Després d’una dolenta primera part, el Barça desperta a temps.

Després de vèncer i convèncer en el partit d’Eurolliga del passat dijous, el Barça ha tornat a les seves penúries en la competició domèstica. Un Andorra, pulcre i força efectiu des de la línia de tres, ha arribat a posar als locals al llindar del desastre en un altre partit a cara o creu. Com havia passat fa tan sols deu dies a la pista del Palència, l’altre equip acabat de pujar de la LEB. Una molt dolenta primera part, amb uns especialment horrorosos deu primers minuts, ha col·locat a l’equip en una situació complicada. Per sort, el Barça que s’ha vist a la segona meitat, tot i no ser brillant, almenys ha estat més intens. Millorant prou al darrere per no permetre que els dels Pirineus juguessin, com ho havien fet en els primers vint minuts, a plaer. Tot i l’evident millora blaugrana, al final, ha necessitat l’èpica i l’encert en el triple per endur-se la victòria.

Inici horrorós dels blaugranes

El matx començava força bé pels interessos dels locals. Primer triple intentat de Nikola Kalinic, primer avantatge blaugrana, 3-0. El que ha passat a continuació deixava clar que la cistella inicial havia estat un miratge. Perdent pilotes, cometen faltes en atac i sobretot amb un rebot defensiu gens fiable, els locals veien com els andorrans capgiraven el marcador amb un triple de Tobias Borg, 2-5. Anotava Tomas Satoransky després de rebot ofensiu, tot just abans que un segon triple visitant, aquest de Markel Starks, ampliés el marge visitant fins als cinc punts, 5-10. Anotava Nico Laprovittola, amb resposta visitant en forma de quatre punts, 7-14.

Després que Rokas Jokubaitis anotés, ell mateix perdia una pilota que aprofitava Marin Maric per aconseguir cistella i addicional que fallaria. Roger Grimau veient que el matx és un desgavell pels locals intenta posar ordre demanant un temps mort. Amb l’Andorra fent una tímida defensa zonal 2-3, Jokubaitis anota un triple que immediatament respon també de tres Mihajlo Andric, per tornar als set de renda andorrana. Els locals que estan força incòmodes a pista, defensen amb la mirada i això és un problema greu. Després de dos tirs lliures transformats per Àlex Abrines, un triple d’Andrew Goudelock fa arribar la renda forastera als vuit punts, 14-22. Diferència que es mantindrà després que anoti Joel Parra, amb resposta final de Goudelock per deixar el 16-24 amb el qual acaba el primer quart.

Els locals no acaben de reaccionar

El segon període comença amb un triple d’Andric que fa arribar l’avantatge foraster als onze punts, 16-27. Entre Jokubaitis i Jabari Parker deixen l’avantatge visitant en nou punts, 20-29. Joel Parra redueix a set punts la renda visitant, però els andorrans insisteixen. Ara la resposta local arriba de la mà d’Abrines des de la línia tot just abans que un triple de Stan Okoye faci arribar l’avantatge foraster als deu punts, 24-34. A hores d’ara tots els llums d’alarma s’encenen a la banqueta local.

Com diu la llei de Murphy, les coses que van malament tendeixen a empitjorar i això passa quan el mateix Okoye anota el 24-36. Oriol Paulí amb un cop de palmell deixa en deu punts la renda andorrana, però un triple de Starks la torna a augmentar, 26-39. Grimau ha de demanar un temps mort. Tot i això, qui anota és Andric pel 26-41. Entre una cistella de Jan Vesely, els seus dos primers punts en el matx, i un triple fora de guió de Paulí, es retalla la renda forastera fins a deixar-la en deu punts, 31-41. Però un nou triple d’Okoye la torna a ampliar. Anota Satoransky amb Okoye tornant a anotar de tres pel 33-47. En aquesta complicada situació Satoransky redueix la ferida amb un triple abans que Willy Hernangómez, inèdit fins ara, anoti un sol tir lliure, fet que no és notícia, pel 37-47 amb el qual els dos equips marxen als vestidors.

Per fi millora la defensa local

Vist com van les coses, els blaugranes necessiten reaccionar com més aviat millor. Quan comença la segona meitat, aquesta reacció es fa realitat, sobretot en defensa. Dues cistelles consecutives d’en Willy deixen el desavantatge culer en tan sols sis punts, 41-47. Desavantatge que primer manté Jokubaitis i a continuació redueix Parra, 45-49. Amb Willy anotant un tir lliure pel 46-51. Amb la defensa local traient fum, Satoransky anota, 48-51. La resposta andorrana és un parcial 0-5, culminat per un triple d’Okoye, el de Raleigh acabaria el matx amb 5 de 10 en tirs de tres, pel 48-56.

Ara qui anota de tres, també fora de guió, és en Willy, obligant a Natxo Lezkano a demanar un temps mort. Després que anoti Maric, entre Willy i un triple de Laprovittola, deixen el desavantatge local en només dos punts, 56-58. Un altre triple del de Morón avançarà als locals per primer cop des d’aquella cistella inicial de Kalinic, 59-58. L’avantatge local durarà de Nadal a Sant Esteve, perquè Andric culmina amb cistella i addicional un parcial 0-5 que torna a avançar als forasters, 59-63. Ara qui transforma un triple és Satoransky per reduir la renda visitant a un sol punt 62-63. Marge que no es modificarà perquè anota Maric i posteriorment dos tirs lliures de Laprovittola deixen el 64-65 que hi ha al marcador al final del tercer període.

L’encert en el triple en el darrer quart, 6 de 10, clau per la victòria

L’inici del darrer quart és un duel de pistolers. Després d’una cistella de Maric, Laprovittola transforma un triple per l’empat a 67. Starks també anota de tres i el de Morón repeteix per empatar ara a 70. S’avancen de quatre els forasters amb Willy anotant dos tirs lliures consecutius, això si que és notícia. El mateix Willy amb una esmaixada i una cistella de Jokubaitis serveixen per empatar a 76.

El matx està sent un frec a frec. Tot i que Jokubaitis falla un addicional, els locals tornen a dominar de dos punts, 78-76. Demana un temps mort Lezkano, abans que Kalinic falli dos tirs lliures. Quan queden 4.18 per la fi ha de marxar de la pista Parra per un esquinç al turmell esquerre. Un triple de Goudelock avança als andorrans.

La banqueta blaugrana demana temps mort. A menys de tres minuts per la fi, arriba un triple de Satoransky que empata a 81. Falla Okoye mentre que Abrines anota també de tres, 84-81. L’atac visitant acaba amb triple fallat per Goudelock, mentre que Vesely, sobre la botzina, anota un triple desesperat que dona sis punts d’avantatge als locals, 87-81, quan queden per jugar-se 1.17.

Lezkano demana temps mort. El triple que transforma Starks deixa el marge català en tres punts, 87-84. Abrines torna a anotar de tres pel 90-84. Grimau és ara qui demana temps mort. La jugada local acaba amb tir fallat per Vesely, però ell mateix agafa el rebot. La nova possessió local acaba en falta sobre Laprovittola. El de Morón anota el segon tir lliure, pel definitiu 91-87, perquè el triple que prova Goudelock a la desesperada acaba a les mans d’Abrines.

@PBBMeritxell

Estadística