El Barça convenç a Belgrad.

Segona victòria consecutiva lluny del Blaugrana, tercera si comptem la del diumenge passat a Gran Canària, d’un equip que va creixent a marxes forçades. Avui, sense anar més lluny, en una de les pistes més calentes de l’Eurolliga, els jugadors blaugranes han mostrat un caràcter i un saber fer que els ha dut a una victòria totalment merescuda després de fer uns quaranta minuts d’un bàsquet de molta qualitat i jerarquia. I per acabar-ho d’adobar, ho han fet davant el tècnic més llorejat del continent. Fet que sense dubte reforça i molt el nou projecte liderat per Roger Grimau, qui, com l’equip, està engrandint-se a pas de gegant en aquest complicat inici de temporada.

Espectacular primer quart dels blaugranes

L’equip blaugrana tot i la cistella inicial de Jan Vesely, mostrava certs problemes en els dos cantons de la pista. En atac es fallaven llançaments oberts, sobretot triples, mentre que en defensa no es tancaven les portes enrere que trobaven els serbis amb un Balsa Koprivica que esmaixava amb molta facilitat, 6-2. Qui mostrava més determinació a l’hora d’anotar en els primers minuts per part visitant era Oscar Da Silva, molt atent al rebot ofensiu. Una esmaixada seva retallava l’avantatge local. Després d’una nova cistella de Koprivica, un triple de l’alemany, el primer dels quinze que acabarien anotant els catalans, deixava el marge local en un sol punt, 8-7.

Quan Nico Laprovittola, anotava el seu primer triple de la nit, avançava als forasters deixant amb un pam de nas a la parròquia dels enterramorts. Els jugadors locals es quedaven trasbalsats i això ho aprofitava un encertat Da Silva per anotar quatre punts seguits, dos tirs lliures i una esmaixada després que ell mateix recuperés una pilota en defensa pel 8-14.

Willy Hernangómez anotava per mantenir els 6 punts de renda, abans que un segon triple del mag de Morón eixamplés la renda catalana fins als 9 punts, 10-19. L’extremadament respectat Zeljko Obradovic demanava un temps mort per intentar tancar les vies d’aigua que en defensa tenien els seus jugadors. De fet, els serbis augmentarien un pèl la seva intensitat defensiva i això els permetria reduir lleugerament el marge foraster, amb en Willy anotant pel 14-27. Marge de set punts que el mateix madrileny mantindria des de la línia deixant el 16-23 amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol.

Entre la bona defensa i els triples finals, els visitants s’emporten també el segon període

A l’inici del segon quart, les coses no acaben de rutllar gaire bé pels visitants. L’únic que funciona de forma adequada és el rebot defensiu, la resta ara mateix és un desgavell. Amb l’encert ofensiu visitant per terra, els locals recuperen pistonada al lluminós. Tot i que Dario Brizuela anota, 20-25, cinc punts seguits d’Aleksa Avramovic, triple i cistella amb addicional fallat, empaten a 25. Grimau demana un temps mort. Tot i que en atac no es millora, al darrere es treballa bé en defensa i això permet que quan anota Àlex Abrines torni a posar al davant als forasters. Vesely des de la línia manté l’avantatge fins que una cistella amb addicional transformat d’Alen Smailagic avanci als serbis, 30-29. A partir d’aquí es produirà un canvi de tendència que finalment serà definitiva.

Abrines converteix un triple i amb els blaugranes treballant de valent en defensa, qui també anota de tres és Laprovittola, 30-35 a 2.32 per la mitja part. Obradovic que es veu a venir problemes pels seus, demana un temps mort. Però els blaugranes continuen treballant bé al darrere. Una nova recuperació de Da Silva acaba amb un triple del de Morón que fa arribar la renda forastera als vuit punts, 30-38. Els serbis reaccionen amb dues cistelles consecutives, Perry Dozier Jr i Zach Leday. La resposta catalana arribarà des de més enllà del 6,75. Primer transforma un triple Rokas Jokubaitis i en els darrers segons de la primera part, és Nikola Kalinic qui també anota de tres, són els seus primers punts en el partit, per deixar al Barça dominant de deu punts, 34-44, a la mitja part.

