Trista derrota

El Barça no podrà guanyar la seva tercera final a quatre al caure a la semifinal en els llançaments des dels set metres després d’acabar els 60 minuts i la pròrroga amb empat primer a 31 i finalment a 38. Si fa un any, els blaugranes van aconseguir el títol al transformar els cinc llançaments, aquest cop les coses han anat molt diferent, ja que tan sols han transformat un, justament el primer, gràcies a Aleix Gómez.

El cert és que el matx ha estat força igualat, tal com es preveia a la prèvia de l’enfrontament i el partit s’ha acabat decidint amb certa polèmica, quan amb empat a 31, una possible intercepció dins de l’àrea dels sis metres en un llançament blaugrana ha estat considerada correcta pels àrbitres islandesos.

Bon inici dels catalans

El matx començava amb els blaugranes que jugaven com a visitants, portant la iniciativa al marcador. Els gols de Dika Mem, Aleix Gómez,un des de set metres i uns altres dos des de l’extrem, i de Luka Cindric posaven el 4-5 al lluminós. El problema era que els alemanys anotaven amb certa facilitat en superar la defensa que plantejaven els homes de Carlos Ortega.

Tot i que Ludovic Fàbregas mantenia el domini al lluminós, un parell de gols dels avui locals, anotats per Michael Damgaard i Piotr Chrapkowski culminant un contraatac, donen la iniciativa als alemanys, 7-6. Però aquesta situació duraria poc perquè els gols de Fàbregas, Cindric i Dika Mem tornen a avançar als catalans, 8-9. El matx està sent de defenses no massa intenses i poques aturades dels respectius porters, Emil Nielsen per part blaugrana, Mike Jensen pels teutons. Entre Hampus Wanne i Luis Frade mantenen el tímid domini al lluminós, domini que serà per primer cop de dos gols, gràcies als anotats per Aleix Gómez i Timothy N’Guessan, 11-13.

Domini blaugrana al final de la primera part

Immediatament, Benet Wiegert, el tècnic dels alemanys, demana temps mort i decideix canviar al porter Nikola Portner substituint a Jensen. Malgrat això, els barcelonistes, de moment, encara manen de dos gols gràcies a uns molts bons minuts del lateral de Massy, 12-14. Els alemanys tenen la sort d’anotar després de recuperar la possessió tot i una aturada de Nielsen, fan el 13-14 i en el següent atac, després d’una pèrdua de Cindric, Magnus Jensen fa l’empat a 14.

Després d’aturades dels dos porters, qui apareix en atac per part blaugrana és Domen Makuc, qui marcarà tres gols consecutius per tornar a avançar als avui visitants, 15-17. Ortega ordena defensar en 5-1 amb Blaz Janc d’avançat. Un gol de Dika Mem donarà tres d’avantatge abans que anoti Kay Smits des dels set metres, pel 16-18. Resultat que no es mourà abans del descans perquè Portner atura el llançament de Janc.

Uns mals minuts en atac permeten que els teutons capgirin el marcador

La segona meitat comença sense més canvis a les porteries. Makuc continua sent el central blaugrana. Un gol de Fàbregas augmenta l’avantatge culer als tres gols. N’Guessan té l’oportunitat d’ampliar la ferida teutona, però el seu tir el bloqueja la defensa rival. El de Massy, poc després manté els 3 amunt i el mateix fa Wanne, 18-21.

Entre una exclusió de N’Guessan i un parell de pèrdues de Makuc i Melvyn Richardson donen oxigen a un Magdeburg que per uns moments estava trontollant. A més Portner, el porter dels alemanys aprofita que Nielsen està a la banda per empatar a 21. Fàbregas anota des dels sis metres per tornar a avançar als blaugranes, 21-22, però de nou els alemanys aprofitaran els errors blaugranes, altre cop Richardson perd la pilota que aprofiten els rivals per capgirar el marcador, 23-22.

El tècnic dels barcelonistes decideix aturar el partit quan queden poc menys de 20 minuts per la fi. Gonzalo Pérez de Vargas entra per Nielsen. En el següent atac, Dika Mem no pot amb Portner i a més es fa mal a la cama esquerra. Philipp Weber anota, fent pujar la renda dels avui locals als dos gols, 24-22.

