29-22. L’avantatge local continuarà creixent en la represa, Rokas Jokubaitis, abans que un triple de Tim Abromaitis tanqui un parcial visitant de 2-6 deixant la renda catalana en tres punts, 31-28.

Ara és Roger Grimau qui demana un temps mort. Els locals augmenten altre cop el seu avantatge després d’un triple de Willy Hernangómez i una cistella de Brizuela. Però els illencs insisteixen. Triple de Bruno Fitipaldo. Dos tirs lliures convertits per Parker fan arribar la renda local als set punts, 38-31, avantatge que mantindrà en Willy, abans que una cistella de Fitipaldo deixi el 40-35 que hi ha al lluminós quan el matx arriba al descans.

Els canaris no es donen per vençuts

L’inici de la segona part serà favorable als locals que poden augmentar el seu avantatge gràcies a un parcial 8-2, després de dos tirs lliures anotats per Parra, un triple de Laprovittola i cistella amb addicional transformat per Satoransky, 48-37. Una esmaixada de Jan Vesely, inèdit fins al moment, a la qual segueix un triple de Parker fan arribar el marge local als dotze punts, 53-41. Un triple de Cook dona oxigen als grocs, abans que Vesley anoti el 55-44. Però els canaris continuen insistint. Triple de Sasu Salin i cistella de Giorgi Shermadini per deixar la renda catalana en sis punts, 55-49.

Grimau demana un temps mort. Després d’una falta en atac de Vesely, el d’Ostrava farà una esmaixada que li costa una falta tècnica per la seva celebració. El tir lliure és anotat per Marcelinho Huertas, 57-50 al marcador. Els visitants aprofiten la davallada en el control del rebot defensiu local per ajustar força el marcador, 57-54. Una esmaixada de Nnaji és tota una fita, abans que Jokubaitis transformi un triple pel 62-56. Una cistella de Cook tanca el tercer capítol amb els locals dominant de quatre, 62-58.

Els blaugranes fan valer la seva classe en el tram final del matx

El darrer període no comença gens bé pels interessos locals. Una pilota perduda per Jokubaitis acaba amb cistella de Fernández. El lituà es rescabalarà anotant un triple, però la resposta de Marcelinho també és en forma de triple, 65-63. En un moment clau, arriba un triple d’en Willy força celebrat pel Palau. La resposta illenca torna a ser un triple que ara transforma Dusan Ristic. Després de dos tirs lliures anotats per Jokubaitis, Ristic torna a anotar un triple per deixar l’avantatge culer en la mínima expressió, 70-69. Brizuela anota cistella i addicional per donar, quan més falta feia, oxigen als seus, 73-69.

Una bona defensa local acaba amb triple de Nikola Kalinic, 76-69, obligant a Vidorreta a demanar temps mort. Una pilota perduda per Laprovittola és aprofitada per Marcelinho per anotar un triple. Da Silva fa el mateix per mantenir la renda local, 79-72. Després de cistella de Marcelinho, arriba un nou triple de Jokubaitis que dona vuit punts de renda als locals a manca de 3.45 per la fi. Tot i que Da Silva falla dos tirs lliures, els illencs no ho aprofiten perquè no superen la bona defensa blaugrana.

A 1.57 per la fi, Kalinic transforma un triple que sembla definitiu, 87-74. Cistella i addicional de Cook deixen en deu punts la renda local abans que Vesely anoti. Insisteix Cook amb cistella i addicional i ara és Parker qui anota el 91-80 a 27 segons per la fi. Avantatge que es mantindrà al final del matx perquè a un tercer triple de Ristic, serà Parker qui transformi també un tir de tres punts sobre la botzina. De forma incomprensible, la decisió inicial de l’àrbitre principal és no donar la cistella per ser fora de temps. Després de revisar-la la cistella puja al marcador, com no podia ser d’altra manera, 94-83.

@PBBMeritxell

Estadística