Clara victòria blaugrana

En un partit dominat de manera aclaparadora pel Barça, la lògica s’ha acabat imposant i els blaugranes han aconseguit una molt clara victòria davant un animós PAS Alcoi, que ho ha intentat, però al final ha acotat el cap davant la superioritat local.

El matx comença de forma prometedora pels locals

El matx començava molt bé pels interessos dels homes d’Edu Castro. Molt aviat s’obria el marcador. Ha estat una jugada d’Ignacio Alabart qui col·locat en el centre de l’atac blaugrana, ja en la meitat de pista defensada pels alacantins, ha fet un passi avançat que ha deixat sol a Pau Bargalló davant Marc Grau Vila “Guiri”, el porter foraster. Amb un aixeca i pica ben resolt, el de Sant Sadurní superava a Guiri. Era el minut 1.19 quan els locals obrien la llauna.

L’1-0 canviaria molt poc el ritme del matx. Constants jugades locals amb els visitants defenen de manera molt ordenada per evitar rematades clares dels jugadors barcelonistes.

Tenia alguna oportunitat l’equip alacantí, però era resolta molt bé per un molt concentrat Carles Grau. Fruit del domini local, una rematada de Bargalló en el minut 6.58 s’estavellava en el pal esquerre de la porteria defensada per “Guiri”.

Les arribades alacantines eren comptades i molts cops els jugadors forasters optaven pel tir llunyà intentant trobar a un Carles Grau tapat, però el de Lloret ho aturava amb solvència. Edu Castro comença a fer les rotacions habituals, recordem que continua tenint la baixa de Matías Pascual, en el seu lloc el convocat del filial ha estat Joan Ruano, qui en la primera part no ha entrat en la roda de canvis.

Els blaugranes augmenten l’avantatge en els darrers minuts del primer temps

A manca de 4.57 pel descans, el tècnic de Vigo ha demanat un temps mort. Vint-i-nou segons després arribava el 2-0. Ha estat una recuperació en atac de Marc Grau. El de Lloret circula de dreta a esquerra en paral·lel a la línia de gol. El seu passi enrere el recull Sergi Llorca qui gràcies a la maniobra de Grau es queda sol davant “Guiri”. Amb un xut creuat supera per la seva dreta al porter foraster. És el minut 20.32.

Amb el 2-0 al marcador, el matx continua igual, ampli domini local amb intents d’atac dels visitants, que els blaugranes desbaraten per la bona actitud defensiva en una transició modèlica. En el minut 22.01 Pau Bargalló veu una targeta blava per una falta clara. L’encarregat de fer el llançament directe és l’italià Franco Ceschin. El seu xut foraster és desviat amb el casc per un encertat Garles Grau.

En els dos minuts en els quals els blaugranes han jugat amb inferioritat, els alacantins no han estat capaços de superar la ben estructurada defensa local. I no només això, sinó que qui ha disposat d’una clara oportunitat d’anotar ha estat Marc Grau, qui ha estavellat la seva rematada al pal. Ja a l’últim minut de la primera part, una jugada de Marc Grau acaba en falta dins de l’àrea. Per executar el penal surt de la banqueta Joao Rodrigues. El d’Oeiras amb un xut a l’escaire esquerre de la porteria de “Guiri”, anota el 3-0 quan en el rellotge queden 5 segons pel descans.

El Barça torna a marcar a l’inici del segon temps

La segona meitat ha començat si fa o no fa com la primera. Només havien transcorregut 3.18 quan arribava el quart gol local. Ha estat una recuperació en defensa de Bargalló. El de Sant Sadurní fa una passada llarga aprofitant que Joao Rodrigues ha quedat despenjat en una contra dels rivals. El portuguès, sol davant “Guiri”, el supera per l’escaire esquerre. És el minut 28.18 quan el 4-0 puja al lluminós.

Com havia passat en els primers 25 minuts, el domini del matx correspon als locals que intentaven un cop i un altre desbordar la defensa rival. Poc després del quart gol, en el minut 29.01, arribava una rematada, molt a prop de la línia de gol, de Joao Rodrigues qui li ha disputat la possessió amb el porter. El frec a frec ha acabat amb la pilota superant la línia de gol, però els àrbitres han decidit no concedir el gol per alguna irregularitat que només han vist ells.

El matx continuava dominat pels locals amb l’Alcoi buscant de nou els tirs llunyans, perquè eren incapaços de superar a una defensa blaugrana que estava jugant a gran nivell. En el minut 32.23 Lorenzo Pastor, el tècnic foraster demana temps mort. El matx no canvia gens i el domini local continua sent aclaparador. En el minut 36.01 Xavi Barroso comet penal sobre Ceschin. El tècnic blaugrana fa entrar a Ruano en lloc del de Caldes. L’encarregat de llançar la pena màxima és l’argentí Agustín Domínguez qui tampoc pot superar a un immens Carles Grau.

Els locals castiguen els millors minuts visitants amb un parell de gols més

A partir del llançament del penal l’Alcoi augmenta la pressió sobre la porteria blaugrana, però els alacantins, que estan fent els seus millors minuts del partit, es trobaran de nou amb el mur que avui ha estat Carles Grau. Ja en els deu darrers minuts de partit una jugada per l’esquerra de l’atac local conduïda pel jove Ruano acaba amb un passi avançat a on es troba Alabart. El d’A Coruña es queda sol davant “Guiri”, sense angle per rematar, acabarà fent un passi a la tanca en direcció al segon pal, tot seguit patina en direcció aquest segon pal, on ell mateix recull la bola, fent un tir a l’esquena del porter que ha quedat superat per la maniobra del blaugrana. La bola toca l’esquena de “Guiri” i acabarà per superar la línia de gol. És el 5-0 que puja al marcador en el minut 41.10.

Poc després, els àrbitres assenyalen la novena falta forastera. Uns dos minuts més tard, un atac local acaba amb Borregan, Rodrigues i Sergi Llorca col·locats al voltant de la porteria alacantina. Tots tres s’aniran passant la bola fins que és Sergi Llorca qui remata creuat. És el 6-0 que puja al lluminós en el minut 44.30. En el 46.01, els àrbitres assenyalen la desena falta visitant. El xut de Bargalló surt fora al costat del pal dret de la porteria defensada per “Guiri”. El matx ha entrat en una fase de distensió, pel resultat i pel temps que quedava per jugar-se. Tot i això, el tècnic visitant ha demanat un temps mort a manca d’1.54. El matx s’ha acabat sense que hi hagués cap més ocasió clara de gol.

@PBBMeritxell