Per fi reaccionen els blaugranes que arriben a fregar la victòria

Ara el partit s’ha complicat molt pels catalans i el gol de Fàbregas és una benedicció. Aleix Gómez erra un set metres, però Wanne torna a deixar en un gol el marge alemany, 25-24, abans que una aturada de Gonzalo, permeti empatar el matx gràcies al gol que anota el de Sabadell des dels set metres. Els homes de Wiegert es tornen a avançar anotant un set metres. Fàbregas empata a 26. De nou s’avancen els avui locals, sent Dika Mem, que tot i el dolor torna a pista, qui empati a 27.

Els blaugranes que havien tornat a la defensa 6-0, ara faran una 3-3 per intentar desestabilitzar el mòbil atac dels rivals. Cindric no pot amb la defensa alemanya i això ho aprofiten els homes de Wiegert per agafar el comandament al lluminós, 28-27. Torna a aparèixer N’Guessan fent dos gols consecutius per empatar a 29. Un dels pocs contraatacs blaugranes serveix perquè Wanne avanci als culers, 29-30, quan queden menys de 5 minuts al matx. Gisli Kristjansson ha de marxar de la pista per un cop al cap.

Gonzalo fa una aturada i N’Guessan enviarà la pilota fora quan tenia l’oportunitat de fer arribar la renda catalana als dos gols. Qui no falla és Christian O’Sullivan per empatar a 30. Després de temps mort d’Ortega, Janc no pot amb Portner, però Aleix des de l’extrem fa pujar el 30-31 al marcador quan queden 56 segons per la fi. L’atac alemany és llarg. I a més Wiegert demana temps mort. El llançament de Smits empata a 31. Els blaugranes treuen de centre amb rapidesa per fer un tir que provoca el dubte sobre la legalitat de l’acció dels alemanys. Finalment, els àrbitres decideixen que l’acció és correcta i el temps reglamentari acaba amb empat.

Mala primera part de la pròrroga pels homes de Carlos Ortega

El temps afegit comença amb els blaugranes defensant 3-3. Fet que no incòmoda als rivals que tot i un gol d’Aleix des dels set metres, mantenen l’avantatge 33-32. Fàbregas empata abans que els rivals anotin des dels sis metres. Una aturada de Portner a xut de N’Guessan precedeix a un nou gol alemany, després de recollir la pilota després d’una aturada de Gonzalo, sobre la botzina de fi de la primera part de la pròrroga. Quan sona la botzina, el Magdeburg domina 35-33 al lluminós.

Bona reacció culer

Tot i que els blaugranes tenen l’aigua al coll, són capaços de reaccionar. Primer anota N’Guessan, a continuació ho fa Janc per dos cops, mantenint el marge alemany en un sol gol, 37-36. Un passiu dels alemanys el castiga N’Guessan amb l’empat a 37. Després que s’avancin els de Wiegert, de nou el de Massy empata a 38. Resultat que no es mourà en el darrer atac alemany. Com el temps afegit no ha desfet l’empat, la victòria s’ha de decidir des dels set metres.

Si només anotés un llançament, no pots guanyar

Qui primer llança és Aleix Gómez qui anota. Pels alemanys anota Tim Hornke. A continuació Wanne xuta fora. Smits fa el 2-1 i a partir d’aquí ningú més anotarà. Qui primer falla és Richardson qui fa botar la pilota a terra sortint per sobre el travesser. A continuació Gonzalo li atura el tir a Daniel Petterson. Pels blaugranes, que encara estan vius, ha de llançar Dika Mem, repetint fil per randa el que abans havia fet Richardson. Pilota per damunt el travesser. El xut de Magnus Jensen pot ser decisiu, però la pilota després de tocar el travesser no entra. Increïblement, els blaugranes continuen vius. És el torn de Fàbregas, autor del gol decisiu l’any passat. El seu tir és aturat per Jensen i aquí s’acaba la història. Els alemanys no cal que llancin el cinquè set metres perquè ja tenen el bitllet per la final. Aquí s’acaba el somni blaugrana i qui sap si quelcom més. Una pena.

@PBBMeritxell

Estadística