Treballada victòria en un matx en el qual s’ha vist un Barça de dues cares.

 Després d’un partit en el qual el Barça ha ofert dues versions contraposades, l’equip blaugrana ha aconseguit la seva quarta victòria consolidant-se com a únic invicte del grup B de l’EHF Champions League. L’equip blaugrana començava de forma plàcida el matx, arribant a dominar de dotze gols, 19-7, a menys de cinc minuts per la fi de la primera part. A partir d’aquí s’ha afluixat tant en atac com en defensa i els danesos han pogut retallar, això si lleugerament, el seu desavantatge.

A la segona part, les coses no han acabat de funcionar bé pels locals, fins al punt d’anotar tan sols sis gols en els primers quinze minuts de la segona meitat. Amb la situació del matx complicada, el canvi de porter, Emil Nielsen substituïa a Gonzalo Pérez de Vargas i al fet que Dika Mem s’ha carregat l’equip a l’esquena en atac, els locals per fi han millorat, acabant el matx amb una còmoda i molt merescuda victòria.

Inici perfecte d’un Barça excels

Arribava el GOG (Gudme Oure Gudjberg) amb ínfules d’equip en molt bon estat de forma. De fet, estava invicte com els blaugranes, havent superat al Veszprem en l’anterior jornada. El tècnic visitant, Mikkel Voigt, ha volgut sorprendre a propis i estranys plantejant de començament un atac de set jugadors de pista i, per tant, sense porter. L’atac blaugrana dirigit per Pol Valera, començava amb un xut d’ell mateix bloquejat per la contundent defensa danesa. Gonzalo aturava el primer tir dels forasters, però no podia anotar perquè el seu tir, recordem que els visitants no tenien porter, anava al pal.

El 0-1 arribava de les mans de Hans Mensing. A partir d’aquí, les coses han canviat. Anotava Timothey N’Guessan i a continuació, després d’una recuperació defensiva era Luis Frade qui feia el 2-1 aprofitant que el porter danès, Tobias Thulin, estava en transició. Amb Voigt insistint en atac de set, els locals s’han fet un fart d’anotar contra ningú. Primer era Mem qui superava a Thulin, mentre que a continuació Hampus Wanne i el mateix Thiagus Petrus, feien arribar el marcador al 5-1 a porteria buida. Anotava el conjunt danès abans que Blaz Janc ho fes aprofitant la manca de porter. Amb el joc força obert, el mateix Janc anotaria els següents dos gols locals per deixar un clar 8-4 al lluminós. Finalment, Voigt s’adona que l’atac de set no funciona i desisteix.

El partit es comença a complicar a manca de cinc minuts pel descans

Un parell d’aturades de Gonzalo permeten que els gols que anota Dika Mem, tres de consecutius, facin arribar el marge blaugrana als set gols, 11-4. Marge que primer manté Janc i que Wanne amplia fins als vuit, 13-5. Amb els danesos un pèl desconcertats, el seu pla de joc estava ja a la paperera, Mem amplia la ferida i Haniel Langaro la fa arribar als deu gols d’avantatge, 15-5. L’atac danès està col·lapsat gràcies a la bona defensa catalana i a un brillant Gonzalo. Sent Pol Valera qui fa arribar el marge als onze gols, 16-5.

Amb la renda aconseguida, el tècnic local fa entrar al jove Petar Cikusa de central. Entre Javi Rodríguez i Melvyn Richardson estiren el marge fins als dotze gols, 18-6. Marge que mantindrà Wanne amb un gol després de circular pel filferro dels sis metres, 19-7. Queden menys de cinc minuts a la primera meitat. A partir d’aquí es produeix un estrany fenomen. L’equip desconnecta un pèl en defensa i a més en atac el joc és força espès. D’aquest fet se n’aprofiten els rivals que assoliran un parcial 0-3 abans que Richardson anoti el 20-10- Mensing, el millor dels visitants té temps de fer el 20-11 abans que finalitzi la primera part.

Els locals no recuperen el to a l’inici de la segona meitat

Quan comencen els segons trenta minuts, s’espera veure la millor versió blaugrana. Com ve sent habitual en aquesta temporada, Ortega ordena l’entrada d’Aleix Gómez i Aitor Ariño als extrems. Molt aviat es comprova que en defensa es continua jugant sense massa intensitat. Frederik Pedersen fa el 20-12, abans que Frade anoti el 21-12. Els gols de Mem i altre cop Frade fan arribar de nou el marge català als deu gols, 23-13, gràcies al fet que per uns moments la defensa ha revifat. Serà després dels gols que anoten Jonathan Carlsbogard i Aleix Gómez, amb els locals dominant d’onze, 25-14, que tot canviarà.

De nou la defensa local entra en crisi i a l’atac li succeeix quelcom de similar. Ara Thulin és un mur insalvable i la producció local cau en picat. Aturats en atac, la defensa local, una mica sense ànima, permet un parcial 0-5 que aixeca la moral danesa. Per fi anota un blaugrana, Aleix Gómez des dels set metres, però després del gol local arriben un parell de danesos. Els problemes en l’atac blaugrana que ara dirigeix Dika Mem, encara no han desaparegut del tot. El tècnic malagueny fa un canvi que sembla obligat, Emil Nielsen substitueix a Gonzalo. Els gols de Mem i N’Guessan són només un apòsit perquè els homes de Voigt tornen a retallar el que era un ampli avantatge.

Les aturades de Nielsen i la revifada en atac, claus per la victòria

Amb 28-24 al lluminós, el gol que anota N’Guessan és rebut com una benedicció. Tornen els quatre de marge, després de gol foraster. Richardson envia la pilota al pal. Serà el moment clau del matx. Amb els danesos poden deixar el seu desavantatge en només tres gols, Nielsen fa la primera aturada d’un porter blaugrana en la segona meitat. El gol anotat per Javi Rodríguez de vaselina, serà el punt d’inflexió. Al gol aconseguit per Mensing, el seguiran dos locals anotats per Ariño i Mem que deixen en sis gols el marge culer, quan queden menys de set minuts al matx, 32-26. S’ha recuperat la normalitat. N’Guessan manté el marge, 33-27.

Voigt veien que les coses ja no van com li anaven, demana temps mort. La pausa és aprofitada per Ortega per ordenar una defensa 5-1 amb Janc d’avançat. La jugada danesa acaba en aturada de Nielsen abans que el mateix lateral de Massy faci el 34-27. Després d’una nova aturada de Nielsen, és Mem qui anota el 35-27 a menys de cinc minuts per la fi. Després de gol danès, serà N’Guessan, bon partit del francès, qui anota abans que Aleix Gómez i finalment Dika Mem marquin per deixar el definitiu 38-30 al marcador.Treballada, patida i merescuda victòria d’un Barça estranyament irregular.

@PBBMeritxell

Estadística