El Barça compleix amb el guió guanyant de forma clara.

Arribava al Palau l’equip madrileny de l’Hockey Rivas, acabat d’ascendir a l’OK Lliga. El matx sobre el paper era molt desigual, el líder destacat de la competició s’havia d’enfrontar a l’últim classificat. I a l’hora de la veritat, tot i que els madrilenys han tingut el seu moment de glòria quan s’han avançat al lluminós, la lògica s’ha acabat imposant. Al cap i la fi, l’equip blaugrana no ha tingut pietat de l’animós grup de jugadors que han plantat cara de forma tan desvergonyida com un pèl anàrquica, però que han col·laborat al fet que el matx fos força entretingut.

Els madrilenys inauguren sorprenentment el marcador

L’enfrontament començava amb domini local, mentre que per part visitant es veia una voluntat de sortir cames ajudeu-me cap a l’àrea local un cop recuperada la possessió. Molts cops les curses cap endavant han estat sense sentit, però ells ho intentaven de forma tossuda. El cert era que el domini blaugrana era aclaparador obligant el porter dels forasters, Marc Castañer, a estar molt concentrat.

La bona actitud dels madrilenys els ha permès inaugurar el marcador pràcticament en la primera arribada davant Carles Grau. La jugada, com gairebé totes del Rivas ha estat un pèl confusa, però ha acabat amb l’esfèrica caient solta al llindar de l’àrea local, un pèl escorada a l’esquerra de l’atac visitant. Allà estava Sergio Martín qui amb xut a l’escaire dret de la porteria local supera a Carles Grau. Era el minut 4.53 quan el sorprenent 0-1 pujava al lluminós.

Tardarien poc els locals a reaccionar. Sense perdre la possessió de la bola després de la corresponent sacada de centre, una mitja volta de Sergi Llorca situat a l’esquerra de l’atac local fora de l’àrea rival, acaba amb el que sembla un passi a una zona on no hi ha cap jugador local. La pilota de forma capritxosa, després de fregar en l’estic de Miguel Cañadillas es dirigeix cap a la porteria on Castañer es fa un embolic i la pilota acaba superant la línia de gol per sota les guardes del porter. Era el minut 5.29 quan el matx quedava empatat a 1.

La lògica s’acaba imposant

El joc ha continuat sent el que era, un enfrontament entre la il·lusió amb molta voluntat i poc encert i l’estil ortodox d’un Barça conscient de què havia de fer. Poc després de l’empat, una recuperació al mig de la pista de Joao Rodrigues li permet iniciar una cursa en la qual l’únic obstacle és el porter, abans d’entrar a l’àrea, el d’Oeiras etziba un xut ras que supera Castañer per la seva esquerra. És el minut 7.36 quan el previsible comença a imposar-se, 2-1. Poc després el tècnic dels forasters, Carlos Cortijo, demana un temps mort. El matx canvia poc, curses sense sentit dels madrilenys, control local.

En el minut 10.33 Francisco Fernández veu una targeta blava per una clara falta. L’encarregat del llançament és Ignacio Alabart qui en un moviment de ganxo-contra ganxo, despista a Castañer superant-lo per la seva esquerra. És el 3-1. Poc després és Gerard Escolà qui veu la targeta blava. Aquest cop, Alabart que canvia de llançament ara fa un tir des de lluny, no supera a Castañer. Els dos minuts en els quals els blaugranes juguen amb superioritat, no aconseguiran batre de nou a Castañer. Qui si marca és el Rivas. Un xut llunyà de Miguel Cañadilas és desviat per Xavi Barroso prou per despistar a Carles Grau. És el minut 15.22 quan el marcador s’ajusta, 3-2.

Els blaugranes amplien el seu avantatge

Amb el matx canviant molt poc, no tardarà a arribar un nou gol blaugrana. Després d’una recuperació defensiva, Eloi Cervera puja per l’esquerra de l’atac local en direcció l’àrea visitant. Un cop superada la línia de mitja pista fa un passi a la seva dreta per on puja Joao Rodrigues. El portuguès sense aturar-se fa també un passi més a la dreta on està situat Xavi Barroso qui aprofitarà que Castañer ha sortit per tapar la possible rematada del d’Oeiras, per batre’l amb un xut suau. Estem en el minut 17.40 quan el 4-2 puja al marcador.

En els més de set minuts que li queden a la primera part, els locals, tot i tenir el domini del joc, no tornaran a superar altre cop a Castañer, malgrat les rematades de Xavi Barroso i sobretot Joao Rodrigues qui ho intenta diversos cops. Ni després d’un temps mort demanat per Edu Castro es pot tornar a marcar, arribant-se al descans amb el 4-2 a l’electrònic.

Els madrilenys es queden sense opcions

La segona meitat comença amb el mateix tipus de partit que s’ha vist en els primers 25 minuts. Domin total blaugrana amb alguna arribada forastera amb poc perill. El cinquè gol dels locals no tarda massa a arribar. Una jugada d’Ignacio Alabart, situat en el centre de l’atac blaugrana acaba amb un passi perfecte a Joao Rodrigues que està situat al costat mateix del pal dret de la porteria visitant. Amb un toc subtil de primeres el d’Oeiras supera Castañer pel 5-2. Estem en el minut 26.17.

El matx que havia començat amb gol foraster, ara mateix és, com deia la lògica, d’un domini total d’un Barça molt superior, tant des del punt de vista físic com d’organització. No tardarà a arribar un nou gol local. Una jugada de Cervera per la banda dreta de l’atac blaugrana acaba amb un passi enrere que aprofitarà Joao Rodrigues per fer un tir creuat que supera Castañer per la seva dreta. És el minut 34.06 quan el 6-2 puja al marcador. El tècnic visitant demana immediatament un temps mort.

Els locals culminen la feina

Dos minuts més tard, els locals tornen a marcar. De nou és Alabart, qui ha agafat en els darrers partits el rol que fa Pau Bargalló, qui torna a donar una assistència meravellosa filtrant un passi al cor de l’àrea on apareix Marc Grau. El de Lloret amb un altre toc subtil supera per sobre a Castañer. És el minut 36.20 quan al marcador puja el 7-2.

Les arribades del Rivas es poden comptar amb els dits d’una mà. Veient que el matx està sota control, Edu Castro fa debutar amb ell primer equip al jove Jan Curtiellas. El matx continua com estava anant. Ampli domini blaugrana amb alguna arribada forastera resolta per la defensa i per Carles Grau. Cortijo decideix que els darrers deu minuts de partit els jugui Jorge Nájera qui substitueix sota els pals a un atrafegat Castañer.

El domini local tindrà el seu darrer premi en el minut 44.34 quan Joao Rodrigues situat al segon pal culmina una passada des de la dreta de Sergi Llorca. És el definitiu 8-2 que no es modificarà tot i les nombroses rematades locals. S’ha de dir que els madrilenys no han fet cap falta des del minut 48.38 en el qual havien comès la seva novena falta. En definitiva, clara victòria blaugrana que els fa continuar liderant l’OK Lliga amb força solvència.

@PBBMeritxell