Un curs, gairebé, perfecte

Després de perdre tristament el cinquè partit del play-off semifinal al Palau de la temporada 2021/22, els jugadors blaugranes es van juramentar per redreçar la situació a l’any següent.

Dit i fet. Els homes d’Edu Castro van acabar fent pel que fa a les competicions domèstiques, un any perfecte. Es van endur amb molta claredat la SuperCopa, 4-2 davant el Deportivo Liceo a la final, la Copa del Rei, 4-0, davant el Reus Deportiu. Mentre que pel que fa a l’OK Lliga, van aconseguir fer una temporada gairebé perfecta. Sense perdre ni un sol matx, guanyant 24 de 26 partits i cedint tan sols dos empats, 5-5 a la Torre Roja, la pista del CH Caldes, i 3-3 a la pista del PAS Alcoi.

La cirereta a la gran temporada va ser guanyar tots els partits dels play-offs sense perdre’n ni un, dues victòries davant els alacantins, tres victòries davant el CE Noia i els mateixos tres triomfs davant els gallecs en un play-off final modèlic per part blaugrana.

Europa es resisteix

En canvi, l’assignatura pendent continua sent la competició europea. L‘any anterior una derrota davant l’SL Benfica va significar quedar eliminat d’aquell desastre de competició anomenat Golden Cup.

Enguany l’equip va disputar la WSE Champions League. Després de superar la fase de grups, l’armada portuguesa va impedir que els blaugranes poguessin reconquerir el màxim guardó europeu en una final a vuit. Ll’equip blaugrana va superar la primera eliminatòria en vèncer a l’OC Barcelos, però va caure per la mínima, 3-4, davant el FC Porto que acabaria sent el campió.

Justament el mateix equip contra el qual fa cinc temporades es va aconseguir la darrera, fins al moment, Copa d’Europa. En aquella temporada, la 2017/18, després de superar a semifinals al Reus Deportiu per 4-2, els blaugranes van guanyar pel mateix resultat, 4-2, al FC Porto en territori hostil, ja que la final a quatre es va disputar en el Dragao Caixa, la pista on juga com a local l’equip portuguès.

La tornada del fill pròdig

Com en el cas del bàsquet i l’handbol, la pretemporada blaugrana ha estat marcada per la reducció de pressupost a la que s’ha vist abocada la secció per la precària situació econòmica que pateix el club. És per això com s’ha d’entendre el moviment que ha viscut la secció d’hoquei pel que fa al planter. Una única baixa, la d’Helder Nunes i només una alta, la de Xavi Barroso, qui torna al club on va començar a destacar.

El de Caldes de Montbui, torna a l’equip blaugrana després de cinc anys militant a l’hoquei portuguès, primer a l’Oliveirense on va estar dues temporades i els darrers tres anys vestint la samarreta blanc-i-blava del FC Porto. El jugador català va deixar el Barça justament al final de la temporada 2017/18, en la qual com hem vist l’equip blaugrana va aconseguir la seva darrera Copa d’Europa.

Nova temporada, mateixos objectius

L’altre moviment ha estat la cessió de Joan Pascual al CP Calafell. El jove jugador del Barça Atlètic, va entrar en el primer equip per la lesió que va patir Sergi Llorca a principi de temporada i ja un cop recuperat el de Caldes, va haver de suplir la baixa per la greu lesió que va patir Matías Pascual mentre disputava el mundial a la ciutat argentina de San Juan.

El planter del primer equip blaugrana format per Sergi Fernández i Carles Grau a la porteria, i amb Pau Bargalló, Sergi Llorca, Matías Pascual, Sergi Panadero, Ignacio Alabart, Joao Rodrigues, Marc Grau i el nouvingut Xavi Barroso, estan cridats a revalidar els títols aconseguits i intentar l’assalt a la que seria vint-i-tresena Copa d’Europa en la història del club.

Com en el cas del bàsquet i l’handbol, segur que no defallirem a l’hora de donar suport a l’equip d’hoquei.

Que rodin els patins!!

@PBBMeritxell & FCB