Els blaugranes ensopeguen a Madrid

El Barça no ha superat la prova del cotó que suposa visitar el Palacio de la Comunidad. Amb un atac de cinc contra cinc un pèl desdibuixat, els homes de Roger Grimau no han pogut aturar el joc interior dels blancs i això els ha provocat una via de producció, que ha mantingut als locals vius quan els visitants estaven fent els seus millors minuts.

Tot i que en cap moment, els barcelonistes han abaixat el cap, finalment els arguments dels blancs han estat suficients per endur-se’n el segon clàssic de la temporada. De res ha valgut la bona actuació de Dario Brizuela i els bons minuts que ha aportat James Nnaji. Els locals, que no tenien disponible a Tavares, han trobat consol en una actuació de Vincent Poirier que superava un cop i un altre als pivots barcelonistes. Bona culpa de la derrota, l’ha tingut el desencert en el tir lliure, 19 de 30 pels visitants, 24 de 32 pels madrilenys, amb Willy Hernangómez que un altre cop ha estat l’estendard del desencertat culer.

Tot i un inici prou deficient, els visitants reaccionen

El matx començava fatal pels interessos visitants. Es perdien pilotes, es fallaven triples, l’únic que anotava era Nikola Kalina per l’empat a 2. El rebot defensiu era un forat negre i els blancs ho aprofitaven per marxar de 9, 11-2. Anotava Jabari Parker, titular avui, poc abans que el tècnic blaugrana demanés un temps mort. A partir d’aquí ha millorat la defensa blaugrana i els blancs patien per anotar.

Una cistella digna del vol inaugural d’Air Parker rebaixava el desavantatge fins als sis punts, 12-6. El de Chicago anotava dos tirs lliures, cosa rara en els visitants, per mantenir els sis per sota, 14-8. Tot i que el rebot defensiu blaugrana era ja un drama, els blancs no ho aprofiten i primer Laprovittola i més tard Dario Brizuela, amb cinc punts consecutius, triple i cistella, deixen el marge local en tan sols un punt, 14-13. Willy fidel al seu percentatge negatiu en el tir lliure en falla els dos que té a 33 segons per la fi del quart. Període que acaba sense que cap dels dos equips anoti res més.

El bon segon quart dels blaugranes acaba sense premi

El segon quart comença amb errades en atac per part blaugrana i això permet als locals obrir un petit forat al lluminós, 18-13. Anota Wily, però Poirier continua sent un malson, 20-15. Els visitants encadenaran una sèrie de bones defenses que els permet anotar sis punts seguits, quatre de Rokas Jokubaitis i Brizuela, que posen als blaugranes al davant per primer cop al matx, 21-20.

Els locals capgiren el marcador, posant-se al davant de tres punts, 24-21. Les cistelles que anoten James Nnaji i un nou triple de Brizuela, tornen a capgirar les coses, ara favorables als visitants, 25-26. Un triple de Facundo Campazzo el respon amb cistella i addicional Àlex Abrines, 28-29. Els homes de Roger Grimau estan demostrant caràcter.

Nnaji des del tir lliure, n’anotarà els dos que llança, tornen a posar als visitants al davant, 30-31, abans que un triple de Rodolfo Fernández, deixi el 33-31 al marcador. Una espectacular esmaixada de Nnaji segellant un contraatac, empata a 33. Quatre tirs lliures transformats per Dzanan Musa tancaran la primera part amb l’equip blanc dominat de quatre, 37-33.

Els locals obren forat al lluminós

L’avantatge local creixerà de mica en mica a l’inici del tercer període. La cistella que anota Kalinic serà una excepció, perquè a continuació arriba un triple de Guerschon Yabusele i un tap de Poirier a Nnaji. Brizuela falla un tir lliure per falta tècnica a Campazzo i els blancs aprofiten el petit desgavell blaugrana per marxar de set punts, 42-35. Parker, anota un tir lliure, com podem comprovar continua el malson des de la línia, que és el tercer punt visitant des de l’inici de la segona meitat. Els blancs aprofiten un tir lliure per falta antiesportiva a Tomas Satoransky, mal partit del txec, per fer arribar la renda local als deu punts, 46-36. Moment en el qual Grimau ha de demanar un temps mort.

Les coses no milloren pels forasters que pateixen i molt en atac. Quan Laprovittola transforma dos tirs lliures, només serveixen per mantenir el desavantatge, 48-38. Un cop de palmell de Joel Parra, els seus dos primers punts, seguits d’un tir lliure, serveixen perquè el marge blanc creixi un pèl, 52-41 quan al quart li queden 4.11 per jugar-se.

Els visitants aprofitaran a partir d’aquí que els locals han superat les quatre faltes. Primer una cistella de Vesely i a continuació cinc tirs lliures de sis del de Morón, serveixen per reduir el desavantatge culer fins als 8 punts. Però com ja hem dit, el tir lliure serà un malson els quaranta minuts. Willy en torna a fallar-ne un, 56-49, a 1.11 per la fi del quart. A manca de 20 segons tornarà a anotar-ne un de sol pel 59-50 amb el qual s’arriba al darrer període del matx.

Els blaugranes volen, però no poden

Després de cistella blanca, arriba un triple de Jokubaitis que malauradament queda compensat per un altre triple en aquest cas de Sergi Llull, 64-53. Els àrbitres assenyalen una falta tècnica a l’entrenador local que Laprovittola transforma pel 64-54. Ell mateix anotarà per deixar el desavantatge en vuit punts, abans que una cistella al pal baix d’Oscar Da Silva la deixi en només sis punts, 64-58. Immediatament Jesús Mateo talla el partit. Els blaugranes tornen a evidenciar els seus problemes en l’atac de 5, mentre que els blancs van fent.

A 5.48 Grimau demana un temps mort amb el seu equip perdent de dotze, 70-58. Quatre punts de Brizuela donen oxigen als forasters, 72-62. Quan Parra de tir lliure deixa la renda blanca en vuit punts, arriba un triple de Campazzo que fa molt de mal, 75-64. Mal que augmenta quan Musa transforma un tir addicional per deixar el marge blanc en catorze punts, 78-64.

Una impressionant esmaixada de Satoransky acaba amb tècnica al txec que el desqualifica, perquè recordem que a l’inici de la segona meitat havia rebut una falta antiesportiva. Musa falla el tir lliure. Però Poirier continua fent sense que els blaugranes trobin cap antídot. Amb el matx gairebé decidit, 82-66, Grimau demana un temps mort. Jokubaitis transforma un triple i Nnaji fa una esmaixada després de rebot ofensiu, 82-71 a 1.52.

Kalinic fallarà dos de tres tirs lliures, però a continuació es redimeix anotant un triple pel 82-75 a 1.44 per la fi. Dos tirs lliures de Campazzo, tenen la resposta en forma de cistella de Jokubaitis abans que una esmaixada d’Ismaila Diagne faci arribar la renda blanca als nou punts. Avantatge que reduirà Kalinic, tot i fallar un tir lliure dels tres que disposa, pel definitiu 86-79.

FCB

Estadística