Victòria de prestigi

Un Barça molt consistent s’ha emportat la batalla del Pireu amb solvència. Fent una gran defensa tot el partit i especialment en el tram final del matx, els blaugranes han sabut superar les embranzides dels homes de Giorgos Bartzokas. Sent capaços de remuntar set punts, màxim avantatge local, a menys de cinc minuts per la fi. El lideratge de Jan Vesely i l’encert d’Àlex Abrines i Nico Laprovittola des de més enllà del 6,75 han estat determinants per aquesta important victòria.

Inici blaugrana de manual

El matx començava amb cistella del pivot d’Ostrava. Tot i que un triple de Thomas Walkup avançava als grecs, l’avantatge seria només circumstancial, perquè els homes de Roger Grimau amb cistelles d’Oscar Da Silva, molt actiu en aquest tram de partit, de Vesely, de Nikola Kalinic amb addicional inclòs i altre cop Da Silva donaven fins a sis punts de renda, 5-11, als forasters obligant a Bartzokas a demanar un temps mort.

Un triple de Kalinic augmentava la renda visitant fins als set punts. Marge que mantindria Da Silva. Vesely aguantaria la renda des del tir lliure, abans que Rokas Jokubaitis anotés per fer-la arribar als nou punts, 11-20. En ple desconcert local, Bartzokas congestionant estava patint de valent a la banda, el primer triple d’Abrines fa arribar la renda forastera als dotze punts, 11-23. Una cistella amb addicional de Kostas Papanikolaou, culmina un parcial 5-0 que deixa l’avantatge dels blaugranes en set punts, 16-23 que és el resultat que hi ha al lluminós quan s’acaba el primer capítol.

Els visitants encara dominen amb claredat

L’inici del segon quart és decebedor per uns locals que no poden aturar el joc exterior visitant. Triples d’Abrines i Jabari Parker serveixen per ampliar la renda fins als onze punts, 18-29. Ara mateix l’amenaça local està en la posició de pivot, on Moustapha Fall supera a Willy Hernangómez. Tot i aquest dèficit, Abrines continua anotant de tres i el mateix fa Laprovittola pel 20-35. Bartzokas continua desesperant-se, però té la bona notícia d’un triple de Giannoulis Larentzakiz que redueix la ferida local fins als dotze punts, 23-35.

 

Els grecs augmenten la seva intensitat defensiva i per uns moments l’atac blaugrana col•lapsa. Per fi anoten els visitants, Laprovittola, per tornar als dos dígits de renda, 27-37. Després de cistella grega, Da Silva anota un sol tir lliure, entre això i una cistella amb addicional d’Ignas Brazdiekis deixen el marge foraster en sis punts, 32-38. Anota Laprovittola, fet que suposa un respir pels blaugranes, abans que ho faci Nikola Milutinovic pel 34-40 a 25 segons per la mitja part. El temps mort demanat per Grimau no serveix de gaire i els dos equips marxen als vestidors amb els blaugranes dominant de sis punts, 34-40.

Els blaugranes resisteixen l’embranzida grega

La pèrdua d’Abrines amb la qual comença la segona part l’equip blaugrana serà premonitòria. Els visitants continuaran durant una estona sense treure’s la son de les orelles i els locals aprofiten el suport que reben des de la grada per aconseguir un parcial 8-2, amb els dos punts dels visitants anotats per Kalinic, que empata el matx a 42 després d’un triple d’Isaiah Canaan, aquell jugador que pretenent emmudir el Palau el va fer revifar. Una nova cistella del mateix Canaan avança als grecs per segon cop en el matx, 44-42.

Ara qui demana temps mort és Grimau. La resposta blaugrana es concretarà amb dos triples, Jokubaitis i Laprovittola que capgiren el marcador, davant la desesperació d’un Bartzokas especialment tens, 44-48. Dos tirs lliures transformats pel base lituà augmenten el marge foraster, abans que un triple d’Alec Peters la redueixi a la meitat, 47-50.

Els locals tornen a defensar amb intensitat i això els serveix per assecar l’atac visitant. Un triple de Michalis Loutzis i una cistella de Milutinovic tornen a posar als blanc-i-vermells al davant de quatre punts, 54-50. La resposta blaugrana, tornen a ser dos triples, ara transformats per Joel Parra i pel geni de Morón, 54-56, resultat amb el qual s’arriba a l’últim període perquè cap dels dos equips anotarà cap cistella en els 2.01 que queden per la fi del quart.

Quan tot sembla perdut, la defensa, amb un imperial Jan Vesely, treu les castanyes del foc

Un triple de Peters posa al davant als grecs al començament del darrer capítol, 57-56. Jokubaitis, també de triple, capgira el lluminós en l’única cistella visitant en els primers cinc minuts del període. De nou, els locals han augmentat el seu ritme defensiu i cada possessió és molt complicada de gestionar. Amb Walkup anotant cinc punts, triple i cistella dels següents set convertits pels locals, el marge grec arriba al seu màxim avui, set punts, 66-59, quan queden 4.28 per la fi.

Grimau demana un temps mort que ho canviarà tot. Un triple de Tomas Satoransky obra la porta a la remuntada visitant. Al darrere, sota el mestratge de Vesely, els visitants tanquen a pany i forrellat la seva cistella i els grecs s’estavellen un cop i un altre sense trobar cap escletxa. En atac apareix el talent. Primer Laprovittola i més tard Abrines, anotant un triple, capgiren el marcador, 66-67.

En ple desconcert local, amb Bartzokas demanant dos temps morts gairebé consecutius, primer una cistella de Vesely i més tard un triple d’Abrines, el seu cinquè de la nit, fan arribar el marge blaugrana als sis punts, 66-72, a 1.25 per la fi. A Bartzokas no li queden més temps morts. Vesely recupera una pilota que Abrines aprofita per anotar un tir lliure, 66-73. Una cistella de Peters, que els àrbitres la donen de tres, però que al final serà de dos, després de mirar-s’ho a l’instant replay, seran els únics dos punts locals en els darrers 4.28 de matx. Satoransky de tir lliure estira la renda abans que Canaan falli un triple. Sent Laprovittola qui anota de contraatac la darrera cistella del partit pel definitiu 68-77.

FCB