Merescuda i treballada victòria

El Barça ha superat amb nota la prova de la Sud De France Arena de Montpellier. L’equip blaugrana que tenia la baixa de Gonzalo Pérez de Vargas ha començat dominant el matx amb solvència. Quan ha arribat la reacció local, els homes de Carlos Ortega han sabut mantenir el tipus, fins que gràcies a la bona feina defensiva han aconseguit tornar a posar-se al davant al lluminós. Ja a la segona meitat, els culers s’han mantingut, malgrat les embranzides locals al davant durant els 30 minuts per acabar obtenint una merescuda victòria. El tècnic malagueny ha fet debutar a Europa a tres jugadors novells, Petar Cikusa, Ian Barrufet i Filip Saric.

Tot i un bon inici visitant, els locals reaccionen

Com hem dit, les coses començaven força bé pels forasters. Un parell de gols inicials d’Aleix Gómez, el segon des dels set metres, permetien dominar 0-2, gràcies a una aturada d’Emil Nielsen. Avantatge que mantindrien primer Dika Mem i posteriorment Luis Frade, 2-4. Amb els locals defensant amb defensa mixta amb Lucas Pellas preocupant-se primordialment de Dika Mem, els francesos són capaços de capgirar el marcador amb tres gols consecutius, 5-4. Ara mateix els visitants tenen problemes per superar la intensa defensa francesa, amb un Remi Desbonet qui atura rematades d’Aleix i Timothey N’Guessan.

Nielsen evita que el marge local creixi, tot just abans que aparegui Dika Mem per fer l’empat a 5. La defensa catalana augmenta el seu rendiment i entre això i una nova aturada de Nielsen fan que altre cop Dika Mem anoti per tornar a avançar als forasters, 5-6. Empata Ahmed Hesham, el més resolutiu dels locals. Ara els que aconsegueixen un parcial 0-3 són els blaugranes de la mà de Frade, Dika Mem i Aleix Gómez, aquest des dels set metres, 6-9. Pol Varela, que havia començat a la banqueta és ara el central blaugrana.

El control del joc torna a ser blaugrana

El marge de tres gols el mantindrà per dos cops Dika Mem, 8-11. Veient que les coses no els acaben de funcionar als seus jugadors, Patrice Canayer ordena defensar en 6-0. Malgrat el canvi defensiu dels locals, Aleix anota en circulació pel 9-12. Amb els blaugranes dominant de tres gols, Canayer demana un temps mort que no li solucionarà gaire cosa. Javi Rodríguez des dels sis metres anota el 10-13. Amb Nielsen aturant un parell de rematades consecutives, els blaugranes no ho aprofiten per augmentar la renda perquè els àrbitres lituans assenyalen una falta en atac de Valera.

En el tram final de la primera part, la defensa catalana treballa de valent i això permet que primer Dika Mem i posteriorment Aleix des dels set metres facin arribar la renda blaugrana als quatre gols, 11-15. Després d’una nova recuperació de la defensa visitant, el tècnic malagueny demana un temps mort a manca de 15 segons. La jugada que planteja Ortega amb set jugadors de pista, acabarà amb un remat en suspensió de Jonathan Carlsbogard que farà arribar l’avantatge català al seu màxim fins al moment, 11-16.

Els francesos volen però no poden

Els darrers trenta minuts de joc comencen amb canvi a la porteria local. Charles Bolzinger substitueix a Desbonnet. Per part blaugrana, el tècnic malagueny fa sortir a Ian Barrufet per ocupar la banda esquerra. Canayer ordena un altre canvi defensiu, tornant a la mixta sobre Mem, el jugador visitant més encertat fins al moment. El canvi defensiu sorprèn els blaugranes que passaran un mal moment en el qual encadenen xuts fallats, pèrdues de pilota i només serà Frade qui anoti des dels sis metres. De tot plegat se n’aprofiten els locals per reduir el seu desavantatge, 14-17, després d’un gol de Pellas. A més la cosa s’acaba de complicar quan Dika Mem surt de la pista per unes molèsties al bessó de la cama esquerra.

Tot i que Pellas és exclòs amb targeta vermella, l’atac blaugrana no se’n surt. Per sort Nielsen intervé aturant una rematada des dels nou metres. Ara qui anota des de l’extrem és Aleix, donant oxigen a un equip blaugrana que està patint de valent. Els gols de Marko Panic i Hesham redueixen el marge català fins als dos gols, 16-18. El tècnic malagueny reacciona demanat un temps mort. Encara amb els francesos defensant en 5-1, tot i que Dika no està a la pista, Bolzinger atura un xut de Melvyn Richardson. Quan sembla que els locals anotaran, és Nielsen qui fa una aturada clau.

Petar Cikusa pren el timó

Ortega pren la decisió de fer jugar a Cikusa de central. N’Guessan serà qui s’encarregui de mantenir els tres amunt anotant un parell de gols, 17-20, sent de nou Cikusa, després d’una aturada de Nielsen, qui anoti el 17-21. Ara mateix la defensa blaugrana està fent una feina excelsa amb Thiagus Petrus exercint de mariscal de camp. Després d’un temps mort dels locals, Nielsen, qui també està fent un gran partit, atura un xut abans que de nou Cikusa anoti, 17-22.

Dika Mem força les coses tornant a pista. Mig coix anota el 17-23 per tornar tot seguit a la banqueta. Ja no tornarà a sortir a pista. N’Guessan agafa el relleu fent el 17-24 a menys de dotze minuts pel final. Blaz Janc, substitut de Mem al lateral dret, anota, 18-25. Després d’un gol d’Arthur Lenne, anoten primer Cikusa i posteriorment Janc en un fly a passi d’Aleix fan arribar la renda catalana als vuit gols, 19-27.

Entre això i el fet que queden per jugar-se menys de 7 minuts, provoquen un cert desencís al pavelló. Tot i això, els locals reaccionen amb un parell de gols. Però els joves blaugranes no es deixen intimidar. Anoten Barrufet i Cikusa per mantenir els set amunt, 22-29. En l’atac local, Canayer demana temps mort. Conscient que la victòria és impossible demana als seus homes que no es deixin anar. Ortega aprofita l’aturada per donar l’alternativa al jove Filip Saric, fill del mític Daniel Saric. Anoten els locals, un parell de gols, abans que Barrufet faci el 24-30. Un gol d’Adrien Dubois posarà el punt final al matx amb el definitiu 25-30 al marcador.

FCB & EHF

Estadística