El Barça torna a guanyar en el darrer quart

Com va passar divendres passat a Belgrad, el Barça ha acabat emportant-se el partit a la segona meitat. Especialment en el darrer quart, on sota el lideratge de Rokas Jokubaitis, avui el lituà ha donat una lliçó magistral, i amb l’ajuda inestimable d’Àlex Abrines i la seva mà de seda, els blaugranes han aconseguit la quarta victòria de la temporada.

Bon primer període

El matx ha començat força bé pels interessos visitants. A una cistella de murri d’Oscar Da Silva, la seguien dos triples, un fora completament de guió, Jan Vesely, i de nou Da Silva des de la cantonada, 2-8. Un triple heterodox com tots els seus, de John Shurna, retallava el marge blaugrana que tornaria a créixer gràcies a tres cistelles de Joel Parra, que el feien arribar als set punts, 7-14. Un parell de pèrdues de Tomas Satoransky permeten als locals empatar a 14. Per part forastera, anoten primer Dario Brizuela i més tard Willy Hernangómez amb una d’esmaixada, pel 14-18 amb el qual s’arriba la fi del primer capítol.

Els visitants no poden amb Brussino

Tot i que el segon període comença amb un triple de Brizuela, els canaris es recompondran. El rebot defensiu blaugrana que fins ara estava ben controlat, ara passa per certs problemes que aprofiten els locals per retallar el marge foraster, fins a deixar-lo e

n tres, 18-21. En Willy continua amb els seus problemes en el tir lliure i tan sols n’anota un, abans que Ethan Happ aprofiti un rebot ofensiu per deixar en un sol punt el marge culer, 21-22. Entre Jabari Parker i dos tirs lliures transformats per Jokubaitis, es torna a obrir un petit forat al lluminós, 22-26 quan a la primera meitat li queden poc menys de 5 minuts de joc.

Nikola Kalinic falla dos tirs lliures, però el rebot és capturat per James Nnaji, qui esmena l’error del de Subotica per mantenir els quatre de renda, 24-28. A partir qui pren la responsabilitat en l’atac groc és Nico Brussino. Un triple de l’argentí deixa el marge visitant en un sol punt. Anota Jokubaitis abans que el de Las Parejas continuï fent mal. Un parcial 8-2, amb set punts de l’argentí, i amb Laprovittola fent la cistella blaugrana, capgiren el marcador deixant-lo en 35-32. Amb el Barça desconcertat, una cistella d’Andrew Albicy fa arribar el marge local als cinc punts que hi han al marcador quan finalitza el primer temps, 37-32.

Els blaugranes es refan

Malgrat que la segona part comença amb en Willy anotant al pal baix, els canaris mantindran el domini al lluminós gairebé durant els deu minuts. Brussino torna a anotar, però falla l’addicional. I també falla un tir lliure per una falta tècnica assenyalada a en Willy. Da Silva falla un tir lliure abans que Ben Lammers transformi un triple per fer arribar el marge local als nou punts, 44-35. En Willy continua el seu drama amb la línia de tirs lliures, n’anota només un abans que els visitants recuperin una pilota que acaba amb cistella de Laprovittola. El de Morón dona continuïtat a la remuntada forastera tornant a encistellar i convertint un tir addicional pel 46-41. Satoransky, inèdit fins ara, recupera una pilota en defensa finalitzant el contraatac amb cistella, 46-43.

Després que anotin els grocs, és en Willy qui ho fa i a més converteix el tir addicional, per deixar en tan sols dos punts el marge local. Anota Roko Prkacin dos tirs lliures, i torna a aparèixer Parra amb triple i cistella, després d’una bona acció defensiva de Satoransky, cinc punts que capgiren el marcador, 50-51. Jaka Lakovic demana temps mort. Un triple de Miquel Salvó torna a avançar als grocs. Ell mateix transforma un tir lliure per arribar el marge local als tres punts, 54-51. Parker anotarà un triple per empatar a 54. Els locals anoten des de la línia, un de Prkacin i dos del mateix Salvó, mentre que per part blaugrana és Jokubaitis qui anota des dels 4,50. Una cistella de Pierre Pelos deixa el 59-56 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Els forasters milloren en defensa

Els blaugranes han de treure el millor de si mateixos si no volen perdre. I les coses comencen bé, perquè després de dos punts locals, un segon triple de Parker deixa el desavantatge blaugrana en dos punts, 61-59. Tot i una falta antiesportiva del de Chicago, els grocs augmenten en un sol punts el seu avantatge, abans que Vesely anoti deixant el marge canari en només un punt, 62-61. Parker ha de marxar a la banqueta per la seva cinquena falta personal.

Després de dos punts locals entre una cistella de Kalinic i un cop de palmell de Da Silva avancen als visitants de nou, 64-65. Amb la defensa blaugrana treballa de valent, es recupera el control del rebot defensiu. Vesely s’apunta al carro de fallar tirs lliures, no anotarà cap dels dos que prova, però Jokubaitis anota de dos per tornar a avançar als forasters, 66-67. Les errades en el tir lliure ja comencen a ser un mal de cap. Ara qui falla és Abrines per una tècnica a Lakovic.

Rokas Jokubaitis i els triples d’Àlex Abrines claus en la victòria

Roger Grimau demana un temps mort que serà crucial. En la represa Abrines, cap punt fins al moment, transforma un primer triple, 66-70. Els locals també ho passen malament a la línia i només anoten un, abans que Jokubaitis agafi un rebot ofensiu per fer el 67-72 quan queden 4.19 per jugar-se. En ple desconcert local, el de Mazeikiai torna a anotar fent arribar el marge culer als set punts, 67-74. Anoten els locals amb Da Silva transformant un sol tir lliure, 69-75. Un rebot ofensiu capturat pels grocs permet a Happ deixar el marge blaugrana en quatre punts, 71-75.

El segon triple en el matx d’Abrines alleugera la pressió canària, 71-78. En l’atac local Jokubaitis recupera la possessió i a continuació anota els dos tirs lliures pel 71-80 a 1.37 per la fi. A 42 segons per la fi, Lakovic demana un temps mort. La sacada local és en pista blaugrana. La jugada acaba amb violació de cinc segons, per tant, la possessió és visitant. Abrines convertirà a 24 segons per la fi el seu tercer tiple del matx. Quan queden quatre segons, Albicy anota de dos per deixar el definitiu 73-83.

FCB

Estadística