Els homes d’Obradovic intenten reaccionar

A l’inici de la segona meitat, els locals surten enrabiats, conscients que han de fer quelcom per remuntar davant un consistent Barça. Dozier Jr pren les regnes en atac, anota cistella i addicional fallat amb el rebot acabant a mans locals i ell mateix aprofita l’avinentesa per transformar un triple pel 39-44. Tot i que Laprovittola anota, un nou triple local, en aquest cas de James Nunnally deixa les coses en quatre punts de marge pels forasters. Anota en Willy donant aire als seus, 42-48. El mateix passa quan Da Silva, qui torna a estar endollat en atac, transformi dos tirs lliures i una cistella per mantenir els sis punts de renda, 46-52.

Amb l’equip local pressionant de valent en defensa, els blaugranes no perden el nord. Tomas Satoransky, inèdit fins al moment, fa el 48-54. Un majestuós tap de Vesely sobre Avramovic ho aprofita a mitges Kalinic al transformar un dels dos tirs lliures dels quals disposa. Serà l’única errada des de la línia dels visitants en tot el matx, 19 de 20. Això passa abans d’una nova bona defensa catalana que permet que el cinquè triple de Laprovittola torni els deu punts de renda pels catalans, 48-58.

El Barça es manté ferm

Obradovic, gat vell, decideix tallar el matx intentant trencar la ratxa forastera. Els serbis a partir del passi per la banqueta reaccionen. Triple de Nunnally i cistella amb addicional fallat de Kevin Punter. El moment local és tallat de soca-rel per una esmaixada de Vesely, 54-60. Satoransky mantindrà els sis punts d’avantatge abans que Punter falli dos tirs lliures, tallant la seva ratxa de 69 tirs lliures convertits en l’Eurolliga de forma consecutiva. Qui no falla des de la línia és Jokubaitis, 56-64. Tot i uns certs problemes en el rebot defensiu culer, Vesely manté els sis amunt que seran nou després d’un triple transformat per Jabari Parker, els seus primers punts en el matx. El marge no s’ampliarà perquè després d’una bona defensa blaugrana, Jokubaitis comet falta en atac. 60-69 a manca del darrer període.

El signe del matx no canvia a l’inici del darrer període

L’últim capítol comença amb dos tirs lliures convertits per Parker després de rebot ofensiu, 60-71. Fent arribar la renda blaugrana al seu màxim en el matx, onze punts. Els locals han de reaccionar. Ho fan augmentant un pèl més la intensitat defensiva i això els permet aconseguir un altre parcial 5-0 que deixa la renda catalana altre cop en sis punts.

Parker anota des de la línia. A 6.41 per la fi, en Willy comet la seva quarta falta personal. Tot i això, el madrileny de cop de palmell fa el 65-75. Marge de deu punts que es manté després d’una esmaixada de Parker amb rebot ofensiu inclòs. I el mateix passa quan més tard el mateix Willy continuï sense fallar des de la línia, 69-79. Els serbis molt pressionats pel resultat i el temps, anoten quatre punts seguits als que Grimau respon demanant un temps mort.

El Stark Arena emmudeix

Un cop el matx es reprèn arriba un triple fora de guió d’en Willy per fer arribar el marge blaugrana als nou punts, 73-82 quan al matx li queden 4.07 per jugar-se. Després de cistella local, Smailagic, un triple, el sisè, de Laprovittola fa tornar els dos dígits a l’avantatge visitant, 75-85 quan queden 3.25. Obradovic a la desesperada demana un temps mort per exhortar als seus homes a que facin un darrer esforç.

Anoten Dozier, i Smailagic, aquest des de línia, abans que un nou triple dels barcelonistes, Kalinic, faci emmudir i mira que és difícil el Stark Arena, 79-88 a 2.03 per la fi. Dozier Jr i Vesely intercanvien cistelles, deixant les coses iguals, 81-90. Obradovic enfonsat demana un inútil temps mort. La sacada de banda acaba amb pilota perduda entre Nunnally i Dozier. Laprovittola falla un llançament triple, abans que Punter anoti la darrera cistella local. A catorze segons per la fi, Vesely no falla des de la línia deixant el definitiu 83-92 al lluminós.

FCB