Els blaugranes aprofiten la primera oportunitat per proclamar-se campions

El Barça ha conquerit la seva trenta-tresena Lliga després d’una esplèndida segona part, en la qual l’equip blaugrana ha sabut portar el ritme adient que la situació requeria. Amb un Pau Bargalló imperial, els homes d’Edu Castro han superat tot els entrebancs que anaven apareixent. Han arribat a jugar amb tres jugadors de pista contra cinc dels gallecs, i amb determinació, compromís i esforç s’han reivindicat.

Ja ho havíem dit en ocasions anteriors, l’equip va quedar molt tocat quan va perdre a les semifinals de la temporada passada i ara era el moment de tancar la ferida oberta per aquella decepció. I per fer-ho, que millor que no perdre ni un sol partit en tota la competició i cedir tan sols dos empats!

Els visitants surten amb una marxa de menys i això ho aprofiten els gallecs

El Liceo de Juan Copa li havia donat una volta més al que havia passat en els dos primers enfrontaments al Palau. Els gallecs repetien la sortida a tota màquina que havien fet a Barcelona, mentre que els blaugranes oferien la seva habitual versió de joc llarg i de combinació. Liderats com hem dit per Bargalló, els visitants no tardaven a posar a prova a Martí Serra, però eren els locals els que s’avançarien. Una jugada conduïda per Dava Torres acaba amb un passi al mig on apareix Bruno Di Benedetto, qui amb un tir alt supera a Sergi Fernández. És el minut 3.22 quan s’inaugura el marcador, 1-0.

Els homes d’Edu Castro no perden les maneres i continuen fent el que saben, però això si, amb una mica més de picant en atac. Les rematades de Joao Rodrigues i Helder Nunes així ho demostren. Una jugada de Pau Bargalló qui puja per banda dreta, acaba amb un passi avançat al davanter d’Oeiras, qui no pot acabar de contactar amb la bola. Per darrere continua la seva cursa Bargalló, qui aprofita una lleugera relaxació de Di Bendetto que permet al de Sant Sadurní desviar la bola amb una sola mà a on està situat Rodrigues. El portuguès aprofita la passada per fer un xut per sobre les guardes, empatant el matx a 1 en el minut 6.51.

Els blaugranes reaccionen aviat

Amb l’empat les coses canvien poc, perquè els forasters continuen imposant el seu ritme alt, concentrats en defensa i buscant superar a Serra a la mínima oportunitat que tinguin. El Liceo, seguint les indicacions del seu entrenador, està defensant molt enrere per evitar deixar espais als rivals. En el minut 9.18, Juan Copa demana el seu primer temps mort. El domini del matx continua sent blaugrana en fer força bé les coses en defensa. Les rematades de Nunes i Bargalló tornen a posar a prova a Serra qui respon bé.

Una recuperació defensiva de Sergi Panadero és l’inici del segon gol blaugrana. El de Vic comença a patinar des de la tanca del darrere la porteria. Poc abans d’arribar al centre de la pista fa un passi a Bargalló que s’esmuny dels seus defensors i amb un tir de cullera que va a l’escaire esquerre anota l’1-2 quan estem en el minut 14.11.

Tot i que aquest segon gol foraster hauria de servir per acabar de dominar el matx, els gallecs busquen l’empat fins que una jugada per banda dreta de Pol Manrubia acaba amb un passi a l’àrea on rep Di Benedetto, qui s’inventa una rematada a una sola mà que sorprèn el porter de Calvià. És el minut 16.04 quan puja al lluminós l’empat a 2.

Per uns moments són els locals els que passen a dominar el joc i això obliga Edu Castro a tallar el matx. Després d’un xut d’Helder Nunes serà Copa qui demani un temps mort en el qual ordena als seus homes que busquin arribar al descans amb l’empat a 2. Fet que es complirà fil per randa.

Els locals es tornen a avançar

La segona part comença amb els blaugranes sent, altre cop, els dominadors del matx, obligant els locals a cometre la seva novena falta quan encara no s’ha arribat al minut 27 del partit, mentre els blaugranes en porten 6 de faltes. Rodrigues disposa d’una clara oportunitat que Serra atura. Els visitants ara fan un joc de baixa intensitat i d’això se n’aprofitaran els gallecs. Un atac blaugrana és tallat per la defensa local amb Di Benedetto pujant per banda dreta del seu atac. La cursa en solitari del francès acaba amb un xut per la dreta de Sergi Fernández, superant-lo. És el minut 32.16 quan el francès fa pujar el 3-2 al lluminós.

