Primer títol en un partit desequilibrat

El Barça ha aconseguit el seu primer trofeu oficial de la temporada 2023/24 en imposar-se al BM Granollers en la final de la Supercopa de Catalunya disputada a Martorell. Cal dir que els del Vallès Oriental han presentat un equip de circumstàncies, format per una barreja de jugadors del segon equip i del juvenil A. Ha estat així perquè el dissabte vinent es juguen el passi a la fase de grups de l’Europa League. Fent això, el tècnic Antonio Rama no ha volgut arriscar-se a qualsevol ensurt. En aquesta situació, l’equip blaugrana s’ho ha pres en la seva acostumada professionalitat buscant continuar la seva preparació per la temporada que avui començava de forma oficial.

Tot i l’evident superioritat blaugrana, el matx comença igualat

Els primers minuts, com és obligat, han començat amb igualtat al marcador. Fins i tot s’avançaven els joves vallesans gràcies a un gol anotat des de la primera línia per Ferran Castillo. Anomalia que ràpidament contrarestava Timothey N’Guessan. Després de la primera aturada d’Emil Nielsen, era Hampus Wane qui posava als blaugranes al davant, 2-1.

Sorprenentment, l’encarregat de dirigir el joc blaugrana era Jonathan Carlsbogard, que combinava el fet de jugar de central amb el de Massy en la posició de lateral esquerre. Era el mateix N’Guessan, molt actiu en aquests primers minuts del partit, qui primer mantenia el gol de renda, per a continuació anotar el 4-2. El marge dels avui locals continuava creixent fins al 5-2, després que anotés Aleix Gómez. Els gols de Biel Valera, germà d’en Pol, ara a les files barcelonistes, i de Pablo Guijarro, reduïen el marge blaugrana, amb Wanne anotant el 6-4. Dos gols consecutius del Granollers empataven el matx a 6.

Els blaugranes, que milloren en defensa, comencen a obrir forat al lluminós

A partir d’aquí, el matx s’ha començat a esquerdar perquè els homes de Carlos Ortega han posat fil a l’agulla en defensa, aconseguint un parcial 4-0, amb un gol anotat per Javi Rodríguez, un dels dos nous jugadors blaugranes, i tres per part d’Aleix Gómez, un des dels set metres. Gerard Domingo anotava per als avui forasters, mentre que eren Dika Mem, Wanne, des dels set metres i Jaime Gallego, el segon dels nous, els que feien arribar la renda blaugrana als sis gols, 13-7.

El marge blaugrana ha continuat creixent gràcies a un gol d’Haniel Langaro. Domingo tornava a anotar pel Granollers, abans que entre Gallego i Blaz Janc augmentessin la renda blaugrana fins als 8 gols, 16-8. Moment en què el tècnic dels del Vallès demanava temps mort. L’aturada els hi funciona força bé perquè seran capaços de retallar en dos gols el desavantatge al marcador.

Melvyn Richardson, qui ara és el nou central blaugrana, anota des dels set metres. Ian Barrufet anota des de l’extrem esquerre, abans que Langaro faci tornar els vuit de renda, des dels nou metres, 19-11. El marge blaugrana continua creixent després d’un gol anotat per Pol Valera. Tot i que Langaro manté els nou amunt, 21-12, un set metres transformat per Pau López deixa el marge blaugrana en vuit gols abans que anoti Gallego. Domingo fa el mateix pel 22-14 que hi ha al lluminós quan s’arriba al descans.

El Barça augmenta el seu avantatge gràcies als joves

La segona part comença amb Gonzalo Pérez de Vargas ocupant la porteria barcelonista, mentre que pels del Vallès Oriental, Pol Amores continua sent el porter. El tècnic del Granollers planteja a l’inici dels segons 30 minuts una defensa 3-3 buscant molestar la circulació de pilota dels rivals. Aquesta defensa acabarà sent un problema per als avui visitants.

Mentrestant, a les files barcelonistes, Carlsbogard torna a ser el central. Els homes d’Ortega aprofitant les escletxes que ofereix l’alternativa defensa rival per no patir gaire a l’hora d’anotar. Ara qui ho fa és el jove Oriol Zarzuela, que mostra la seva qualitat en l’extrem dret blaugrana. Després d’un gol anotat per Barrufet, serà de nou Zarzuela qui faci el 25-15. Mentre Gonzalo li atura un set metres a Jan Duran, Rodríguez fa arribar el marge blaugrana als onze gols, 26-15.

El Barça està jugant la segona part amb molts jugadors joves que no perden el fil. Gràcies a un parell de gols de Petar Cikusa i al tercer que anota Zarzuela, el marge blaugrana arriba als tretze gols, 29-16. Com ja hem dit, els homes d’Ortega estan aprofitant la defensa oberta que plantegen els rivals, per anotar amb comoditat. Finalment, Antonio Rama corregeix la seva defensa que a partir d’ara serà una més lògica 6-0.

El partit no canvia en el seu tram final

Tot i això, un parell de gols de Petar Cikusa mantenen els tretze de renda, 31-18. Rama demana un temps mort que ara li servirà de ben poc, perquè els blaugranes gràcies a Rodríguez, Carlsbogard i Barrufet fan arribar l’avantatge barcelonista als setze gols, 35-19, quan entrem en els darrers 15 minuts del matx.

Amb la defensa blaugrana més relaxada, els gols vallesans quedaran contrarestats gràcies a la velocitat que imprimeixen els blaugranes quan treuen des de mig de la pista. Així marcaran Aleix Gómez, Petar Cikusa i Janc pel 39-22 a menys de deu minuts pel final. Anoten els vallesans i de nou la mateixa fórmula aplicada per Aleix li permet fer el 40-23. Un contracop signat per Dika Mem fa arribar la renda blaugrana als 19 gols, 42-23. Ara és Janc qui juga de central per part blaugrana.

Quan queden poc menys de set minuts per la fi, Rama li dona l’oportunitat de jugar sota els pals al júnior Èric Romero qui substitueix a Pol Amores. A un gol de Pau López el segueixen els d’Aleix Gómez, des dels set metres, i Pol Valera que un altre cop fan arribar la renda blaugrana als 19 gols, 43-24. Renda que es mantindrà després de dos gols d’Aleix Gómez, 45-26 a quatre minuts per la fi. Els joves jugadors vallesans aprofitaran una molt celebrada aturada d’Eric Romero a xut de Gallego, per reduir l’avantatge blaugrana en dos gols, 45-28. Els dos darrers gols dels avui locals, anotats per Aleix Gómez deixaran el definitiu 47-29 al marcador.

Enhorabona, CAMPIONS!

FCB