Victòria blaugrana clara i merescuda.

Un Barça molt contundent en atac s’ha desfet del Reus Deportiu amb certa comoditat. Els reusencs han plantejat un partit amb molta pressió sobre la sortida de bola local, que provocava alguna pèrdua sobretot al començament del matx. De mica en mica els homes d’Edu Castro han trobat la manera de superar el plantejament del rival. Malgrat que els visitants s’han avançat al lluminós, els locals han remuntat acabant els primers vint-i-cinc minuts dominant al marcador, 4-1. La segona part ha estat de més control per part blaugrana amb els reusencs buscant reduir el desavantatge, però de nou la contundència blaugrana deixava el partit decidit.

Els locals reaccionen després d’un matiner gol visitant

Com hem dit, el matx començava amb Reus ambiciós que volia buscar-li les pessigolles a l’equip local. Fent una forta pressió en la fase inicial de creació de joc dels blaugranes, incomodava un pèl el joc habitual dels locals. Això provocava algun ensurt que els blaugranes resolien bé en defensa. Després d’un parell d’arribades, que acabaven en xuts de Pau Bargalló, els reusencs tenien el premi del gol a la seva ambició, en una jugada un pèl afortunada.

Una conducció de Diego Rojas acaba amb un tir que rebutja davant seu Xavi Barroso, la bola, però, es queda a l’aire enfront del jugador visitant qui aprofita per fer una rematada que Carles Grau no pot aturar. La bola entra per sota a la dreta del porter local. És el minut 3.52 quan s’inaugura el marcador, 0-1.

Els locals de la mà de Bargalló posen a prova a Càndid Ballart. En el minut 5.39 s’assenyala una targeta blava a Martí Casas per una falta sobre Barroso. Bargalló l’executa, però no pot superar al porter reusenc. En superioritat, els blaugranes tanquen a la seva àrea als rivals, fins que una passada del petit dels Bargalló situat a la dreta de l’atac local arriba a Joao Rodrigues qui està sol al costat del pal dret de la porteria reusenca, superant amb habilitat a Ballart per l’empat a 1. És el minut 6.34. El gol blaugrana deixa molt tocat a un Reus que a partir d’aquí patirà força per arribar a la porteria local.

L’empat aplana el camí pels blaugranes

Amb un Barça cada cop més dominador del joc, no tarda a arribar el segon gol dels blaugranes. És una jugada per banda dreta de Bargalló que circula per posar-se al darrere de la porteria defensada per Ballart. Abans d’arribar, fa un passi enrere on es troba Marc Grau. El de Lloret etziba una rematada de primeres que supera pel pal curt a Ballart que havia iniciat un moviment cap a la seva dreta per evitar una possible rematada de Bargalló. Estem en el minut 10.55 quan el 2-1 puja al marcador.

El matx continua amb un Barça molt superior que no permet cap arribada del Reus. Els locals que tenen la baixa de Sergi Llorca, han fet fins al moment una rotació de sis homes, recordem que Matías Pascual continua la seva recuperació. Amb el partit ben encarat Edu Castro fa sortir a pista al jove Eloi Cervera. En el minut 20.01, Ignacio Alabart fa una obra d’art. El gallec recupera una bola dins l’àrea pròpia. Surt en conducció tot sol, superant a tots els rivals que es va trobant fins que arriba davant Ballart al que supera amb un toc subtil per la seva esquerra. El Palau dempeus celebra el que s’acaba de veure a la pista.

Jordi Garcia, el tècnic reusenc, demana un temps mort que li serveix de ben poc, perquè les arribades seran locals mentre que els seus homes continuen sense ser capaços de generar perill a l’àrea local. Els blaugranes acabaran la primera part anotant un altre gol. Una passada filtrada de Bargalló deixa sol a Joao Rodrigues davant Balart. El d’Oeiras aixeca la bola per col·locar-la a la dreta del porter. És el 4-1 amb el qual acaba la primera meitat

Els visitants volen, però els locals no ho permeten

La segona part comença amb un Reus que intenta fer el que havia fet al començament de l’enfrontament, forta pressió en la sortida local intentant incomodar la creació de joc. De moment se’n surten prou bé posant a prova a Cales Grau, que respon amb solvència. En el minut 27.51 els blaugranes cometen la seva novena falta. La desena no tarda gaire a arribar. És el minut 30.00 quan els àrbitres l’assenyalen. L’encarregat del llançament és Marc Julià, l’especialista reusenc. Aquest cop el seu tir va al pal dret de la porteria de Carles Grau.

El tècnic de Vigo veient que el matx està força controlat fa entrar a pista altre cop a Cervera qui s’estarà uns sis minuts en el terreny de joc. En el minut 30.58 qui comet la novena falta és el Reus. El matx continua sent un frec a frec amb un Barça menys incisiu que a la primera part. Això si, en defensa els locals estan prou solidaris per no permetre arribades clares. En el minut 36.12 s’assenyala la desena falta al Reus. Aquesta vegada qui s’encarrega d’executar-la és Joao Rodrigues. El portuguès tampoc supera a Ballart. Però tot i el bon joc visitant, la contundència local farà estralls.

Els blaugranes segellen la victòria amb dos gols més

Una jugada de Barroso per banda esquerra li permet marxar de tots els rivals per velocitat fins que ja davant Ballart superar-lo amb un toc ras i suau. És el minut 41.56 quan el 5-1 puja al lluminós. Aquest gol trenca els esquemes als visitants. D’això se n’aprofiten els locals que 48 segons més tard anoten el sisè gol. És una jugada per banda dreta de Marc Grau, qui com abans Barroso, avança rivals per velocitat, fins que arriba davant Ballart superant-lo amb un altre toc suau. És el minut 42.44.

Vuit segons després del gol, els reusencs tenen el premi del seu segon gol. És una jugada de Sergi Aragonès que s’escapa de la defensa local per fer un tir sense massa angle que bat per la seva esquerra a Carles Grau. Tot i el gol dels visitants, el matx es relaxa. Els visitants són conscients que el partit està decidit i els locals, contents amb el botí aconseguit aflueixen la seva intensitat en atac. A manca de 5.22 Edu Castro fa entrar a l’altre jove, Joan Ruano. Ja en el darrer minut del matx una rematada de Ferran Giménez és aturada per Carles Grau. El rebuig li arriba a Aragonès qui amb una forta rematada supera de nou a Carles Grau. És el definitiu 6-3 amb el qual acaba el matx.