Quarta victòria consecutiva a l’Eurolliga.

Els blaugranes continuen intractables a l’Eurolliga. Avui, sense despentinar-se, s’han desfet del FC Bayern Munich, que arribava al Palau amb un balanç positiu pel que fa a victòries en la competició. La posada en escena del Barça ha estat espectacular. Imposant un ritme altíssim al joc, els homes de Roger Grimau han desarborat qualsevol plantejament que pogués fer Pablo Laso, qui tornava al Blaugrana per primer cop des de la seva època blanca. Els locals comandats per un brillant Tomas Satoransky i amb un esmolat Jan Vesely han fet que la defensa bavaresa anés de corcoll, fins al punt que el primer quart ha estat suficient per comprovar que el triomf no se li escaparia al conjunt blaugrana.

Inici demolidor

Efectivament, des del salt inicial, el ritme que imposaven els homes de Grimau era trepidant. Gràcies a la bona feina a la pintura del pivot d’Ostrava, tant Nico Laprovittola com Satoransky trobaven escletxes en la defensa dels alemanys que els permetien fer assistències per cistelles fàcils. En un tres i no res el marcador es posava de color local, 9-2 després de sis punts de Vesely i un triple del base de Praga. Laso havia de demanar un temps mort aclaparat per la sortida local. En les files visitants, el cap d’operacions era un exblaugrana, Leandro Bolmaro, que no ha fet un bon partit.

Després del passi per la banqueta, les coses no han canviat. Tot el contrari. Triple de Laprovittola i un tir lliure de Nikola Kalinic, 13-2. Finalment, han reaccionat els bavaresos amb un triple d’Andreas Obst i una cistella de Devin Booker. Però un altre triple local, de nou Satoransky, feia arribar el marge barcelonista als 9 punts, 16-7.

El joc local estava sent força dinàmic i sobretot molt encertat. És el moment escollit per Grimau per començar les rotacions. De nou apareix Vesely anotant després de rebot ofensiu abans que Jabari Parker, avui fent el seu millor partit com a blaugrana fins al moment, anotés. Una cistella de Rokas Jokubaitis fa arribar el marge blaugrana als tretze punts, 22-9, amb un Laso que frustrat es dedica a protestar qualsevol decisió arbitral. Un triple d’Àlex Abrines i una cistella després de rebot ofensiu de Willy Hernangómez deixen el 27-11 amb el qual s’acaba el primer capítol.

Els locals desfan la reacció bavaresa

Els forasters comencen el segon quart amb Serge Ibaka fent mal a la pintura. Seus seran els quatre punts que en un mateix atac anoten els alemanys. Primer anota una cistella amb addicional fallat, el rebot és bavarès, sent el mateix Ibaka qui anota el 27-15. Reaccionen els locals de la mà d’Abrines, però l’equip visitant troba una oportunitat en l’aparent superioritat que mostra Ibaka sobre en Willy. Tot i això, el parcial visitant només arribarà a ser de 2-6, entre altres raons perquè el rebot defensiu blaugrana està sota control.

Un parell de triples, Parker i Satorasnky, recuperen la producció local, i la renda torna als setze punts, 35-19. Un triple de Nick Weiler-Babb vol refer la moral alemanya. Però una recuperació defensiva de Parker, que acaba amb cistella de Dario Brizuela i quatre punts de James Nnaji, dos des de la línia i una cistella després de rebot ofensiu, tornen a augmentar l’avantatge local fins als divuit punts, 41-23. Els visitants aprofiten dos tirs lliures fallats pel jove pivot nigerià per reduir el marge anotant quatre punts seguits. Una cistella sobre la botzina d’Oscar Da Silva, deixa el marge local en setze punts quan s’arriba al descans, 43-27.

Vesely lidera un Barça inclement

La segona meitat comença amb Booker anotant un triple. La resposta catalana no es fa esperar. Altre cop amb Vesely de mascaró de proa, el d’Ostrava anotarà sis dels següents nou punts locals, fent arribar la renda local als vint punts, 52-32. A la banqueta visitant Laso es desespera pel que veu. Un triple de Carsen Edwards el vol reanimar, però l’alegria al de Vitòria li durarà poc.

Quatre tirs lliures anotats de forma consecutiva per en Willy, tota una notícia veient els seus precedents, i una cistella posterior de Jokubaitis eleven el marge local als vint-i-cinc punts, 60-35. Ara qui anota des de la línia és Laprovittola, tot just abans que Parker anoti cistella i triple per conformar un parcial favorable als locals de 15-0 que deixa un increïble 67-35 al lluminós. Una cistella d’Ibaka trenca la sequera bavaresa, però ara arriba un triple de Jokubaitis. Un triple d’Obst tanca el tercer capítol amb els locals dominant de trenta punts, 70-40.

Amb la victòria assegurada, el ritme local continua sent frenètic

Òbviament el matx ja està decidit. Tot i això, els locals insisteixen. Triple d’en WIlly, cistella de Parra i dos tirs lliures més transformats pel petit dels Hernangómez, 77-40 a 8.22 pel final. Els alemanys estan completament desdibuixats. Qui primer anota per part forastera i des de la línia és Ibaka, l’únic jugador foraster que arribarà al final del partit a tenir dos dígits en la seva anotació, acabarà el matx amb 13 punts. Anota Jokubaitis amb resposta del mateix Ibaka, qui ara mateix és l’únic productiu en l’equip visitant, abans que Brizuela transformi un triple i posteriorment Nnaji posi el Palau dempeus després d’una espectacular esmaixada a passi de Jokubaitis. La cistella del jove nigerià fa arribar la renda catalana als quaranta punts, 84-44 quan queden per jugar-se 4.41.

A partir d’aquí, arriba una aparent relaxació local, sobretot en defensa, que els alemanys volen aprofitar per maquillar el resultat. A un triple de Nelson Wiedermann el segueix una cistella d’Isaac Bonga, qui falla l’addicional. La relaxació local arriba fins aquí. Brizuela transforma un triple, 87-49 i a continuació és Parra qui anota. Bonga, qui ha pres el relleu d’Ibaka en les files visitants, transforma un triple que respon Nnaji fallant el tir addicional. Un triple de Parker i un cop de palmell de Parra fan arribar la renda barcelonista als 41 punts, 96-55. Quatre punts seguits de Sylvain Francisco i dos tirs lliures de Nnaji deixaran el definitiu 98-59 al marcador.

@PBBMeritxell