Els blaugranes invictes també a Europa.

Tot i un fluix partit en defensa, el Barça ha aconseguit la seva cinquena victòria en la fase de grups de l’EHF Champions League. Els blaugranes han superat al Celje gràcies als gols de contraatac i una nova actuació estel·lar d’Emil Nielsen, autor de quinze aturades que al cap i la fi han estat determinants.

Des del començament s’ha vist que avui els barcelonistes no tindrien un bon dia al darrere. De fet, els eslovens s’han arribat a avançar de dos gols abans del minut 10 de partit. La posterior reacció blaugrana, basada en la porteria i en el fet d’aprofitar els gols a la contra han capgirat el marcador, fins al punt d’assolir una bona renda al final de la primera meitat. En la segona, que començava amb els visitants guanyant de cinc, tot i que els locals han estat a punt, un parell de cops, de posar-se a tres gols dels forasters, els homes de Carlos Ortega han aguantat la pressió acabant per endur-se de Celje la victòria.

Els blaugranes comencen malament

Com hem dit, les coses no començaven bé pels blaugranes. És cert que els gols d’Hampus Wanne i Luis Frade desfeien el primer avantatge eslovè, 1-3, però els locals amb Ziga Mlakar de mascaró de proa capgirarien el marcador, 6-4. A aquesta embranzida local, no tardaria a respondre l’equip català. Entre els gols anotats per Jonathan Carlsbogard i Blaz Janc, i les aturades de Nielsen, el marcador s’iguala, 6-6. Empat que mantindria Janc després d’un set metres de Wanne aturat per Rok Zaponsek. Avui Dika Mem no tindria un bon dia, en lloc seu qui torna a anotar és Janc per avançar als forasters amb dos gols de l’extrem eslovè, 7-9. Una nova aturada de Nielsen precedeix a un gol de Wanne en circulació que fa arribar el marge blaugrana als 3 gols, 7-10.

Ara els que ho passen malament són els locals

Dika Mem, amb el seu primer gol avui, manté la diferència de gols. Sent de nou Wanne, culminant un contraatac, qui mantingui l’avantatge, 9-12. El tècnic malagueny fa sortir al jove Petar Cikusa de central, substituint al avui titular Pol Valera. Un parell de gols de Mem, permeten que el marge creixi, 10-14. Timothey N’Guessan manté els quatre amunt i posteriorment Cikusa fa el mateix des dels sis metres, 12-16.

Estem en el tram final del primer temps. Després d’una nova aturada de Nielsen, Melvyn Richardson fa arribar la renda blaugrana als cinc gols, 12-17. Avantatge que mantindran primer Janc, posteriorment Carlsbogard i més tard és Cikusa qui fa el 15-20. De nou una aturada de Nielsen dona l’oportunitat d’augmentar la renda, sent Richardson qui ho faci. Torna a anotar el francès pel 16-22. Amb el rellotge a 0, Tim Cokan des dels set metres deixa el 17-22 amb el qual s’arriba al descans.

Nielsen i l’encert en atac claus

A la represa hi ha els canvis als extrems habituals aquesta temporada en el Barça, Aitor Ariño entra per Wanne i Aleix Gómez substitueix a Janc. A la porteria eslovena Gal Gabersek entra pel titular Zaponsek. Cikusa continua sent el central blaugrana, de fet ho serà tota la segona meitat. N’Guessan augmenta el marge foraster, 17-23. Sis gols que mantindrà Mem.

Cal dir que l’atac blaugrana està mantenint les coses a lloc, perquè en defensa la intensitat no és l’usual ni desitjable i això permet gols relativament senzills als eslovens. Una aturada de Gabersek, a xut de Frade, permet als locals retallar el seu desavantatge fins a deixar-lo en quatre gols. De nou Frade no pot amb Gabersek, però qui si anota és Cikusa, 20-25. Després d’un gol d’Uros Milicevic, Mem perd una pilota en atac. El clar contraatac local és aturat en una magnífica actuació per Nielsen, avortant una oportunitat local que podria haver canviat el signe del matx. Finalment, anota Frade fent tornar els cinc de renda, 21-26. Els dos porters rivalitzen en aturades fins que Aleix Gómez anota de contraatac el 21-27 en el minut 39.27.

Els visitants es limiten a mantenir la renda aconseguida

Poc després Stefan Zabic veu targeta vermella per un cop a la cara de Cikusa. Ariño anota el 22-28. El matx ara és un anar i venir sense gaire treball defensiu. Nielsen a més d’aturar anota un gol aprofitant que el Celje està jugant sense porter. Posteriorment, Aleix fa arribar el marge visitant als set gols, 23-30. Avantatge que es manté després d’un gol de Javi Rodríguez des dels sis metres.

Amb el Barça dominant 25-31, Alem Toskic demana un temps mort. Però qui anota és Aleix pel 25-32. Després d’un gol de Cokan, Aleix supera a Zaponsek que ha tornat a pista pel set metres. Una falta en atac de Rodríguez l’aprofiten els locals per tornar a deixar el seu desavantatge en quatre gols, 29-33. Ara qui demana un temps mort és Ortega. Carlsbogard tranquil·litza la situació fent el 29-34. Mazej torna a deixar el marge català en quatre gols, 30-34, moment en el qual apareixerà Thiagus Petrus en atac.

Seus seran els dos següents gols blaugranes per deixar el matx sentenciat, 30-36 a manca de 3.16 per la fi. Mem fa el darrer gol blaugrana mentre que per part local és Milicevic qui anota deixant el definitiu 31-37 al lluminós.

FCB