Festa hongaresa.

Un gran partit, tant en defensa com en atac, del Veszprem ha permès a l’equip de Laszlo Nagy i sobre tot Ludovic Fàbregas conquerir el Palau de forma inapel·lable. Una derrota que en fase de grups, l’equip blaugrana no patia des de la temporada 2015/16, quan el Kielce polonès va vèncer un 6 de desembre per 31-33.

Ni un Palau entregat, ni la bona sortida local, ha arribat a dominar de dos gols un bon tram dels primers trenta minuts, han estat arguments suficients per batre als hongaresos, que han mostrat una intensitat inusual, fent inútils els esforços dels locals per intentar remuntar un cop els homes de Momar Ilic s’han avançat al marcador. A la segona part, els visitants han augmentat el marge de dos gols que havien aconseguit en el primer temps, fins al punt de posar una barrera de 7 gols, 26-33, que feia de la remuntada una quimera.

Inici prometedor dels locals

Com hem dit, amb un Blaugrana pletòric, el Barça sortia com un tro. Dika Mem inaugurava el marcador posant el Palau dempeus. Per part visitant es treballava força bé en les línies de passi buscant incessantment els sis metres on l’ofici de Fàbregas, prou conegut en aquestes contrades, feia el que sap fer empatant a 1. Un parell d’aturades d’Emil Nielsen permetien que els locals marxessin de dos gols després dels anotats per Blaz Janc i de nou Dika Mem, 3-1. Responien els forasters, de nou la feina de Fàbregas al filferro, i després de la primera aturada de Rodrigo Corrales, era Yehia Elderaa qui empatava a 3. El primer avantatge local havia durat de Nadal a Sant Esteve.

Amb Pol Valera ocupant la posició de central, una recuperació defensiva de Thiagus Petrus permet a Luis Frade tornar a avançar als locals. Fàbregas empata el matx a 4. Un tir al pal de Timothey N’Guessan el compensa Nielsen fent dues aturades, la segona en un set metres llançat per Neim Remili. Però els hongaresos s’avançaran per primer cop després d’una aturada de Corrales a Dika Mem i el subsegüent gol convertit pel mateix Remili, 4-5.

Els locals aniran pel darrere el marcador una estona perquè N’Guessan, anotarà per dos cops, sent finalment Dika Mem qui empati a 7. Una nova aturada de Nielsen és l’inici dels millors minuts blaugranes en el matx. Dika Mem i Pol Valera mantenen al Barça al davant fins que una nova intervenció de Nielsen possibiliti que el gol de Jonathan Carlsbogard doni dos gols de marge als locals, 10-8. Marge que mantindrà N’Guessan.

Els visitants capgiraran el marcador en el tram final de la primera meitat

El de Massy tindrà l’oportunitat de posar la renda local en tres gols, però Corrales ho evita. El marge blaugrana que podia haver estat de tres gols es converteix en un de sol perquè Agustín Casado fa l’11-10. Els gols de Janc i Melvyn Richardson, aquest des dels set metres, mantenen els dos de renda. El tècnic blaugrana decideix canviar de central. El jove Petar Cikusa serà ara el director de joc local.

Durant una bona estona es mantenen els dos de renda, amb Javi Rodríguez i Richardson, de nou des dels set metres, anotant, 15-13. Una pilota perduda per Cikusa permet als visitarts empatar a 15. Javi Rodríguez farà el 16-15 que en definitiva acabarà sent el cant del cigne local, perquè els blaugranes compartiran pilotes perdudes amb tirs aturats per Corrales.

En un tres i no res, el marcador es capgirarà després d’un 0-3 pel 16-18. No serveix de res un temps mort demanat per Carlos Ortega, que decideix tornar a la fórmula original fent jugar a Pol Valera de central. Un gol de Dika Mem dona ànims a la parròquia local que veu com un gol en els darrers segons de la primera part de Sergei Kosorotov deixarà en dos gols al marge foraster al final dels primers trenta minuts.

Tot i que els blaugranes ho intenten, no podran redreçar la situació

Amb tot el Palau, menys és clar els dos-cents hongaresos que hi ha a la grada, volent veure una remuntada, la segona part serà encara més dolorosa que la primera. Sense canvis a les porteries, Ortega fa els canvis habituals als extrems. Ara juguen Aitor Ariño a l’esquerra i Aleix Gómez a la dreta, i també canvia de central que a partir d’ara serà Melvyn Richardson. Fet i fet, la segona meitat no començarà gens bé perquè un gol d’Elderaa fa que l’equip foraster sigui qui primer arribi als tres d’avantatge. Tres gols que seran quatre quan després d’un gol de N’Guessan entre Casado i Gasper Marguc posin el 18-22 al lluminós. Tot i que el matx s’està posant d’esquenes pels locals, de moment els blaugranes reaccionaran amb Ariño fent el 19-22. Desavantatge de tres gols que manté Richardson, des dels set metres.

El tècnic malagueny decideix canviar de porter, ara és Gonzalo Pérez de Vargas qui s’encarrega de la porteria local. Dika Mem fa el 21-24. Els blaugranes reduiran encara més el marge hongarès després dels gols de Frade i Richardson, 23-25. La resposta visitant no es fa esperar. Els gols de Kosotorov i Casado retornen els quatre de renda perquè Corrales li ha aturat un tir a Dika Mem, 23-27. Una pilota perduda per Richardson és compensada per la tercera aturada de Gonzalo. El contraatac local és tallat pel mateix Ortega quan demana un temps mort, en una demostració del desgavell que hi ha a les files locals. N’Guessan fa el 24-27 tot just abans d’una etzibada forastera que farà arribar la renda hongaresa als cinc gols, 24-29 quan al partit li queden quinze minuts de joc.

Amb els forasters manant de set gols, la victòria es fa impossible

A partir d’ara tot serà més complicat perquè Dika Mem ha hagut de sortir de la pista per molèsties a les dues cames. El matx comença a ser un drama pels locals perquè als gols anotats per Janc i Aleix Gómez, els hongaresos responen amb tres gols consecutius que amplien el seu marge als set gols, 26-33 quan queden poc més de deu minuts per la fi. Torna Dika Mem a pista corrent un risc molt gran, però les coses estan prou malament pels blaugranes. Entre Javi Rodríguez i Richardson fan que el marge rival sigui de sis gols, 28-34. Carlsbogard manté les coses iguals tot just abans d’una aturada de Gonzalo que serveix perquè els gols anotats per Janc i N’Guessan donin esperances al Palau, 31-35.

El temps mort que Ilic havia demanat abans del gol del de Massy, li serveix per arrodonir un parcial 0-2, amb gols de Casado i Fàbregas que deixen la victòria local com un fet impossible quan queden poc més de quatre minuts i el Veszprem domina de sis, 31-37. Un gol espectacular de Dika Mem, l’enviarà de nou a la banqueta amb les dues cames afectades. Janc i Ariño anoten, 34-39. A continuació, entre Janc i N’Guessan malbaraten una triple oportunitat per marcar, i això ho aprofita Dragan Pechmalbec per posar el 40 al marcador visitant. N’Guessan i Janc tornen a anotar abans que el mateix Pechmalbec tanqui la negra nit blaugrana amb el quaranta-unè gol hongarès que tanca el partit deixant el definitiu 36-41 al lluminós.

@PBBMeritxell