El gol local esperona altre cop als blaugranes que de nou augmenten el seu ritme. Vint-i-dos segons després del gol local, el mateix Di Benedetto comet penal sobre Marc Grau. El llançament l’executa Nunes qui no pot amb Serra tot i la doble rematada del de Barcelos. Malgrat l’error a pilota aturada, els visitants continuen dominant el joc, però, tot i això, seran ells els que arribin primer a les deu faltes. L’encarregat de xutar és Àlex Rodríguez qui veu com el seu tir directe el rebutja sense contemplacions Sergi Fernández. En canvi, els que no tarden a empatar, són els forasters i ho faran a pilota aturada.

Els visitants capgiren el marcador deixant sense gairebé opcions als gallecs

En el minut 36.53 els àrbitres assenyalen la desena falta local. Pau Bargalló assumeix la responsabilitat i amb una jugada de les seves que acaba amb un aixeca i pica per sobre el cap de Serra per empatar el matx a 3. Aquest gol no el rep bé l’equip gallec que poc després pot respirar quan en una jugada marca de la casa Bargalló torna a superar a Serra, però aquest cop el de Sant Sadurní troba el travesser.

Veient que les coses no els estan funcionant, Juan Copa demana un temps mort. Aturada que el serveix de ben poc perquè el partit continua sent dominat per un equip blaugrana que va augmentant el ritme de forma progressiva. En el minut 41.01 Helder Nunes té una gran oportunitat de marcar, però Serra salva amb el casc.

Uns tres minuts més tard, el de Barcelos, molt actiu en aquesta fase del partit, té una bona oportunitat que atura Serra, la bola que ha quedat solta la recupera Bargalló que seguia la jugada darrere el portuguès, amb Serra mal col·locat, el xut del de Sant Sadurní tot i tocar les guardes del porter local fa que la bola traspassi la línia de gol. És el minut 44.34 quan el Barça torna a manar a Riazor per 3-4. Ara pels locals tot són presses, però qui pot anotar un altre gol és el Barça en una rematada de Rodrigues que va al pal. Immediatament Copa demana temps mort.

Els blaugranes aprofiten que els locals juguen sense porter per endur-se’n la trenta-tresena lliga

Amb els gallecs fent un joc un pèl esbojarrat Copa decideix jugar-s’ho tot a una carta. A 1.09 per la fi opta per substituir a Serra per un jugador de pista. Com és habitual en aquests casos, s’imposa l’ordre defensiu que no permet res als locals, mentre que en una contra conduïda per Bargalló per banda dreta acaba amb un passi a la banda contrària on és Joao Rodrigues qui a porteria buida fa el 3-5 que deixa pràcticament el matx i el campionat decidit quan al matx li queden 35 segons.

I diem pràcticament perquè a la banda de les banquetes hi ha una primera picabaralla que acaba amb targeta vermella a Jordi Roca el segon entrenador blaugrana. La targeta obliga a treure un jugador de pista i ara els visitants es queden amb tres jugadors de pista i el porter contra cinc jugadors de pista dels locals perquè Copa insisteix a jugar sense porter.

De nou, els blaugranes es defensen amb ordre i això permet que altre cop Bargalló repeteixi la jugada del cinquè gol. Puja per banda dreta, canvia la bola de banda on ara qui apareix és Marc Grau qui com Rodrigues anota a porteria buida el 3-6 quan queden 17 segons per jugar-se. El Liceo insisteix a jugar sense porter i a set segons de la fi esclata tota la tensió acumulada en la sèrie i en el partit. Hi ha un enfrontament entre Manrubia i Bargalló al que s’afegeix Sergi Fernández abans que se sumin pràcticament tots els jugadors. Quan les coses finalment es calmen, Manrubia per part local i Sergi Fernández per part blaugrana veuen targeta vermella. Queden set segons que acaben amb el Liceo donant la pilota als blaugranes donant per finalitzat el matx i el campionat.

Felicitats, CAMPIONS!!!!

FCB