Clara victòria blaugrana

Després de superar al CP Voltregà, el Barça ha aconseguit el passi a la semifinal de la Lliga Catalana. En el matx anterior s’havia desfet per 2-6 del CH Caldes. El partit ha estat dominat àmpliament per un equip blaugrana molt superior als blancs i blaus. Amb una molt bona transició, atac defensa, els homes d’Edu Castro han evitat que la porteria defensada per Carles Grau passés per massa angúnies. Mentre que al darrere les coses estaven controlades, l’atac local ha anat treballant les jugades fins a fer els sis gols que li han donat el triomf.

Tot i l’ampli domini, als blaugranes els costa una mica inaugurar el marcador

Com hem dit, el matx començava amb un Barça incisiu en atac. Amb el mestratge de Pau Bargalló com a director de joc, arribaven les primeres opcions locals de superar a Oriol Codony, el porter visitant en aquesta primera meitat. Les arribades del petit dels Bargalló i Ignacio Alabart, posaven a prova al jove porter.

Fruit del joc local arriba la primera oportunitat de marcar a pilota aturada. En el minut local per banda dreta acaba amb falta d’Aleix Molas sobre Marc Grau. El penal és executat per Xavi Barroso, que avui tornava a jugar al Palau després de la seva etapa a Portugal, però Codony evita per dos cops que la rematada del de Caldes de Montbui el superi. En la jugada Molas ha vist la targeta blava que deixa al Voltregà amb un jugador menys durant dos minuts. En aquest temps, tot i que els blaugranes ho intenten no podran marcar.

Amb les rematades locals monopolitzades per Bargalló, el gol acabarà per arribar en el minut 6.38. Alabart controla la bola a mitja pista, amb els blanc-i-blaus intentant protegir Codony, Bargalló va cap enrere en direcció contrària a la porteria rival. El de A Coruña li passa la pilota, moment en el qual Bargalló aprofita per donar una mitja volta que li serveix per fer una rematada creuada que supera Codony per la seva esquerra. És l’1-0.

Un cop oberta la llauna, tot és més fàcil

Després del gol local comencen els canvis a les files barcelonistes. En el minut 7.34 arriba la primerà rematada visitant que Carles Grau resolt amb solvència. En el minut 8.55, Molas cau en el parany de fer un altre penal, ara sobre Joao Rodrigues. Ara l’encarregat de llançar la pena màxima és el d’Oeiras, qui tampoc pot superar a Codony. Un parell de minuts més tard, Lluís Teixidó, el tècnic visitant demana temps mort.

El matx que continua dominat pels locals, no canvia gens, perquè com hem dit, en defensa els blaugranes estan molt atents i solidaris. El domini local tindrà premi poc després. És el minut 16.14 quan Alabart condueix la pilota per l’esquerra de l’atac local, fent un passi al cor de l’àrea deixa sol davant Codony a Rodrigues. El d’Oeiras aprofita el regal del gallec per fer una rematada al primer toc que Codony no pot aturar. És el 2-0. Tot just després del gol hi ha un temps mort demanat pel tècnic de Vigo. El joc continua sense cap canvi. Els locals dominen el joc en els dos cantons de la pista amb comoditat i solvència. Els visitants pateixen força per superar la ben estructurada defensa local.

Els locals acaben arrodonint una gran primera meitat

En el minut 21.29 arriba el tercer gol local. És una jugada conduïda per Bargalló que circula cap a la zona darrere la porteria rival. En sentit contrari, escapolint-se del seu marcador circula Rodrigues. Bargalló li deixa la bola al lusità que un cop superat el pal dret de la porteria, fa un tir ras que bat a Codony. És el 3-0 que deixa el partit molt a favor dels locals.

Una tímida arribada forastera és resposta pels locals amb un parell de rematades de Bargalló. En la segona, el rebuig de Codony el recull Alabart totalment sol al cor de l’àrea. Amb un xut de cullera superarà per dalt a Codony. És el minut 23.24 quan el 4-0 puja al lluminós. Tot i un temps mort del Voltregà, el matx arriba al descans sense que hi hagi cap més rematada entre els tres pals en cap de les dues porteries.

A la segona part, les coses no canvien gens

La segona part comença amb Miquel Estrada substituint a Codony sota els pals. Per part blaugrana, la porteria continua sent defensada per Carles Grau. El matx continua sent dominat per un Barça molt superior. Tot i l’evident superioritat local, Èric Vargas disposarà d’una oportunitat molt clara de marcar. En l’únic error en defensa dels locals, el de Sant Hipòlit es queda sol a la dreta de la porteria blaugrana. La seva rematada anirà, un cop superat Carles Grau, al travesser. Això passava en el minut 27.13 de partit.

Superat l’ensurt, el domini del matx continua sent blaugrana. Poc després Joao Rodrigues té una clara oportunitat que Estrada resolt. En el minut 29.48 de partit, els blaugranes anotaran el seu cinquè gol. És una recuperació en la primera línia en defensa del d’Oeiras. Gràcies a aquesta recuperació es queden sols davant Estrada el mateix Rodrigues i Alabart. Els dos jugadors sense cap rival que els destorbi s’aniran passant l’esfèrica fins que és el portuguès qui acaba superant Estrada. El 5-0 puja a l’electrònic. La jugada, molt protestada pels visitants, acabarà amb targeta blava a Éric Vargas, el capità blanc-i-blau.

Alabart posa la cirereta amb una obra d’art

Els locals, aquest cop, tampoc aprofitaran el fet de jugar amb un home de més, perquè Estrada atura les rematades del mateix Rodrigues i de Bargalló. Els locals amb el marcador molt a favor baixen un pèl el rendiment en atac limitant-se a controlar la bola, tallant els intents dels blanc-i-blaus quan recuperen la possessió de la bola.

Després d’un parell de rematades de Sergi Llorca, arribarà la jugada del matx. Alabart s’apodera del control de la pilota, patinant de manera exquisida, anirà superant rivals com aquell que no vol, fins que, després de deixar enrere a tots els rivals, es queda sol davant Estrada, superant-lo amb un toc delicat. És el minut 37 de partit quan aquesta meravella acaba en el 6-0.

Resultat que acabarà sent definitiu perquè els blaugranes satisfets amb l’avantatge aconseguit, atacaran sense massa esma. Per part visitant, intentaran anotar el gol de l’honor, però entre la defensa blaugrana i un immens Carles Grau impedeixen que el Voltregà acabi marcant.

@PBBMeritxell