Primer títol del Barça de Roger Grimau.

El Barça ha aconseguit la seva 24a Lliga Catalana de bàsquet en derrotar al Manresa després d’un partit que, com a la semifinal davant el Girona, s’han pogut veure les dues cares de l’equip blaugrana. Uns primers 20 minuts amb molts dubtes i amb una defensa poc eficient, mentre que a la segona meitat, el panorama ha canviat radicalment, veient-se una versió corregida i millorada dels blaugranes. La millora ha estat, principalment, en el tercer període, en el qual els homes de Roger Grimau s’han imposat amb claredat a l’equip del Bages. Ja en el darrer tram del matx, els barcelonistes han sabut negociar la darrera embranzida rival, acabant per endur-se’n el primer títol de la temporada.

Tot i un bon inici blaugrana, el primer quart és pels manresans

El partit començava amb uns blaugranes fins en els dos cantons de la pista. Dos punts de Jan Vesely i cinc, triple i dos tirs lliures, de Nico Laprovittola, l’argentí acabaria sent escollit el MVP del matx, donaven el primer avantatge per als avui locals, 7-2. Tot i un triple de Brandon Taylor, els de Grimau es mantenien al davant de quatre punts després d’una esmaixada de Jabari Parker.

Els de Pedro Martínez reaccionaven amb un parcial 0-6 per posar-se al davant aprofitant un parell d’atacs blaugranes malbaratats. Dues cistelles de Dario Brizuela mantenien les coses més o menys sota control, 15-17. Els avui forasters anotaven tres punts per posar-se al davant a l’electrònic. Anotava Nikola Kalinic fallant el tir addicional, 17-20. Ja en el tram final del primer quart, Willy Hernangómez tan sols anotava un tir lliure, deixant el marge manresà en dos punts, 18-20, al final dels primers de minuts de joc.

Els manresans dominen amb claredat al final de la primera meitat

Ja en el segon període, Laprovittola tot i fallar un dels tres tirs lliures dels quals disposa, empata a 20, però els punts del de Morón, seran dels pocs anotats pels blaugranes en el principi d’aquests segons deu minuts. El rebot defensiu blaugrana cau en picat i això dona segones oportunitats als manresans que aprofiten l’encert de Taylor des del triple per obrir forat al lluminós, 20-27.

Per fi tornen a anotar els barcelonistes, de la mà de Laprovittola, però els errors en atac continuen en forma de pilotes perdudes i falta en atac de Parker. Un nou triple de Taylor porta l’avantatge dels avui visitants als deu punts, 22-32. Quan la situació és més complicada, el Barça de la mà de Tomas Satoransky i Parker reacciona. Un triple del txec i una cistella amb addicional transformat del de Chicago redueixen dràsticament la renda rival, 28-32. Renda que poc després continua reduint-se després de cistella de Vesely, 30-32.

Un nou triple de Taylor dona aire als seus, però Vesely torna a aparèixer amb una esmaixada després de rebot ofensiu que deixa en tres punts la renda manresana, 32-35. Els blaugranes encadenen un parell de pilotes perdudes que als del Bages els serveix per tornar a ampliar el seu avantatge, 32-40. Dos tirs lliures de Brizuela deixen el desavantatge en sis punts, però els homes de Pedro Martínez aprofitaran una sèrie d’errors en el tir dels blaugranes per arribar al seu màxim avantatge fins al moment, tretze punts al final dels primers 20 minuts, 34-47.

Després del descans, arriba la reacció blaugrana

Els blaugranes conscients del perill que corren, surten del vestidor amb les idees clares. La defensa blaugrana comença a treballar de valent i en atac no es compliquen la vida. Anota Oscar Da Silva i posteriorment ho fa Joel Parra, inèdits els dos en la primera meitat. Després de dos punts manresans, entre una cistella de Satoransky i quatre punts, cistella i dos tirs lliures, de Parra deixen el desavantatge en només cinc punts, 44-49. El base de Praga i Da Silva, d’esmaixada, mantenen la renda rival en els cinc punts, 48-53.

Tot i que Pedro Martínez demana un temps mort, els blaugranes que continuen treballant bé en defensa. Les cistelles de Satoransky i Kalinic, deixaran en, pràcticament, no res el marge manresà, 52-53 a 3.32 per la fi del tercer període. Mentre els del Bages anoten un tir lliure, Brancou Badio, per una falta tècnica de Kalinic, per part blaugrana apareix Àlex Abrines, inèdit fins al moment, qui anotarà un parell de triples que capgiren el marcador per tornar a posar al Barça al davant per primer cop des de l’11-9, 58-54.

Amb el Manresa en xoc, Kalinic augmenta la renda, 60-54 a 1.49 per la fi del període. El tècnic dels del Bages ha de demanar un temps mort per aturar la sagnia. Malgrat això, un triple de Laprovittola fa arribar la renda blaugrana als set punts, 63-56. Marge que manté Abrines des de la línia. En la darrera jugada del quart, Hernangómez només anota un tri lliure per deixar el marge culer en vuit punts, 66-58.

Els barcelonistes resisteixen amb ofici l’embranzida final dels manresans

El Manresa continua bloquejat en atac a l’inici dels darrers deu minuts de partit. Això permet que una cistella de Vesely, bon partit del d’Ostrava, faci arribar la renda blaugrana als deu punts, 68-58. Amb el rebot defensiu controlat, els blaugranes són ara mateix, els que dominen amb solvència el matx. Però els manresans no es donen per vençuts. Brizuela torna la renda blaugrana als deu punts, 70-60, després de tres punts manresans, Hernangómez anota, 72-63, a 6.09 per la fi.

Els barcelonistes tot i dominar el rebot defensiu, tornen a tenir força problemes en atac. Entre això i un triple de Badio el marge és ara de sis punts, 72-66. Willy continua amb problemes amb el tir lliure, anotant-ne tan sols un per al 73-66. Un nou triple de Taylor redueix el marge blaugrana fins als quatre punts. Renda que creixerà amb un tir lliure de Laprovittola, 74-69. Tot i que Vesely la torna a augmentar, un triple de Badio deixarà el marge blaugrana en la mínima expressió, 76-75 quan tan sols queden 1.50 per jugar-se.

Grimau demana un obligat temps mort. La jugada blaugrana acaba amb cistella de Laprovittola, 78-75. Juan Pablo Vaulet respon per part manresana. Vesely anota un sol tir lliure, abans que Badio, amb els blaugranes defensant força bé la línia de tres, anoti per empatar el matx a 79 quan queden 32 segons per jugar-se. L’atac blaugrana acab amb una assistència meravellosa de Laprovittola que Vesely converteix pel 81-79 a manca de catorze segons. Després de temps mort demanat pel tècnic dels manresans, el seu atac és defensat de manera prodigiosa pels blaugranes que obliguen els rivals a esgotar la possessió.

El Barça és de nou campió de la Lliga Catalana. FELICITATS!!!!

FCB

Estadística