Folgat triomf a Lugo

Còmoda victòria blaugrana en un partit dominat de cap a peus. Els blaugranes no han especulat gens ni mica, sortint des del salt inicial amb les idees prou clares del que havien de fer per aconseguir la victòria. Segurament escarmentats del que van patir la temporada passada quan, en la mateixa pista, els va costar deu i ajuda aconseguir el triomf. Aquest cop, refugiats en el domini aclaparador del rebot, sobretot del defensiu, han pogut solucionar un petit ensurt a l’inici del darrer període, que un cop enllestit els ha permès arribar al tram final del matx amb un marge suficient per no patir gens.

Bon inici dels barcelonistes

Com s’ha dit, els visitants sortien amb la intenció d’anar a totes des del començament. Un triple d’Oscar Da Silva i una cistella de Tomas Satoransky obrien les hostilitats. El marge culer creixeria gràcies a la bona mà de Jan Vesely, avui infal·lible en els tirs de camp, anotant un parell de cistelles per fer arribar el marge visitant als set punts, que serien vuit després de la conversió d’un triple de Joel Parra, 4-12. Els gallecs, desbordats per l’encert català, intenten respondre, però un nou triple, ara d’Àlex Abrines, manté el marge aconseguit pels forasters, 7-15.

Els homes de Veljko Mrsic podran retallar el marge rival gràcies al cinc punts que anota Justin Anderson, cistella amb addicional fallat i triple, i al fet que els barcelonistes han abaixat el nivell d’encert, 12-15. Una falta en atac de Willy Hernangómez permet que els locals retallin el seu desavantatge fins a deixar-lo en un sol punt. El madrileny es refà anotant el 14-17. Serà Jabari Parker qui manté el marge, abans que Oriol Paulí, altre cop actuant de base per les baixes de Nico Laprovittola i Rokas Jokubaitis, faci arribar la renda forastera als cinc punts, 16-21. Els dos equips intercanvien errades fins que Erik Quintela amb un triple deixa el 19-21 amb el qual finalitza el primer capítol.

Els visitants no afluixen

Els blaugranes comencen el segon quart amb forces renovades. Els triples de Dario Brizuela i Nikola Kalinic, obren un forat de vuit punts, 19-27, favorable als visitants. Forat que manté Parker des de la línia, avui els blaugranes llançaran poc des del 4,50, però ho faran sense cap error, 6 de 6. Una cistella de James Nnaji fa arribar la renda catalana als deu punts, 21-31. L’avantatge es reduirà gràcies a una cistella de Matej Rudan i a dos tirs lliures de Martynas Sajus. Però la revifada local s’aturarà després de dos tirs lliures transformats de Da Silva i una esmaixada de Vesely, 27-35, obligant el tècnic local a demanar un temps mort. Entre Vesely i Satoransky es mantindran els vuit punts de renda al final de la primera meitat, 31-39.

Els blaugranes continuen manant al marcador

Les coses aniran més o menys igual a l’inici del tercer període. Cistella de Sajus, que respon amb un triple Parker, 33-42. El de Chicago anota després de rebot ofensiu per deixar la renda blaugrana en vuit punts, els mateixos que hi ha després d’una nova cistella de Vesely, 38-46. Un triple de Kalinic amplia el marge culer fins als nou punts, 40-49. Marge que mantindrà Brizuela abans que una jugada de quatre punts de Stefan Momirov, triple i addicional, redueixi el marge culer de forma dràstica, 46-51.

Els visitants no perden els nervis i en Willy anota després de rebot ofensiu. Cal dir que el joc blaugrana no és brillant, però sí prou productiu. Un triple de Paulí, el gironí aprofitant molt bé els minuts dels quals disposa, fa arribar el marge català als deu punts, 46-56 a poc més de dos minuts per la fi del quart. Temps en el qual els locals aprofitaran un parell d’errors visitants per aconseguir reduir el seu desavantatge després de cistella i addicional d’Anderson. A sis segons per la fi del quart, Paulí anota el 51-58 amb el qual s’arriba a darrer capítol.

Els visitants aturen amb contundència l’intent de revifada local

Tot i que l’últim període comença amb dos tirs lliures transformats per en Willy, els blaugranes continuen cometent errades. Un triple de Momirov al qual segueixen quatre punts d’Anderson deixen la renda blaugrana en tan sols dos punts, 58-60. Roger Grimau ha de demanar un temps mort que aquest cop serà oli en un llum. Els visitants milloren la seva defensa i en atac anoten Brizuela i Vesely, 58-64 a 6.57 per la fi.

Ara qui ha de tallar el matx és Mrsic. Però aquest cop el pas per la banqueta dels locals no els soluciona els evidents problemes que pateixen. Totalment desconcertats i amb una horrorosa selecció de llançament, veuran impotents com els blaugranes eixamplaran el seu avantatge. Cistelles d’Abrines i Brizuela, triple de Satoransky i cop de palmell miraculós del mallorquí, són el precedent de la darrera cistella en el partit de Vesely, que tanca un espectacular parcial, 0-15, que òbviament decideix el matx, perquè quan un jugador local, Mouhamet Diouf, anota dos tirs lliures, només queda un minut per la fi. Anota Paulí abans que el mateix Diouf esmaixi pel 62-77. Nnaji esmaixa també i seguidament Quintela anota únicament un tir lliure per deixar el definitiu 63-79 al lluminós.

FCB

Estadística