Uns dolents últims tretze minuts de partit, condemnen al Barça

El Barça de Roger Grimau no ha tingut un bon debut en les competicions domèstiques. Els blaugranes, que han fet una acceptable primera part, bàsicament per l’encert des de més enllà de la línia del 6,75 s’ha anat desdibuixant a mesura que el matx avançava, arribant a un desesperant darrer període, on només un cop el matx havia quedat decidit, ha pogut maquillar una mica la desfeta.

El cert és que la imatge donada pels blaugranes han estat de certa incapacitat per superar els mals de cap que habitualment produeix l’equip blanc. Tirant millor de tres que de dos, els blaugranes un cop assecada la producció exterior no han tingut esma per respondre des de l’interior, intimidats pels pivots blancs que han superat amb escreix el joc interior blaugrana. En definitiva, els homes de Grimau han fet una actuació que ha deixat molts dubtes en la seva presentació davant un rival de nivell.

Els triples de Nico Laprovittola lideren el joc dels blaugranes

Com hem dit, els millors minuts dels barcelonistes arribaven al començament del partit. Un tir lliure de Laprovittola i una esmaixada després de contraatac d’Oscar Da Silva, posaven el 3-0 al lluminós. Avantatge que augmentava el de Morón amb un triple 6-2. La renda aconseguida era mantinguda després d’una cistella de Tomas Satoransky. Reaccionaven els blancs amb un parcial 0-8 que els avançava al marcador. Però una cistella d’Àlex Abrines i dos triples consecutius de Laprovittola, tornaven a avançar als homes de Grimau, 16-14.

A 2.35 per la fi del quart, Dario Brizuela substitueix a Laprovittola. El basc estarà a pista 52 segons, perquè un mastegot de Willy Tavares, que l’acabarà enviant a l’hospital, li produeix, a part d’una evident commoció, una ferida que ha necessitat rebre tractament al vestidor. Per cert, el de Cap Verd, només ha estat castigat amb falta personal.

El clínic de l’argentí, qui ha tornat a pista en lloc del lesionat Brizuela, continuaria ara des de la línia de tirs lliures, anotant-ne quatre de seguits que servien per mantenir el domini a l’electrònic, 20-19. Una cistella de Rokas Jokubaitis i un triple d’Abrines fan arribar el marge blaugrana al seu màxim fins al moment, 25-19, quan queden cinc segons al primer quart, temps suficient perquè Sergio Rodríguez anoti també de tres, tancant els primers deu minuts amb els blaugranes dominant de tres, 25-22.

Malgrat la reacció blanca, els barcelonistes mantenen el tipus

Els blaugranes comencen bé el segon període. Anota Abrines quaranta segons abans que una baixada de tensió elèctrica aturi el partit una estoneta. El partit es reprèn amb Willy Hernangómez anotant dos tirs lliures per tornar als sis amunt, 29-23. En defensa els blaugranes estan dominant el rebot i això és un bon senyal. Però la mala notícia és que l’equip depèn sobretot de l’encert en el triple. Ara qui transforma el seu intent de triple és Joel Parra, qui fa arribar la renda blaugrana al seu màxim avui, 32-25.

Jesús Mateo ha de demanar un temps mort. En la represa del joc, els blancs reaccionen amb cinc punts culminats amb un tiple de Facundo Campazzo que obliga Grimau a tallar el joc, amb 32-30 al lluminós. Tot i les instruccions del tècnic blaugrana, els blancs culminen un parcial 0-9 que els posa al davant, 32-34. Un triple de Da Silva capgira el marcador. El mateix passa després de dos tirs lliures anotats pel de Morón, 37-36. Però els barcelonistes comencen a patir la síndrome de Willy Tavares en la lluita pel rebot i això propicia que els blancs capgiren el marcador després d’un parcial 0-6. Moment en el qual Grimau torna a demanar temps mort. La jugada blaugrana acaba amb triple d’Abrines pel 40-42 que hi ha al lluminós quan el matx arriba al descans.

Les coses es compliquen en els tres últims minuts del període

Un nou triple de Laprovittola posa al Barça altre cop al davant. El marge d’un punt el manté Jan Vesely, inèdit fins al moment. S’agreugen els problemes en el rebot defensiu pels culers i això provoca que els blancs passin a dominar de cinc, 45-50. Un triple de Nikola Kalinic, cap punt fins ara, rebaixa el marge blanc. Abans que entre una cistella de Vesely i una esmaixada de Kalinic culminant una contra conduïda per Laprovittola, deixin el matx empatat a 52.

Empat que manté Satoransky. No pot fer el mateix Vesely qui tan sols anota un tir lliure. Un triple de Jabari Parker, empata el matx ara a 58 quan al tercer període li queden 2.47 per jugar-se. Temps que els blancs aprofitaran per obrir un marge de nou punts, que només es reduirà lleugerament quan, a 1 segon per la fi del quart, Jabari Parker anotí des de la línia, 59-67.

Quan els blaugranes es desperten, la victòria ja s’ha escapat

 

El mal joc dels darrers minuts del tercer període continuen a l’inici del quart, que serà un veritable calvari pels homes de Grimau. Pilotes perdudes, tirs fallats, pèrdua de control del rebot defensiu. En definitiva un desgavell. Amb els blancs dominant d’onze punts anota Kalinic, 61-70. La resposta blanca és un triple de Dzanan Musa que fa arribar el marge als dotze punts, 61-73. El mateix Musa rep una falta tècnica que transforma Laprovittola. Ara qui anota és Vesely per reduir el marge rival als nou punts, 64-73.

Mateo no vol sorpreses i demana un temps mort. Un nou triple de Musa fa tornar els dotze amunt pels blancs. Anota Laprovittola amb els blancs responent amb un parcial 0-5 que culmina Musa per pràcticament deixar el matx decidit, 66-81. Grimau demana un temps mort. Després d’una cistella de Vesely, Satoransky anota cinc punts seguits, triple i dos tirs lliures per tornar als dotze per sota, 73-85. Després d’un triple blanc, Laprovittola respon també de tres pel 76-88. Un triple de Satoransky i un tir lliure de Vesely deixen el 80-90 amb el qual acaba un matx que com hem dit, no ha servit per esvair els dubtes que hi ha sobre el projecte blaugrana.

FCB

Estadística