Final d’infart

Amb un final trepidant, amb la màgia del Palau convocada i feta present, el Barça ha posat el 2-0 en el play-off final de l’ACB. El triomf ha arribat quan semblava impossible. Amb els locals perdent de sis punts, el màxim desavantatge en el partit, un triple de Nikola Mirotic, l’emblema de l’equip ara mateix, aconseguia treure a l’equip de l’ensopiment amb el qual estava jugant. Després arribaria un altre triple, aquest de Sertac Sanli, i les coses es veurien d’una altra manera per uns blaugranes que han capgirat el marcador quan al partit li quedaven 6 segons.

Primer quart força igualat

El matx que ha estat un estira-i-arronsa constant, començava amb el joc interior dels dos equips produint. Per part blanca era Willy Tavares qui anotava, mentre pels locals era Jan Vesely l’anotador. Dos triples de Nico Laprovittola canvien la dinàmica avançant als locals de quatre punts, 10-6. Respon Nigel Williams-Goss amb un triple per deixar la renda catalana en un sol punt.

Àlex Abrines des de la línia i una cistella de Mirotic augmenten el marge local fins als cinc punts, 14-9. Un parell de cistelles de Vincent Poirier obliguen Saras Jasikevicius a tallar el partit. Anota Nikola Kalinic, però els visitants també ho fan per deixar les coses iguals. Anoten Rokas Jokubaitis i Sanli amb una esmaixada abans que una nova cistella de Poirier faci pujar el 20-19 amb el qual finalitza el primer capítol.

L’inici del segon període és favorable als visitants

El frec a frec continua al començament del segon període, de fet durarà fins al final. Mario Hezonja avança als blancs amb Tomas Satoransky responent amb un triple. Poirier que continua fent mal transforma un addicional per avançar als visitants. Una cistella d’Hezonja farà arribar l’avantatge blanc als tres punts, 23-26. Després de dos tirs lliures anotats per Mirotic, un triple d’Hezonja, qui està fent un gran partit, estira la renda blanca fins als 25-29. Tot i que Satoransky anota, Hezonja insisteix amb un nou triple, aquest força llunyà, per fer arribar el marge blanc als cinc punts, 27-32.

Mirotic lidera la reacció

Els locals es refan gràcies a la defensa i a les cistelles que anoten Mirotic i Vesely obligant Jesús Mateo a demanar un temps mort, 31-32. Una recuperació d’Abrines acaba amb cistella de Jokubaitis que capgira el marcador, 33-32. Els blaugranes han superat amb nota la primera etzibada blanca, però els visitants insistiran. Anoten quatre punts seguits que els tornen a posar al davant, 33-36.

Mirotic redueix a un punt el desavantatge local, però els blancs també anoten. Un tir lliure de Mirotic per falta tècnica a Mateo i una cistella de Vesely empaten el matx a 38. Després de dos tirs lliures de Vesely arriba un triple de Sergio Llull que posa al marcador el 40-41. Ara és el tècnic lituà qui demana temps mort. Una esmaixada i un triple de Vesely, el primer que anota aquesta temporada, tanquen la primera part amb els locals manant de quatre punts, 45-41.

Tot i els millors minuts dels blaugranes, el partit queda en un puny a manca del darrer quart

A l’inici del tercer període es veuran els millors minuts d’uns blaugranes que dominen el seu rebot defensiu mentre que en atac, liderats per Mirotic, durant una estona superen la defensa dels blancs amb certa comoditat. Fins al punt de fer arribar el seu avantatge als 8 punts, 54-46, gràcies a set punts del mag de Podgorica, amb triple inclòs i una cistella de Vesely. La renda local arribarà als nou punts amb un triple de Jokubaitis, 57-48.

Després d’un temps mort demanat per Mateo, l’equip blanc retalla el marge català gràcies a una cistella amb addicional de Tavares. Hi seguirà una cistella d’Oscar Da Silva per deixar l’avantatge local altre cop en 8 punts, 59-51.

A partir d’aquí el rebot defensiu dels locals patirà per culpa de la feina de Tavares que obligarà el tècnic local a demanar un temps mort, perquè l’avantatge s’ha reduït fins als quatre punts, 59-55.

Tot i l’aturada, els blancs continuaran retallant el marge culer. Un triple de Fabien Causeur deixarà el marcador molt igualat, 59-58. Amb els locals un pèl estabornits, un triple de Kalinic els fa reviure, sent Mirotic qui mantingui la renda amb dos tirs lliures i una cistella pel 66-62. Un nou triple blanc, ara de Sergio Rodríguez, torna a deixar l’avantatge local en un sol punt, abans que Kalinic des de la línia tanqui l’anotació del quart amb els locals dominant de tres punts, 68-65.

Els blancs arriben al seu màxim avantatge

Tot i que el de Subotica converteix un triple a l’inici del darrer acte, els homes de Mateo fan un pas endavant pel que fa a la defensa. Els blaugranes pateixen això i es queden sense poder trobar bones posicions de tir. Per uns moments els locals entren en crisi. En atac es perden pilotes, es fallen tirs i a més es deixen escapar punts des de la línia. En gairebé cinc minuts de partit només arribarà per part local un sol punt, Vesely, mentre que els madrilenys en faran 13 pel 72-78.

La situació és realment complicada per un Barça que ara mateix pateix molt. Dos tirs lliures de Satoransky són els primers punts en 5 minuts 13 segons de joc. Els blancs anoten tot just abans d’un triple del de Podgorica. La màgia del Palau que ha estat convocada d’urgència, arribarà a temps. Una recuperació en defensa del mateix Mirotic permet a Laprovittola anotar el 79-80. Mateo, espantat, demana un temps mort. Llull li respon anotant un triple que vol intimidar als locals, 79-83.

La màgia del Palau apareix a temps

Però la màgia, o sigui, el Palau continua bategant. Sanli es vesteix d’heroi en transformar un triple vital, 82-83. Amb Tavares fallant dos tirs lliures, Mirotic en la lluita pel rebot rep falta personal. Com que els visitants ja han arribat al bonus, el de Pogdorica disposa de dos tirs lliures que transforma per posar als seus al davant d’un punt. També de tir lliure anota Llull, 84-85.

Laprovittola es fica a la gola del llop i rep falta de Tavares, que sorprenentment és la cinquena. El de Morón transforma els dos tirs lliures a manca de 6 segons per la fi, 86-85. Temps mort demanat per Mateo. La jugada dissenyada és òbviament per Llull. Entre Satoransky i Mirotic l’intenten molestar i el tir del menorquí no arriba ni a la cistella. Kalinic toca l’esfèrica amb la mà mentre el Palau embogeix en veure com el temps s’esmicola. No hi ha temps per res més. El Barça s’ha emportat el triomf quedant-se a una victòria del títol. Som-hi!!!!

FCB

Estadística