Contundent victòria blaugrana.

Hi havia certa expectació per la visita del Barça al Palau d’Esports de Granollers. L’empat que els blaugranes van aconseguir en la seva visita a Artaleku,  havien alimentat la possibilitat que els locals poguessin posar en perill la previsible victòria blaugrana. A l’hora de la veritat, s’ha pogut comprovar, que els homes de Carlos Ortega van aprendre la lliçó d’Irún i avui en un tres i no res han encarrilat el matx. Una actuació superba d’Emil Nielsen i uns primers atacs dirigits magistralment per Dika Mem han servit per apaivagar els ànims locals i posar fil a l’agulla per un triomf aclaparador.

Inici aclaparador dels visitants

Efectivament, el Barça ha començat molt ficat en el partit. Amb Melvyn Richardson oficiant de central, Dika Mem obria el marcador. Nielsen, com hem dit, començava molt aviat el seu clínic sota els pals amb el de París fent el 0-2. Després d’un gol local, Pere Arnau, els blaugranes continuaven fent el que saben. A un parell de gols més de Mem, cal afegir una sèrie d’aturades de Nielsen, una magistral aturant dos remats des dels sis metres de forma consecutiva.

A tot això cal afegir un parell de gols de Luís Frade per un 1-6 que deixaven les coses clares des de bon començament. Un temps mort d’Antonio Rama, el tècnic local, li serveix per demanar als seus més intensitat defensiva,. Els jugadors li fan cas. Un parell de gols locals, Antonio Garcia i Joan Amigó fan la sensació de recuperació local, amb Richardson anotant des dels set metres, 3-7. Marge que es manté gràcies a Frade des de la línia dels sis metres.

Nielsen, un mur

Tot i que Roberto Rodríguez, el porter local, atura un llançament d’Hampus Wanne, Nielsen continua la seva classe magistral. Els gols de Richardson, Wanne i Timothey N’Guessan fan arribar el marge blaugrana als sis gols, 5-11. Renda que Dika Mem estableix en set, 5-12. Nielsen fa de les seves altre cop, ara aturant un set metres a Sergi Franco. Amb Pol Valera de central per part blaugrana, es mantindrà la renda aconseguida gràcies a un parell de gols de Richardson, el segon des dels set metres, 7-14, mentre Nielsen continua aturant.

Ara és Wanne qui amplia el marge, 7-15. L’avantatge blaugrana es manté des dels set metres, amb Pol Amores entrant per Rodríguez pel llançament de Richardson, 8-16. Wanne ampliarà la renda des del seu cau, 8-17. El matx entra en el tram final de la primera meitat amb gol de Pablo Urdangarín que tindrà la resposta de Luis Frade a la que cal afegir la tretzena aturada del porter danès. De nou anota Frade pel 9-19 amb el qual s’arriba al descans.

Els locals canvien l’atac, però els blaugranes continuen dominant clarament

Sense canvi a les porteries, els dos entrenadors proposen variants al que han plantejat al començament. Per part local, ataquen amb set jugadors de pista. Mentre que els forasters canvien els respectius extrems, Aitor Ariño entra per Wanne, mentre que Blaz Janc substitueix a un avui inèdit Aleix Gómez. Pol Valera continua en la posició de central. A part d’això, el joc canvia poc. Nielsen continua aturant, mentre que els visitants anoten amb certa comoditat. Primer Haniel Langaro i posteriorment Jonathan Carlsbogard fan arribar la renda als dotze gols, 9-21.

Anota Bruno Reguart amb resposta des dels set metres de Richardson, 10-22. Una nova aturada de Nielsen no l’aprofita Frade qui, aquest cop, no pot amb Rodríguez. Tot i això, el marge blaugrana creix perquè torna a marcar Langaro i més tard Blaz Janc anota aprofitant que el porter està fora de l’àrea, 11-24. Frade anota per mantenir la renda, tot just abans que el tècnic local demani un altre temps mort. Ara els seus jugadors defensaran en 5-1 molt profunda, tan que sembla una 3-2-1. Tot i la portentosa actuació de Nielsen, els locals anotaran un parell de gols, Andrei Buzle i Guilherme Torriani que Janc, per dos cops, i Dika Mem castiguen pel 15-29.

Els forasters no en tenen prou

Entra Petar Cikusa a pista, per fer el 16-30. Els locals se n’obliden de jugar amb set jugadors de pista, amb Antonio Garcia enviant un set metres al pal dret de la porteria defensada per l’immens Nielsen. El mateix Cikusa fa el 17-31. Després que Richardson des dels set metres anoti, Pol Amores substitueix a Rodríguez sota els pals locals. Janc manté la renda de +14, 19-33. Ariño fa el 19-35 en una circulació pel filferro dels sis metres, abans que dos gols de Jaime Gallego i el tercer anotat per Cikusa augmentin l’avantatge fins als disset gols, 20-37.

Anota Franco i a continuació Richardson envia la pilota al pal dret en un set metres. A 5 minuts 4 segons per la fi, el tècnic local demana un temps mort en el qual expressa el seu desig de guanyar els darrers cinc minuts de partit. Cosa que els seus homes no podran fer, tot i que Pablo Guijarro i Víctor Romero anoten, 23-38 amb gol entremig de Frade i Richardson enviant un nou set metres ara al pal esquerre. Els gols finals de Langaro i Gallego donen el parcial final als blaugranes, 2-3, pel 23-40 amb el qual s’acaba el matx.

FCB

Estadística