Victòria en el primer partit oficial

En un partit típic de pretemporada, el Barça s’ha classificat per la final de la Lliga Catalana en superar al Girona de Salva Camps, gràcies sobretot a una bona segona meitat. En els primers 20 minuts, l’equip dirigit per Roger Grimau, ha evidenciat que li queda molta feina per fer, per acabar de perfilar el seu estil de joc. Poc actius en defensa han concedit massa cistelles fàcils i això els ha fet perdre en el segon període l’avantatge aconseguit en el primer, arribant al descans perdent de cinc punts. L’evident millora, tant en atac cm en defensa en els últims vint minuts de joc ha estat clau per assolir el passi a la final davant el Manresa de Pedro Martínez.

Els blaugranes comencen bé el partit

El matx començava força bé pels blaugranes que oferien un joc d’atac molt eficient. Sense que hi hagués cap jugador dels nous a pista, els blaugranes començaven portant la iniciativa al lluminós, tot i un triple de Markel Brown. Entre Nico Laprovittola, un triple de Nikola Kalinic i una esmaixada de Jan Vesely, dominaven 7-5. Tres triples consecutius del de Morón, estiraven el marge fins als set punts, 16-9, obligant Salva Camps a demanar un necessari temps mort.

El marge al marcador s’eixamplaria gràcies a una cistella d’Oscar da Silva, 18-9. Avantatge que augmentaria gràcies a un parell de triples, Kalinic i Jabari Parker, pel 24-14. Els barcelonistes encaixaran un parcial 0-6, propiciat per les pèrdues de Parker i Willy Hernangómez. Tot i la reacció gironina, una cistella amb addicional d’Oriol Paulí, augmenta el marge fins als set punts. Una pèrdua del mateix Paulí permet que els rivals tornin a escurçar la renda, ara fins als tres punts, abans que Hernangómez faci el 29-24 amb el qual acaba el primer quart, 29-24.

Els errors defensius són una llosa

El segon període comença amb una pèrdua de Dario Brizuela, que permet als gironins rebaixar la renda blaugrana fins a deixar-la en un sol punt. Anota Joel Parra, tot just abans que els homes de Grimau es quedin secs en atac. Una falta en atac d’Hernangómez permet al Girona avançar-se per segon cop en el matx, 31-32. Parra anotarà cistella i triple per tornar a posar al Barça al davant, 36-34. Els gironins capgiren altra volta el marcador abans que Jan Vesely empati el partit a 38.

Els homes de Camps aprofiten un parell d’atacs mal resolts pels blaugranes per marxar de sis punts, 38-44. Da Silva és l’encarregat de mantenir el tipus tot i fallar un tir lliure, 41-44. Les errades en el triple dels blaugranes permeten que els gironins ampliïn el seu marge, abans que Laprovittola des de la línia redueixi el desavantatge deixant-lo en tres punts, 43-46. Renda gironina que tornarà a créixer després d’un triple de Yves Pons, 43-49. L’avantatge dels avui visitants arribarà als 8 punts a 19 segons per la mitja part. Després d’un temps mort de Grimau, un tir lliure de Dario Brizuela i una esmaixada de Kalinic deixaran el 46-51 amb el qual s’arriba al descans.

El Barça millora en el tercer període

En la represa, el Barça ajusta la seva defensa i això els permet, gràcies a un parcial 15-2, capgirar el marcador de manera definitiva. Cinc punts de da Silva, una cistella de Kalinic, dos triples consecutius de Tomas Satoransky i una cistella de Vesely, fan arribar el marge blaugrana als 8 punts, 61-53, quan s’ha disputat poc més de tres minuts d’aquest tercer període.

El tècnic dels gironins, superat per la situació, ha de tallar el matx amb un temps mort. La pausa li funciona prou bé, almenys de forma inicial. Els seus homes aconseguiran un parcial 0-4 que els fa reviure. Malgrat això, el potencial ofensiu blaugrana tornarà a ampliar el marge al lluminós. Triple d’Àlex Abrines i cistella de Parker, pel 66-57. Reacciona l’equip gironí gràcies a una cistella i un triple posterior de Mindaugas Susinkas, abans que reaparegui en atac Laprovittola amb dos tirs lliures i un triple que fan tornar els nou amunt per als avui locals, 71-62. Avantatge que els triples de Brizuela i Parker mantindran quan el matx arriba al seu darrer quart, 77-68.

L’encert en atac segella la victòria blaugrana

Tot i que els gironins comencen el darrer període anotant un tir lliure, quatre punts d’Hernangómez i dos de Laprovittola fan arribar la renda blaugrana als dotze punts, 83-71. Renda que no creix més perquè el pivot de Madrid falla un parell de tirs lliures. Una cistella amb addicional fallat de Grigory Goloman precedeix a una esmaixada de Da Silva per mantenir els dotze de renda, 85-73.

Els homes de Grimau entren en una fase de desencert que tallarà Paulí, qui com a la primera meitat està jugant de base, amb un triple pel 88-78. El mateix Paulí anota un parell de tirs lliures, abans que Abrines converteixi un triple per tornar als dotze de renda, 93-81 a 3.37 per la fi. Un triple de Máximo Fjellerup dona fe de vida de l’atac gironí, però un parell de cistelles de Satoransky tornen a ampliar la renda blaugrana que ara arriba als tretze punts, 97-84.

Amb el matx gairebé decidit Salva Camps demana un temps mort. Anoten els avui forasters abans que un nou triple d’Abrines augmenti la renda fins als catorze punts, 100-86. En els darrers 96 segons de partit, les cistelles de Satoransky i Parker mantindran l’avantatge abans que una cistella d’Èric Vila segelli el 104-92 final.

FCB

Estadística