Treballada victòria blaugrana

Després d’un partit amb alts i baixos, el Barça ha aconseguit derrotar al Crvena Zvezda en un final a cara o creu. A 1.38 per la fi, el matx estava empatat a 78. L’encert dels blaugranes i un tap d’Àlex Abrines sobre Milos Teodosic, en un intent de triple segellaven el triomf local. Per arribar a aquest encert final, havien passat moltes coses. Entre elles moments molt brillants dels blaugranes i moments no tan brillants. Per part sèrbia cal elogiar la seva capacitat de resistència quan les coses no els anaven bé. Pels locals, cal destacar el partit jugat per Jabari Parker, l’aportació ofensiva del joc interior local i la intensa defensa final liderada per Abrines.

Tot i el bon inici local, els serbis es recuperen en el tram final del primer quart

El partit començava amb un Barça brillant en atac i tancant força bé la seva pintura. Amb Jan Vesely d’estilet, seus eren quatre dels primers sis punts dels locals, els homes de Roger Grimau agafarien avantatge molt aviat. Després de la cistella inicial d’Oscar Da Silva, els blaugranes dominaven 8-4 després que Nikola Kalinic anotés de contraatac. Després d’un triple del mateix Kalinic i una nova cistella de Vesely, l’avantatge local arribava als set punts, 13-6, obligant el tècnic visitant, el grec Ioannis Sfairopoulos, a demanar un temps mort.

Amb el rebot defensiu culer sota control, una cistella de Da Silva dona als locals nou punts de renda, 15-6. Però arriba la reacció sèrbia liderada per Teodosic, que redueix el marge local fins a deixar-lo en només tres punts, 15-12. Ara és Grimau qui ha de cridar a l’ordre als seus homes. Parker converteix un triple que de moment atura el descens de l’avantatge local. Willy Hernangómez anotarà cistella i un de dos tirs lliures que serveixen per mantenir la renda en cinc punts, 21-16. Una cistella de Dejan Davidovac, amb Teodosic trobant la porta enrere de la defensa local, deixa el 21-18 amb el qual finalitza el primer capítol.

La història es repeteix, bon inici culer amb revifada dels visitants

L’inici del segon període, serà favorable als locals, tot i que Teodosic continua liderant als seus. Entre en Willy i Parker, cinc punts pel madrileny, cistella i addicional i una nova cistella després de rebot ofensiu i quatre punts d’Air Parker, cistella de contraatac i alley-hoop dibuixat per Kalinic, fan arribar la renda local als deu punts, 30-20. De nou Sfairopoulos talla el joc. Aquest cop, però, fa la sensació que als serbis no els serveix massa el pas per la banqueta. Parker i sobretot en Willy continuen liderant l’atac d’uns blaugranes que es troben molt còmodes a pista. Tres cistelles d’en Willy, amb una esmaixada i un triple i una de Parker fan arribar el marge blaugrana als setze punts, 39-23. Que seran disset quan Rokas Jokubaitis anoti un addicional, 42-25.

Queden 5.07 per la mitja part tot gira rodó pels locals. Però de cop i volta les coses canvien. El rebot defensiu es deixa de controlar i per aquí se li veuen les costures a l’equip blaugrana. Un triple de Nemanja Nedovic deixa en deu punts la renda local, 42-32, moment en el qual Grimau demana un temps mort. Satoransky transforma dos tirs lliures abans que un triple d’ell mateix mantingui els deu amunt, 47-37. A la primera part li queden 46 segons, temps suficient perquè els locals cometin errors, fet que aprofiten els rivals per anotar un parell de triples. Primer Teodosic, veterà però d’una classe inacabable, i després Nedovic per deixar un inquietant 47-43 al lluminós.

Els locals tornen a dominar, però els serbis no es donen per vençuts

La segona meitat comença amb el rebot defensiu culer sent un drama. Tot i els nombrosos rebots ofensius que capturen, els serbis els aprofiten i això permet que el triple anotat per Parker elevi el marge local als set punts, 50-43. Les coses continuaran igual després d’un intercanvi de triples, Davidovac pels forasters, Satoransky pels blaugranes. Després de cistella de Vesely, un nou triple de Nedovic redueix el marge local fins als sis punts, 55-49. La resposta blaugrana és un triple de Nico Laprovittola.

Ara, els homes de Grimau tornaran a agafar embranzida. Una cistella de Parker a la qual seguirà un punt de tir lliure d’en Willy, fan arribar l’avantatge blaugrana als deu punts, 61-51. Nova reacció dels serbis, que estan demostrant que els hi queden moltes vides. Ara en Willy falla els dos tirs lliures que prova i a 1.40 per la fi del quart, Grimau ha de demanar temps mort amb els seus dominant de quatre punts, 61-57. Anota Parker, però un triple de Rokas Giedraitis redueix el marge blaugrana als tres punts, 63-60. En ple desconcert local, el mateix lituà anota de dos per deixar en un sol punt la renda culer, 63-62. Una cistella a dos segons per la fi del període de Parker eleva fins als cinc punts el marge local, 65-62, quan al matx li queden tan sols deu minuts.

En un darrer període molt igualat, aquest cop els locals dominaran el tram final del matx

El darrer quart no comença bé pels locals. Una recuperació defensiva de Jokubaitis acaba amb falta personal en atac d’en Willy. Després de cistella de Giedraitis, en Willy ara sí que transforma els dos tirs lliures, 67-64. Jokubaitis aprofita una pilota perduda pels visitants per ampliar la renda fins als cinc punts. Un triple de Teodosic la redueix de forma abrupta, 69-64. Una penetració de Jokubaitis acaba amb cistella i addicional per mantenir els cinc amunt. Amb els serbis sobrevivint, retallen en tres punts la renda blaugrana, un alley-hoop entre Jokubaitis i Vesely dona als locals una renda de quatre punts, 74-70.

Després que Jokubaitis falli dos tirs lliures, un triple de Davidovac deixa en un puny el resultat, 76-75. Després d’un triple fallat per Kalinic, revifa el rebot defensiu local. El de Subotica es redimeix finalitzant un contraatac que havia començat en una recuperació de Da Silva. Després d’un temps mort dels serbis, una cistella amb addicional transformat per Luka Mitrovic, deixa el matx empatat a 78 quan queden 1.38 per jugar-se.

Una cistella amb addicional de Vesely, acaba en tècnica a Sfairopoulos. Laprovittola transforma el tir lliure mentre que. Vesely falla l’addicional amb 81-78 al marcador. Teodosic comet dobles i això ho aprofita Parker per fer arribar la renda local als cinc punts, 83-78, a manca de 49 segons. Teodosic es rescabala del seu error anterior transformant un triple, 83-81. A 18 segons Mitrovic per protestar rep una tècnica que Abrines transforma pel 84-81. Després de temps mort, Vesely anota a 12 segons, dos tirs lliures que deixen el 86-81 final, perquè la defensa blaugrana no permet res més als serbis i el matx s’acaba amb l’impressionant tap d’Abrines a Teodosic que hem mencionat al començament.

@PBBMeritxell