Els blaugranes continuen comptant els partits com victòries a Europa

Després d’un bon partit en defensa amb un excepcional Emil Nielsen, el Barça s’ha emportat la victòria de la seva visita al Dragao Arena de Porto. Els blaugranes han començat dominant el matx, però molt aviat ha respost l’equip portuguès que ha estat capaç de posar-se al davant al lluminós. Malgrat això, els visitants han continuat aplicant el seu pla de partit i un cop han recuperat el comandament en el marcador, han acabat els primers trenta minuts dominant de quatre, 15-19. Ja a la segona part, les coses s’han posat de cara en un inici perfecte pels interessos blaugranes i ja no han deixat de dominar el marcador, tot i les embranzides portugueses.

Inici igualat

Com hem vist, l’enfrontament començava amb el Barça al davant, gràcies a una recuperació defensiva i a un gol de Jonathan Carlsbogard. Els forasters tenien cura d’intentar aturar el joc de Víctor Iturriza, el poderós pivot dels locals, tot i això, el de La Habana empatava des dels sis metres. Feia el mateix Luis Frade, ex del Porto, per avançar als visitants, abans que un parcial 3-0 avancés als locals. La defensa 3-2-1 que presentaven els portuguesos era molt avançada intentant minimitzar el joc de Dika Mem, fet que han aconseguit amb escreix.

Amb Pol Varela ocupant la posició de central, els gols d’Hampus Wanne i de nou Frade empaten a 4, abans que sigui Timothey N’Guessan qui torni a posar als homes de Carlos Ortega al davant. L’avantatge blaugrana arribarà per primer cop als dos gols després de l’anotat per Blaz Janc, bon partit de l’eslovè.

La resposta local no es fa esperar i ara són ells els que anoten per dos cops per tornar a empatar ara a 6. De fet, un nou gol d’Iturriza torna a avançar als blanc-i-blaus, però Janc, molt efectiu tot el partit, empata. Fa el mateix Frade, abans que altre cop l’extrem eslovè empati ara a 9.

Una nova aturada de Nielsen, permet a Janc anotar per avançar als visitants, 9-10. El matx que està sent força igualat, es torna a empatar amb gol de Nikolaj Christensen. Malgrat que Wanne no pot amb Nikola Mitrevski, Nielsen evita que s’avancin els locals en primera instància, però no passa el mateix quan els portuguesos, aprofitant una pèrdua de N’Guessan fan l’11-10, de nou Christensen.

Els visitants obren forat al marcador al final dels primers 30 minuts

L’empat arriba en un gol des de l’extrem esquerre de Wanne. Després d’un parell de jugades de signe contrari, aturada de Nielsen, pilota perduda per Wanne, els locals no anoten i això ho castigarà el Barça amb un 0-3, Frade, Javi Rodríguez i Wanne, per obrir forat al marcador, 11-14. Carlos Resende, el tècnic portuguès, es veu obligat a demanar temps mort. Després d’un gol de Daymaro Salina, la defensa local augmenta la seva intensitat, tot i això, Dika Mem anota sota l’amenaça de passiu.

Ara els visitants passaran per una fase de desencert en atac, al perdre dues possessions, Janc i Melvyn Richardson, circumstància que els locals aprofitaran per reduir el marge català a la mínima expressió, 14-15. Anota Janc. Una nova aturada de Nielsen no l’aprofita Haniel Langaro, que no pot amb Mitrevski. Salina torna a deixar les coses amb un mínim avantatge visitant.

Amb Dika Mem assumint les funcions de central, un llançament del de París, és rebutjat per Mitrevski, la pilota és recuperada per Frade qui anota el 15-17. En el següent atac francès, els forasters recuperen la possessió i la jugada acabarà amb gol des dels sis metres de Langaro. Ja en el darrer tram del primer temps, Nielsen fa dues aturades més, abans que Dika Mem anoti el 15-19 amb el qual els dos equips marxen als vestidors.

Un bon inici de la segona part, permet als blaugranes augmentar el seu avantatge

La segona meitat comença sense canvis a les porteries. Aleix Gómez sense minuts a la primera part entra a pista en lloc de Janc. Passa el mateix a l’altre extrem on Aitor Ariño substitueix Wanne. Qui ara actua de central pels visitants és Richardson. Els dos gols d’Aleix Gómez, més els anotats per Carlsbogard i Ariño, amb l’única resposta local per part de Salina, obren ja un forat important favorable als visitants al lluminós, 16-23. Avantatge que encara creixerà més, perquè al gol que anota Chistensen, li responen primer Aleix i més tard Carlsbogard.

Ara el Barça domina de 8 gols, 17-28, perquè a l’encert al davant li ha afegit una bona feina al darrere. Resende no té més remei que demanar un temps mort. El tècnic lusità demana als seus homes més esforç defensiu. La intensitat defensiva, de moment, no els permet retallar el marge rival, perquè Ariño anota després d’un rebuig de Mitrevski a tir de Richardson, fent arribar la renda blaugrana als nou gols, 17-26. Renda que Carlsbogard manté. Resende ha de fer quelcom i ordena l’entrada de Diogo Rema per Mitrevski.

La intensa defensa lusitana els permet, ara si, reduir el marge rival amb dos gols anotats per Rui Silva. Després que Richardson faci el 20-28, el Porto atacarà amb set jugadors de pista. El canvi ofensiu dels locals els ajuda a reduir el desavantatge malgrat el gol des dels set metres de Richardson, 23-29, després d’un gol anotat per Iturriza. La situació no empitjora pels blaugranes perquè primer anota Frade, posteriorment Nielsen fa una aturada i a continuació Richardson fa el 23-31. Anota Antonio Martínez, mentre que per part blaugrana Nielsen farà un parell d’aturades claus. N’Guessan fa tornar els vuit de renda pels blaugrana, 24-32.

Tot i les embranzides dels locals, els forasters s’enduen un clar i merescut triomf

El Porto que ara defensa en 6-0 i que continua atacant sense porter, resisteix. Els gols d’Iturriza i Mamadou Diocou, els permet deixar el desavantatge en sis gols, 26-32. En el minut 50.24 Carlos Ortega demana un temps mort. Petar Cikusa serà fins al final qui jugarà de central pels blaugranes. Una pilota perduda per Dika Mem acaba amb una clara oportunitat per Pedro Valdés, que el cubà malbarata en cometre falta en atac sobre Cikusa i amb Nielsen descol·locat perquè els blaugranes tenien a Calsbogard exclòs. Una nova pèrdua de Dika Mem, fluix partit del francès, acaba amb gol de Rui Silva per deixar el marge català en tan sols cinc gols, 27-32.

La situació es complica quan Rema li atura un llançament a Cikusa, però una magistral aturada de Nielsen soluciona el problema. Ariño tranquil·litza la situació anotant dos gols seguits per tornar les coses a lloc, 27-34 a menys de set minuts per la fi. Resende veient que les coses se li han tornat a complicar, ordena atacar amb sis jugadors de pista. Ariño anota després d’una nova aturada de Nielsen. A menys de cinc minuts per la fi, els blaugranes dominen de vuit gols, 27-35. Anota Diocou mentre que per part blaugrana Rodríguez transforma una vaselina des dels sis metres. Fins al final hi haurà intercanvi de gols, amb el madrileny anotant els darrers dos gols blaugranes, l’últim fent, altre cop, una vaselina, pel 30-38 final.

FCB

Estadística