Victòria més treballada del que sembla

El Barça ha aconseguit la seva cinquena victòria en una sèrie de cinc partits en deu dies. Avui la víctima dels blaugranes ha estat el Bilbao Basket de Jaume Ponsarnau. L’equip biscaí arribava amb bona dinàmica, dues victòries en tres partits que els situaven en el pom de dalt de la classificació de l’ACB. I el cert és que els locals no ho han tingut fàcil perquè,  tot i dominar pràcticament durant els quaranta minuts, els visitants no han abaixat els braços en cap moment. Han arribat a deixar en sis punts la renda local a manca de menys de tres minuts pel final, quan poc abans els blaugranes dominaven de vint. Aleshores, en plena emergència, una cistella de Rokas Jokubaitis i dos triples, Jabari Parker i Joel Parra, han estat determinants per la victòria local.

Els locals han de treballar de valent

El matx començava amb un Nico Laprovittola molt encertat en el triple. Seus eren els primers sis punts locals després de dues cistelles des de més enllà del 6,75, 6-2. Curiosament, el de Morón no tornaria a anotar cap cistella en joc, arribant a fallar els seus següents 5 triples. Amb els forasters reaccionant, han arribat a empatar a 6, un tercer triple local, ara de Parra, avançava als barcelonistes. Però els homes de Ponsarnau insistien fins a capgirar el marcador, 9-10.

Els locals en aquests primers minuts de partit patien força a l’hora de trobar línies de passada cap a Jan Vesely. Tot i això, serà l’encert exterior el que produirà punts pels locals. Apareix Tomas Satoransky anotant cinc punts consecutius, cistella i triple, per donar aire als seus, 14-10. Avantatge que mantindria Oscar Da Silva amb una esmaixada. Els locals han fallat en els següents dos atacs i això permet als bilbaïns tornar a empatar, ara a 16. Una cistella de Willy Hernangómez, després de rebot defensiu, avança al Barça, però un triple de Denzel Andersson posa als forasters al davant d’un punt. Una cistella amb tir addicional transformat pel mateix Willy tanca el primer capítol amb els locals dominant de dos punts, 21-19.

Els blaugranes milloren en el segon període

El segon període comença amb Jokubaitis trobant per fi una escletxa en la defensa forastera que li permet connectar amb en Willy. Esmaixada i addicional fallat pel madrileny. Aquesta jugada és l’inici d’un parcial 6-0, amb esmaixada de Parker i una altra cistella d’en Willy, que fan arribar el marge culer als vuit punts, 27-19. Òbviament, Ponsarnau talla el partit amb un temps mort. A la represa les coses continuen igual. Esmaixada de Parker, bon partit del de Chicago, triple d’Abrines i un tir lliure d’en Willy, fent que el parcial sigui ja de 14-0, 35-19, a poc més de sis minuts pel descans.

Reaccionen els visitants amb cistelles de Tryggvi Hlinason i Thijs De Ridder, que obliguen Roger Grimau a demanar temps mort, 35-23 al marcador. Anota James Nnaji abans que un triple de Melwin Pantzar deixi en onze punts la renda local, 37-26. Els forasters segueixen la seva particular remuntada anotant quatre punts més abans que aparegui Oriol Paulí, transformant un triple, pel 40-30. Continua la sèrie de triples Adam Smith amb resposta, també des del 6,75 del mateix Paulí, per mantenir els deu de renda, 43-33.

Laprovittola tancarà la seva producció avui anotant 2 tirs lliures de tres intents, fent arribar la renda local als 12 punts, 45-33. Un nou triple de Pantzar deixarà l’avantatge local en nou punts, 45-36. Després d’una cistella de Da Silva, tres tirs lliures transformats per Smith deixen la renda local en tan sols vuit punts, 47-39. Marge que no es modificarà, tot i els temps morts creuats que demanaran els dos entrenadors, arribant a la fi del primer temps sense que es mogui el marcador.

Vesely clau per augmentar la renda local

La segona meitat s’inicia amb Georgios Tsalmpouris sent el mascaró de proa de l’atac visitant. Seus seran els quatre punts dels bilbaïns que redueixen la renda local, 47-43. Un triple de Satoransky, tranquil·litza la situació blaugrana, però només de forma momentània, perquè els locals continuen fallant en atac i perdent pilotes. El mateix Tsalmpouris anota cistella i addicional, set punts en el quart del grec, pel 50-47.

Amb les vies de producció local col·lapsades, apareix com a salvador Jan Vesely. El txec pren la responsabilitat en atac. Anotarà vuit punts seguits per fer arribar la renda local als onze punts, 60-49, obligant a Ponsarnau a demanar un nou temps mort. En la represa, els locals mantenen el to. El relleu en atac de Vesely arriba de la mà d’Abrines qui transforma un triple abans que el parcial local arribi al 15-2 després de dos tirs lliures transformats per Parker. En Willy, des de la línia, manté els setze de la renda local, abans que un parcial 0-6, la deixi en deu punts, 67-57. Després d’un temps mort demanat per Grimau, arribarà a manca d’un segon per la fi del quart una esmaixada d’en Willy culminant un contraatac pel 69-57 amb el qual, s’arriba al darrer període.

Tot i arribar a dominar de vint punts, els locals hauran de suar per assolir la victòria

La ratxa local continuarà a l’inici del darrer període. Entre Dario Brizuela, un tir lliure de Jokubaitis, una cistella amb addicional transformat per Parra, un cop de palmell d’en Willy i una cistella del mateix Parra, faran arribar l’avantatge als vint punts, 79-59, quan queden 6.44 per jugar-se. Tot sembla dat i beneït, però només és una aparença perquè l’ampli marge local quedarà retallat per un parcial 0-10 favorable als bilbaïns.

No serveix de res el temps mort que ha demanat Grimau. Una cistella d’en Willy al pal baix serà resposta per un triple de Sacha Kileya-Jones que redueix el marge culer als nou punts. Ara mateix l’atac blaugrana no flueix gens. Tot al contrari. Es perden pilotes i no s’encerta en el tir. Mentre, un triple de Kristian Kullamae culmina el descontrol local, deixant el marge blaugrana en sis punts, 81-75. En ple desgavell, els barcelonistes troben la redempció en una cistella de Jokubaitis i dos triples salvadors de Parker i Parra per deixar en dotze punts la renda local, 89-77, a manca d’1.46 per la fi. Renda que mantindrà Vesely abans que un triple de Smith i una cistella de De Ridder deixin el 91-82 final.

@PBBMeritxell

Estadística