Els blaugranes guanyen amb comoditat.

El Barça debuta amb victòria a l’ACB a l’imposar-se al Joventut en un partit igualat a la primera part, però en la segona, la millora defensiva i l’encert en el tir, han permès als blaugranes consolidar la victòria final.

Igualat primer període

No començaven bé els locals. Una pilota perduda i un triple fallat per part de Willy Hernangómez propiciaven que els visitants s’avancessin. Era Nico Laprovittola qui empatava, abans que el primer triple blaugrana, Tomas Satoransky, capgirés el lluminós, 5-4. Un triple d’Andrew Andrews tornava a posar als verds-i-negres al davant, sent Joel Parra qui tornava a avançar als locals al marcador amb un triple i una cistella, 10-9. Els forasters insistien, ara amb un triple de Pep Busquets, 10-12.

Amb els locals tenint força problemes per controlar el rebot defensiu, un nou triple local, Oscar da Silva, i una posterior cistella de Satoransky, avancen als blaugranes 15-14. Els homes de Roger Grimau, l’home tranquil, després d’uns minuts força igualats, obren un petit forat al marcador gràcies a la primera cistella en el matx de Dario Brizuela, 17-14. Marge que mantindrà Rokas Jokubaitis.

La defensa local treballa bé i això permet que el triple de Jabari Parker, faci arribar l’avantatge dels locals als sis punts, 22-16. En el tram final del primer període, les cistelles de Vladimir Brodziansky i Chinanu Onuaku retallaran la renda local fins a deixar-la en dos punts, 22-20, quan acaba el primer període.

Tot i que els blaugranes obren forat, la reacció verd-i-negra ajusta el marcador

La igualtat continua a l’inici del segon quart. Entre dos tirs lliures de Jokubaitis i una cistella de Nikola Kalinic, bon partit del serbi, mantenen els dos punts de marge, 26-24. El rebot defensiu local millora i això permet que els forasters no retallin el seu desavantatge. Àlex Abrines transforma un tir lliure per dominar de tres punts, 27-24. Però com que les coses no acaben d’anar bé del tot, Grimau demana un temps mort.

El pas per la banqueta funciona, ja que a partir d’aquí es veuran els millors minuts dels locals fins al moment. Un triple de Kalinic, un parell de cistelles de Satoransky i un triple d’Abrines fan arribar el marge culer fins als onze punts, 37-26. A partir d’aquí, el matx es torna a igualar, perquè els locals fallaran en el triple. Da Silva talla, després de rebot ofensiu, la ratxa forastera, 39-31. Amb Willy mantenint la renda de vuit punts. Un triple d’Andrés Feliz retalla el marge local fins als cinc punts, 43-38. Da Silva anota un sol tir lliure abans que Brodziansky deixi el 44-40 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Els locals augmenten la seva renda al final del tercer període

Quan comença el segon temps, desperta Jan Vesely, inèdit fins al moment, anotant sis punts de forma consecutiva, sense resposta forastera, que enlairen el marge local fins als deu punts, 50-40. Carles Duran talla al matx amb un obligat temps mort. Anoten els badalonins amb resposta de nou de Vesely, per mantenir els deu de marge, 52-42. El d’Ostrava perd la pilota en atac i d’això treuen profit els forasters per retallar la diferència al marcador, amb un parcial de 0-6.

Els triples de Kalinic i Brizuela desfan el mal moment local, 58-50. Una cistella amb addicional de l’exblaugrana Deshawn Thomas, deixa el marge blaugrana en cinc punts. Parra falla dos tirs lliures, però el rebot se l’emporta Hernangómez per fer el 60-53. Els blaugranes recuperen el bon moment i en el temps que li queda al quart, Brizuela anotarà cinc punts, cistella i triple, mentre que en Willy també anota de tres pel 68-57 amb el qual s’arriba als darrers deu minuts de joc.

Un bon darrer quart certifica la victòria barcelonista

El Barça li ha costat, però finalment ha obert forat al marcador i això serà decisiu en el tram final del matx. Hernangómez torna a anotar tres punts, aquest cop cistella i addicional per ampliar la renda fins als catorze punts, 71-57. Renda que arribarà als quinze quan després de cistella forastera, Abrines transformi un triple pel 74-59. La resposta visitant és un 0-4 que talla Laprovittola amb un triple, 77-63. El darrer triple en el partit dels verds-i-negres, Guillem Vives, és respost per Abrines amb una esmaixada.

En els següents atacs blaugranes es comptabilitzaran un parell de pèrdues de Vesely que els badalonins aprofiten per retallar la renda local, 81-72. Grimau, amb bon criteri, decideix tallar el partit. De nou el pas per la banqueta serà com oli en un llum pels culers. Triple de Parker, un tir lliure de Satoransky i un altre triple del de Chicago, porten el marge als dotze punts, 88-76. Avantatge que creix amb un triple de Kalinic i un contraatac de Laprovittola, 93-78, quan queda un minut al partit. Després d’un estrany temps mort demanat pel tècnic foraster, Thomas anotarà un tir lliure, sent Parker qui anoti el seu tretzè punt del matx, màxim anotador blaugrana, pel definitiu 95-79.

@PBBMeritxell

Estadística