Victòria aclaparadora

El Barça s’ha tret de sobre un pes enorme en superar àmpliament a la seva bèstia negra. Amb una actuació estel·lar en defensa i les portentoses aturades d’un imperial Emil Nielsen, ben secundat per Gonzalo Pérez de Vargas, avui amb pocs, però, importants minuts, els blaugranes han superat al SC Magdeburg, l’equip que els va superar en la semifinal de la darrera final a quatre de Colònia.

Tot li ha sortit perfecte a un equip que tenia entre cella i cella aquest enfrontament. Avui, sense miraments, els homes de Carlos Ortega, han esmicolat al potent equip alemany, recordem que són els actuals campions d’Europa, d’una manera tan brutal que no hi ha hagut manera que els homes d’un desesperat Bennet Wiegert poguessin fer res per revertir la situació. Amb un Dika Mem excels en atac, i com hem dit amb una defensa que només podem qualificar de perfecta, els alemanys no han pogut fer res més que acotar el cap i acceptar, esportivament, la imponent victòria blaugrana.

Els locals mostren que tenen les idees molt clares

Ja des de la sacada inicial s’ha comprovat que la defensa blaugrana avui no estava per bromes. El primer atac dels visitants ha acabat en un set metres que Nielsen li aturava a Ómar Magnusson. Seguidament, es desvetllava el dubte de qui seria el central blaugrana, Pol Valera, era l’encarregat de dirigir l’atac. El primer atac local acabava amb xut de Timothey N’Guessan que no superava a Sergey Hernández Ferrer. Qui primer s’ha avançat al lluminós era l’equip alemany gràcies a Michael Damgaard qui superava des de la primera línia a Nielsen. Ha estat l’únic moment en el qual els visitants han dominat el marcador. Immediatament, responia Hampus Wanne amb un set metres per l’empat a 1.

En els següents atacs alemanys es podia comprovar que l’aturada del set metres del porter danès només era una mostra del que faria. Dues aturades seves permetien que els gols anotats per Blaz Janc i Luís Frade donessin un avantatge als locals de 3-1. Anotava Felix Claar, el central dels visitants, mentre que Dika Mem no podia amb Fernández. De nou Nielsen aturava un tir abans que Valera fes el 4-2.

Altre cop, el porter danès propiciava que entre Dika i N’Guessan augmentessin la renda fins al 6-2, amb Wiegert començant a desesperar-se perquè les coses no estaven funcionant pels de la Sajonia-Anhalt. Tot i que per uns moments poden redreçar la situació amb dos gols, Mathias Musche i Tim Hornke, en el minut 10.20 Wiegert demana un temps mort. De nou apareix Nielsen, però aquest cop els blaugranes no poden anotar perquè Wanne perd la possessió. Qui si ho fa és Dika Mem, per tornar a augmentar el marge local, 7-4. Marge que manté Valera des de la primera línia.

La defensa marca el camí

 Luis Frade és el següent anotador local, mantenint els tres d’avantatge tot just abans que Dika Mem recuperi una pilota en defensa i ell mateix culmini la contra pel 10-6. Jonathan Carslbogard no pot amb Hernández Ferrer, però Magnus Jensen tampoc pot amb Nielsen qui li farà dues aturades consecutives que posen el Blaugrana dempeus. Valera anota l’11-6 culminant uns minuts màgics.

Amb el Magdeburg cada cop més fora del partit, Wanne des dels set metres porta la renda blaugrana als sis gols, 12-6. Reaccionen els alemanys amb gols d’Albin Lagergren i Magnusson, aquests des dels set metres, que donen aire als visitants. Amb Javi Rodríguez exclòs, en un atac és Thiagus Petrus qui juga de pivot. La jugada acaba amb una aturada de Fernández a xut de Valera.

En l’atac foraster, Gonzalo entra per Nielsen per un set metres. El de Toledo atura el tir de Magnusson, quedant-se fins al final de la primera meitat sota els pals blaugranes. Wiegert fa el mateix en un set metres que ha de llançar Wanne, Nikola Portner entra per Hernández Ferrer. El canvi de porter no els funciona als alemanys i Wanne fa pujar el 13-8 a l’electrònic. Amb Hernández de nou sota els pals visitants, Carlos Ortega fa sortir a Petar Cikusa en lloc de Valera. Amb ell a pista, Janc anota el 14-8 amb el qual acaba el primer temps.

Les coses no canvien a l’inici de la segona meitat

La segona meitat comença amb Nielsen i Hernández Ferrer a les respectives porteries. Pol Valera torna a ser el central blaugrana. Dika Mem anota pel 15-8. A Wiegert li continua preocupant el que veu. El lateral francès marca de nou mantenint els set de renda pels locals. El mateix fa Valera pel 17-10. Els alemanys anoten dos gols seguits, abans que entre l’anotat per l’Aleix Gómez i els dos que anota Dika Mem, el segon després d’una recuperació defensiva de ell mateix, facin arribar la renda blaugrana als nou gols, 21-12.

La defensa local ara mateix és excelsa i Carlsbogard anota per augmentar la renda fins als deu gols, 22-12. En el minut 38.11, un molt preocupat Wiegert demana temps mort. Ara mateix l’únic que li passa pel cap és salvar els mobles. Tot i que anota Janus Smarason, les instruccions no treuen els seus homes del soc on s’han ficat. La sort que tenen és que els locals passaran una estona de poc encert en atac i això ho acaben aprofitant els alemanys, per reduir un pèl la renda local amb un gol de Piotr Chrapkowski pel 22-14. La resposta és d’Aleix Gómez, qui està fent un màster a l’extrem dret de l’atac local.

Els blaugranes arrodoneixen el partit perfecte

Ara els que no se’n surten són els blaugranes que perden momentàniament la punteria i això és aprofitat pel Magdeburg per reduir el seu desavantatge, 23-16. Desperten els locals amb gols de Melvyn Richardson i Aleix Gómez per tornar a manar de deu, 26-16 quan queden menys de dotze minuts per la fi. Ian Barrufet substitueix a Wanne, abans que anoti Hornke superant a Gonzalo des dels set metres.

Una possessió perduda per Javi Rodríguez per circular per dins de l’àrea rival, és aprofitada per Lagergren pel divuitè gol alemany. Amb Dika Mem jugant tan sols en atac i de central, el francès fa el 27-18. Una aturada de Nielsen és l’antesala d’un nou gol local, Melvyn Richardson, que fa tornar els deu amunt, 28-18, a menys de 8 minuts per la fi.

A hores d’ara, Wiegert ja és conscient que avui no traurà res de profit del Palau. Aleix Gómez és l’encarregat d’augmentar la renda gràcies a tres gols consecutius, 31-20 amb el Magdeburg volen entregar la cullera. Nielsen i la defensa blaugrana abaixen la persiana abans que a 9 segons de la fi, sigui N’Guessan que posi la cirereta al pastís pel 32-20 definitiu. Tot i que els alemanys ho intenten, els nou segons restants no els donen per res i el matx s’acaba amb el Palau honorant als seus herois. Una victòria que segur no passarà desapercebuda.

@PBBMeritxell

Estadística