El Barça no supera un mal segon període.

Un horrorós segon quart ha condemnat al Barça a la seva segona derrota en l’ACB. Tot i guanyar els altres tres períodes, l’equip blaugrana ha estat incapaç d’acabar de sortir del pou on s’havia ficat en els deu minuts on s’han ajuntat, un percentatge nefast en el tir i una defensa amb massa escletxes, que ha permès que els locals anotessin 27 punts. La segona part ha estat un constant nedar contra corrent, intentant revertir la situació. L’equip, això sí, ha tingut esma per empatar el matx a poc més de 24 segons per jugar-se. L’atac local ha acabat en una falta personal que els àrbitres han considerat de tir de tres. Chris Jones no ha fallat cap dels llançaments i en els quatre segons finals, els visitants no han pogut anotar.

Bon inici sense continuïtat

El matx s’iniciava amb un Barça intens. Jan Vesely aconseguia la primera cistella del matx i a continuació qui anotava era Nikola Kalinic, encertat des de la més enllà de la línia de 6,75, en transformava un parell, als que s’ha sumat un cop de palmell d’Oscar Da Silva, per augmentar el domini al lluminós dels forasters, 4-10. Obligant el tècnic local a demanar un temps mort. L’avantatge es mantenia després de dos tirs lliures transformats per Vesely.

Per part local, el més productiu era Jones. Seus eren 6 dels primers 8 punts valencians. Després que els taronges reduïssin el seu desavantatge, 10-12, era Willy Hernangómez qui tornava a augmentar la renda catalana en transformar cistella i addicional. Però el matx s’igualava gràcies a un triple de Jared Harper i a una cistella de Semi Ojeleye. Ara és Roger Grimau qui demana un temps mort. Curiosament, seran els tirs lliures, quatre de consecutius, anotats per en Willy els que tornen a avançar als visitants, 15-19. Un triple de Nate Reuvers redueix a la mínima expressió l’avantatge culer, 18-19, amb el qual s’acaba el primer capítol.

Foscor blaugrana

El segon quart comença amb en Willy fallant dos tirs lliures, en el que serà una premonició del que acabarà succeint en aquests deu minuts. Un segon triple de Harper capgira el marcador, abans que Dario Brizuela, també de triple, torni a avançar als blaugranes. A partir d’aquí la foscor. Els blaugranes, de cop i volta entren en crisi, tant en atac com en defensa. Es perden pilotes. Es fallen tirs oberts. I en defensa es permeten massa cistelles fàcils. Amb els locals manant de sis, 28-22, Grimau demana un temps mort que no canviarà gens les coses. El parcial local arriba a ser d’11-0, 32-22-

Per fi es trenca la sequera blaugrana, és Da Silva de tir lliure. Tot i que falla el segon, el rebot és per Kalinic, bon partit del de Subotica, qui anota pel 32-25. Però, el joc blaugrana continua empantanegat. El mateix Kalinic anota quatre tirs lliures, als quals seguiran dos més d’Àlex Abrines, per deixar en nou punts la renda taronja, 40-31. Però en el tram final de la primera part un triple de Josep Puerto i una cistella sobre la botzina de Jones, culminen la sagnia blaugrana deixant el 45-33 amb el qual els dos equips marxen als vestidors.

Els visitants es refan

Les coses no milloren pels blaugranes a l’inici de la segona meitat. La intensa defensa valenciana provoca un parell de pilotes perdudes i triples fallats. Tot i això, els locals no obriran més forat al lluminós perquè els homes de Grimau tanquen bé el seu rebot defensiu. Jabari Parker anota un tir lliure per tècnica per flopping de Boubacar Touré. Però més enllà d’això, l’atac blaugrana continua enfosquit fins que Abrines i Willy anoten per reduir la renda local als deu punts, 48-38.

Parker estarà inspirat en els següents minuts. El de Chicago anotarà un tir lliure abans de convertir cistella i addicional per tornar als deu per sota, 52-42. Amb la defensa blaugrana millorant, un parell de triples, Willy i el mateix Parker redueixen la renda local fins a deixar-la en quatre punts, 52-48 a 2.21 per la fi del tercer capítol. L’encert blaugrana arribarà fins aquí, ja que en el que queda de quart només s’anotarà un tir lliure, Willy, mentre que els locals ho aprofiten per tornar a ampliar la seva renda fins als nou punts que hi ha al marcador, 58-49, quan s’arriba al darrer capítol.

La reacció blaugrana queda incompleta

Malgrat que els darrers deu minuts comencen amb els visitants perdent un parell de possessions, l’equip surt disposat a tot. Anota Rokas Jokubaitis, inèdit fins al moment. Willy l’acompanya transformant un triple i posteriorment un alley-hoop dibuixat pel base lituà. Amb el Barça perdent de tres, 59-56, Àlex Mumbrú talla el partit. Ara la defensa forastera treu fum i això permet que un triple de Kalinic i una cistella d’en Willy empatin el matx a 61. Empat que continuarà després d’una cistella de Jokubaitis.

Una cistella amb addicional de Brandon Davies dona als locals un coixí de tres punts. Coixí que s’ampliarà perquè mentre els blaugranes fallen en els seus intents de triple, Jaime Pradilla anota el 68-63 a 2.04 per la fi. Grimau demana temps mort. Una esmaixada d’en Willy deixa en tres punts la renda local.

A poc més de vint-i-quatre segons per la fi, un triple d’Abrines empata el matx a 68. Temps mort local. La jugada dels locals acaba amb en Willy havent d’aturar a Jones. Tothom sap que la jugada acabarà en falta personal del madrileny. El texà se les empesca per fer creure que la falta és de tir i, per tant, disposar de tres tirs lliures. No falla cap dels tres llançaments quan al rellotge li queden 4,7 segons per jugar-se. Grimau demana un temps mort. La jugada acaba amb tir desesperat d’Abrines que no hi va. No hi ha temps per res més i el matx s’acaba amb victòria local.

FCB

Estadística