El Barça s’emporta la seva tretzena Supercopa.

En un partit que Juan Copa havia preparat perfectament, el Barça ha estat capaç d’endur-se la seva tretzena Supercopa, remuntant el gol inicial dels gallecs. Els blaugranes han hagut d’igualar la intensitat mostrada pels rivals, sobretot, a la primera meitat. La segona, amb els dos equips prenent-se les coses amb més calma, ha estat controlada en tot moment pels homes d’Edu Castro, aprofitant el gol de Pau Bargalló que donava un avantatge de dos gols, 1-3, que al cap i la fi ha estat clau per la victòria blaugrana.

La defensa mixta gallega sorprèn els blaugranes

Efectivament, el tècnic dels gallecs, coneixedor dels problemes que li genera Bargalló, ha optat per fer una defensa mixta, amb un marcatge individual i molt enganxós sobre el de Sant Sadurní. A més d’això els gallecs tenien ordes estrictes d’aprofitar qualsevol recuperació o pèrdua rival per fer contraatacs molt ràpids que havien d’acabar amb rematada sobre Carles Grau. Recordem que Sergi Fernández estava sancionat pels partits d’aquesta competició i pels dos primers de la propera OK Lliga.

La tàctica gallega convertia el partit en un anar i venir constant, situació en la qual, el Barça no està còmode. Amb aquest important canvi de guió, el matx s’iniciava amb un Barça fora del seu hàbitat. La forta pressió gallega els feia perdre més pilotes del que acostumen i això propiciava contraatacs que en molts cops eren amb superioritat gallega. Carles Grau anava de bòlit, però se’n sortia prou bé.

Un cop superada la sorpresa inicial, els homes d’Edu Castro arriben a rematar sobre el portuguès Tiago Rodrigues, però sense sort. Una recuperació de Fabrizio Ciocale, al llindar de la seva àrea, acaba amb un passi a Dava Torres,que un cop superada la línia de mig camp, etziba un xut que no pot aturar el porter de Lloret. És l’1-0 que ha arribat en el minut 8.08 de partit. L’atac blaugrana ho està passant força malament i això obliga Edu Castro a demanar un temps mort. Les coses no canvien gaire, però almenys la defensa catalana millora i força, fins al punt de minimitzar les arribades gallegues.

Amb l’empat a 1 canvia el signe del partit

Amb un segon temps mort demanat per Edu Castro, arribarà el gol de l’empat. És una jugada en la qual Ignacio Alabart puja la bola en conducció pel centre de l’atac blaugrana. Li fa una passada a Sergi Panadero, que el de Vic deixa passar, darrere d’ell apareix Marc Grau qui amb un toc suau supera Rodrigues. L’empat a 1 arriba en el minut 18 de partit. En el temps mort, el tècnic de Vigo referma el pla de partit dissenyat. I de fet, quan el matx es reprèn, el domini continua sent blaugrana. Entre altres raons perquè els gallecs s’han desgastat prou en la intensa activitat desplegada fins ara.

Amb el matx sota control, arriba el segon gol blaugrana. És un atac conduït per Bargalló per banda dreta. En la seva trajectòria cap a darrere la porteria rival, el seu cau preferit, es creua en direcció contrària Alabart. El d’A Coruña, es quedarà sol a la dreta de la porteria gallega. El de Sant Sadurní li fa un passi magistral, que el gallec aprofita per creuar la bola superant per la seva dreta a Rodrigues. És el minut 22.36 quan al marcador puja l’1-2. Immediatament, demana temps mort Juan Copa, en el qual reclama als seus que procurin no rebre cap més gol abans del descans. De fet, en el temps que li queda al primer temps no hi haurà cap rematada.

Un gol de Bargalló deixa el títol molt a prop

La segona part comença amb el Liceo intentant mantenir el ritme que ha ofert en la primera meitat, però això li durarà poca estona. Les forces no són les mateixes. Amb el Barça fent el que fa habitualment, les rematades de Xavi Barroso i Joao Rodrigues posen a prova al porter portuguès. No tarda massa a arribar el tercer gol blaugrana. Una pujada de Joao Rodrigues pel centre de la pista acaba amb un passi a la seva esquerra per on circula Bargalló. El de Sant Sadurní, un cop superada la línia de mitja pista etziba una rematada de pala que va directe a l’escaire esquerre de la porteria defensada per Tiago Rodrigues. És el minut 29.23 quan l’1-3 puja al marcador.

Curiosament, després del gol blaugrana, els gallecs afluixen una mica en el seu ritme. Fa la sensació que com en el temps mort després de l’1-3 estan preocupats pel fet que els blaugranes continuen ampliant el seu avantatge. La tàctica gallega li va al Barça de perles. Els blaugranes fan atacs llargs, ara el Liceo no pressiona com ho havia fet, i el temps va passant sense que cap de les dues porteries pateixi.

Els blaugranes agafen el control del partit per no donar opcions als rivals

Els homes de Copa estan esperant que arribi la desena falta blaugrana que finalment és assenyalada quan queden per jugar-se 9.23. Dava Torres, que estava a la banqueta, surt expressament per executar-la. El seu llançament és aturat per Carles Grau. En defensa els blaugranes estan molt encertats, sobretot en la transició després de pèrdua i això no permet als liceistes que puguin trobar forats per on posar en perill la porteria blaugrana.

El domini dels homes d’Edu Castro s’accentua fins que en el minut 44.16 els àrbitres assenyalen la desena falta als gallecs. Pau Bargalló veu com el seu tir, un cop superat Rodrigues, marxa pel damunt del travesser. Amb el matx totalment controlat pels catalans, Joao Rodrigues estrella una rematada en el pal. A 1.01, una conducció per banda esquerra de César Carballeira acaba amb un passi a Sito Ricat qui retalla a Xavi Barroso i amb xut de baix a dalt, envia la bola a l’escaire esquerre de la porteria blaugrana. El 2-3 arriba quan al matx li queda 1 minut i un segon.

El matx embogeix una mica amb els gallecs bolcats sobre l’àrea blaugrana. Després d’una rematada d’Alabart aturada per Rodrigues, Copa decideix a 40 segons de la fi jugar sense porter. L’única rematada amb cert perill la fa Carballeira, però Carles Grau rebutja la bola. Queden 9 segons per la fi, temps en el qual els gallecs no poden superar la defensa blaugrana. El matx acaba amb els blaugranes celebrant un nou títol.

Enhorabona, CAMPIONS!!

FCB