Aclaparadora victòria blaugrana.

Un Barça intens al darrere i molt efectiu en atac, sobretot a la segona meitat, s’ha emportat la quarta victòria del curs davant un Igualada que ha anat de més a menys a mesura que anaven passant els minuts. Els homes de Marc Muntané han volgut plantar cara al líder de la competició, que recordem venia d’empatar a Sant Sadurní la setmana passada. Fet que sens dubte ha penalitzat a l’equip de l’Anoia, perquè els locals no estaven disposats a cap sorpresa.

De fet, els blaugranes han dominat el joc en els primers vint-i-cinc minuts amb molta claredat. I com és habitual en ells, quan es produïen pèrdues de possessió, la transició, atac defensa es feia de manera modèlica, deixant poques oportunitats als visitants que es trobaven a un Carles Grau que resolia amb solvència les escasses arribades dels rivals. La segona part ha estat aclaparadora per un Igualada que no ha pogut impedir la clara victòria local.

Els igualadins planten cara fins que arriba el primer gol local

Com hem dit, els visitants començaven el matx amb força ànim. Tot i que el domini era local, no han renunciat a buscar les pessigolles als barcelonistes que controlaven els atacs dels rivals gràcies la seva bona actitud defensiva. Molt aviat arribaven els primers ensurts a les dues porteries. En el minut 1.28 una rematada d’Ignacio Alabart s’estavella en el travesser amb Guillem Torrents, el porter igualadí, superat. La rèplica no ha tardat en arribar, en el 2.08 era Marc Carol qui disposava d’un contra un davant Carles Grau que el porter de Lloret, resolia amb solvència. Aquesta oportunitat igualadina ha estat de les poques, i la més clara, que han disposat els visitants en aquesta primera meitat.

Per part local, les rematades han sovintejat amb un Joao Rodrigues amb fam de gol. En el minut 9.26 s’inaugurava el marcador. Ha estat un atac conduït per Alabart que ha acabat amb un tir del d’A Corunya que ha rebutjat Torrents. La pilota l’ha recuperada dins de l’àrea Rodrigues, qui estava d’esquena a la porteria. Fent una mitja volta espectacular en el sentit contrari a les agulles del rellotge, ha etzibat una rematada rassa que ha superat a Torrents per la seva esquerra. L’1-0 pujava al lluminós.

Els locals controlen totalment el partit

Poc després, dotze segons havien passat del gol inaugural, els àrbitres han assenyalat en el minut 9.38 penal en una falta de Marc Grau sobre Carol. Gerard Riba ha estat l’encarregat de llançar la pena màxima, però el seu xut ha fet sortir la pilota per sobre el marc defensat pel porter local. Trenta-dos segons més tard arribava el segon gol blaugrana. Ha estat un xut d’Alabart situat davant mateix de la porteria al llindar de l’àrea que ha desviat lleugerament Marc Grau, qui estava davant del porter visitant tot sol, fent passar la bola per sota les guardes d’un sorprès Torrents. Era el minut 10.04 el 2-0 pujava a l’electrònic.

A partir del segon gol local, els igualadins han intentat reaccionar, però la defensa local no els ha permès massa alegries i quan aconseguien bones arribades, com una de Riba i una altra de Biel Llanes, es trobaven a un inspirat Carles Grau. Sense que es tornés a moure el marcador s’ha arribat al descans.

Els blaugranes no tarden a ampliar la renda

La segona meitat ha estat molt més moguda. Les coses començaven bé pels locals que han tret de centre. La primera jugada d’aquests segons vint-i-cinc minuts acaba amb un tir de Rodrigues que Torrents atura amb les guardes. En el booling executat a la dreta de la porteria forastera, Marc Grau fa arribar la bola a Rodrigues, qui està situat totalment desmarcat una mica més enllà del pal esquerre de la porteria. El seu xut a l’escaire dret és inapel·lable. El 3-0 puja al lluminós en el minut 25.37.

La tònica del matx ha continuat sent com la de primera part, ampli domini local amb alguna arribada visitant, com una d’Oriol Llenas, jugador cedit pel Barça, que s’ha trobat de nou a un inspirat Carles Grau. En el minut 29.36 arriba el 4-0. Una jugada conduïda per Alabart acaba amb el gallec passant per darrere la porteria rival, el seu passi a un Xavi Barroso desmarcat permet al de Caldes de Montbui etzibar un xut a l’escaire del pal dret de la porteria visitant que Torrents no pot aturar. El domini blaugrana ja és aclaparador.

Domini total dels homes d’Edu Castro

L’equip igualadí vol, però és incapaç de contrarestar l’eficàcia local tant al davant com al darrere. En el minut 32.23, Edu Castro substitueix a Alabart i en el seu lloc fa sortir al jove Eloi Cervera. Recordem que l’equip local té dues baixes en la seva rotació, la ja coneguda de Matías Pascual i la de Pau Bargalló lesionat en el partit a Sant Sadurní. Amb l’equip local desfermat, una rematada de Marc Grau topa amb el pal esquerre de la porteria defensada per Torrents.

En el minut 38.04 Sergi Llorca rep una falta dins de l’àrea que els àrbitres castiguen amb el corresponent penal. Rodrigues que estava a la banqueta entra expressament per fer el llançament. El seu tir a l’escaire esquerre de la porteria rival supera a Torrents. És el 5-0. A partir d’aquest gol han disminuït les poques arribades igualadines i el partit s’ha acabat convertint en un atac i gol blaugrana.

Cinc minuts més tard, una jugada per la dreta conduïda per Sergi Panadero acaba amb un rebuig defensiu que recupera Marc Grau. El de Lloret situat a la banda dreta de l’atac local fa un passi a l’altra banda on es troba tot sol Sergi Llorca. El de Caldes només ha d’empènyer amb suavitat la bola perquè Torrents s’ha quedat en el primer pal. És el 6-0 que puja al lluminós en el minut 43.33.

Els locals insisteixen

En el minut 45.50 és Joan Ruano, un altre jove del Barça Atlètic, qui substitueix a Panadero. Amb el Barça de dominador total del partit, el 7-0 arriba en el minut 47.22, quan Marc Grau culmina una jugada iniciada en una recuperació defensiva de Rodrigues a mitja pista començant un contraatac. El d’Oeiras el primer que fa és un passi enrere per on puja el jugador de Lloret. Grau continua la cursa i quan arriba al límit de l’àrea xuta al costat esquerre de Torrents que no pot evitar que la bola el superi.

Els locals no en tenen prou. Una nova recuperació defensiva de Rodrigues li permet combinar amb Marc Grau. Amb el portuguès controlant la bola, fa veure que xutarà quan en realitat el que fa és passar la bola a la seva esquerra on es troba Marc Grau, qui amb un xut de primeres supera a Torrents per la seva esquerra. És el minut 48.47 quan el 8-0 puja a l’electrònic. Tres segons més tard, el mateix Marc Grau xuta, però aquest cop la bola va al pal. En els darrers instants del matx no hi ha cap més rematada i el matx s’acaba amb la clara victòria local.

@PBBMeritxell