El Barça supera al Porto, per aconseguir el seu segon trofeu de la temporada.

Gràcies a una bona segona meitat, el Barça ha conquerit la seva segona Supercopa Ibèrica en derrotar al FC Porto en un partit on els defenses s’han vist superades pels respectius atacs. L’equip blaugrana ha començat molt bé el matx amb un parcial 0-4, mostrant com ja havia passat en partits anteriors una evident manca de ritme defensiu, sobretot en la primera part. Això ha permès als lusitans arribar a empatar el matx quan s’acabava la primera part. Una altra bona sortida a l’inici de la represa, junt amb una evident millora defensiva, ha acabat per donar el triomf a un Barça encara en rodatge.

Bon inici blaugrana

Com hem dit, el matx s’iniciava amb un Barça intens al darrere, amb un immaculat Gonzalo Pérez de Vargas, i punyent en atac. Dos gols de Dika Mem, sumats als anotats per Luis Frade i Hampus Wanne, posaven el 0-4 al lluminós. A partir d’aquí, els homes de Carlos Resende han trobat la manera de fer mal a la defensa blaugrana, fins al punt de superar-la amb certa comoditat.

El marge blaugrana es mantenia perquè es continuaven fent bé les coses en atac. Entre Melvyn Richardson qui compartia la posició de central amb Mem, i altre cop Frade, qui anotaria dos gols i Wanne, es mantenia el marge, 4-8. Quan la ratxa golejadora s’ha trencat, Timothey N’Guessan no podia amb Diogo Rema, la renda es ressentia. 6-8 després d’un parell de gols de Nikolai Laeso.

L’avantatge tornava a créixer mitjançant una aturada de Gonzalo i els gols que anotaven Javier Rodríguez i Dika Mem, 6-10. Renda que es mantindria al lluminós amb gols blaugranes anotats per Richardson i Dika Mem, 8-12. Resende decideix canviar de porter, Nikola Mitrevski substitueix a Rema. Malgrat aquest canvi, les coses no milloren pels portuguesos, que veuen com l’atac blaugrana continua fent mal.

Inexplicable davallada tant en atac com en defensa

Javi Rodríguez anota el 9-13 abans que Gonzalo fiqui un gol dels seus aprofitant que el Porto està jugant amb set jugadors de pista. L’avantatge català arribarà als sis amunt després d’un nou gol de Rodríguez i un contraatac anotat per Wanne, 10-16 quan estem a punt d’arribar al minut 20 de partit. Dika Mem qui a més d’anotar està donant assistències, sobretot a Rodríguez, permet que el de Madrid mantingui els sis de renda, 11-17.

Aquest avantatge no dura gaire més perquè l’atac blaugrana s’emboira una mica. Els portuguesos ho aprofiten per fer un parcial 3-0 que redueix a la meitat el marge català, 14-17.

La ratxa d’errors en atac la talla Blaz Janc amb dos gols consecutius, el segon culminant un contraatac, que refan una mica les coses, 14-19. Els cinc gols de renda no aguanten massa, perquè entre el pivot Víctor Iturriza i el central Rui Silva anoten un parell de gols sense resposta barcelonista, 17-20.

Per fi tornen a arribar els gols blaugranes, Janc i Aleix, per fer arribar ara a quatre gols el marge dels avui visitants, 18-22 quan a la primera meitat li queden gairebé quatre minuts. Temps que aprofitarà el Porto, que està atacant amb set jugadors de pista, per fer un sorprenent parcial de 4-0 que deixa el matx empatat a 22 quan s’arriba al descans.

Els blaugranes recuperen el to a l’inici de la segona meitat

Els segons 30 minuts comencen amb Emil Nielsen sota els pals, mentre que per part portuguesa continua Mitrevski de porter. El Porto insisteix a continuar atacant amb set jugadors de pista, mentre que els blaugranes, conscients d’això, ho aprofiten per fer un parcial 1-4, que els torna a donar el comandament del matx. Els gols de Frade, Janc i Dika Mem, posen altre cop al Barça al davant. Els gols de Janc, qui n’anota tres, Timothey N’Guessan, Frade i Pol Valera, fan arribar el marge blaugrana altre cop als sis gols, 25-31.

Resende, obligat per les circumstàncies, demana temps mort quan al matx li queden poc més de 20 minuts. El que primer fa és llançar a la paperera la idea d’atacar amb set jugadors de pista. La renda blaugrana continua creixent perquè als gols que anoten Janc i Jonathan Carlsbogard l’única resposta és un d’anotat per Laeso, 26-33. Els portuguesos anotaran gràcies a, altre cop, Laeso i Pedro Valdés. Entre Pol Varela i Richardson mantenen els sis amunt, 29-35.

El Barça, que ara juga amb molta comoditat, domina el matx amb solvència

Durant una bona estona els atacs, sorprenentment, no poden amb les defenses i el marcador no es mou fins que, primer Richardson i a continuació Rodríguez, anoten fent arribar la renda blaugrana al seu topall fins al moment.  30-38, quan al matx li queden menys de 10 minuts de joc. Després d’un gol de David Fernández, Resende opta per canviar al porter. Rema torna a entrar substituint a Mitrevski. Els vuit de renda es mantindran després dels gols anotats per Valera i Rodríguez, 32-40.

Amb un Porto que ara mateix no troba solucions en defensa, la renda blaugrana arribarà al seu màxim després d’un parell de gols anotats per Ian Barrufet a poc més de cinc minuts pel final, 33-42. Resende demana un temps mort, tot i que el matx ja és impossible que se li escapi al Barça. Com havia passat en els darrers minuts de la primera meitat, els blaugranes cauen en un sotrac, tant en atac com en defensa i això permet que el Porto maquilli un pèl el resultat.

Amb els barcelonistes encadenant errors en l’atac, el Porto farà un parcial 4-0 que ara només servirà per rebaixar la renda dels avui visitants, 37-42. Barrufet trenca la sequera blaugrana, mentre que Leonel Fernández fa el 38-43. Tot just abans que soni la botzina, serà Pol Valera qui deixi el definitiu 38-44 al marcador.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

 

FCB