Merescuda victòria per segellar el passi al play-off final

Segona victòria consecutiva del Barça que li serveix per classificar-se per la final de l’ACB sense haver d’esperar al cinquè partit. Com ja va passar el diumenge passat, el triomf blaugrana ha arribat de forma coral, amb quatre jugadors anotant com a mínim deu punts i amb un destacat esforç defensiu. Es tractava d’evitar el joc ràpid i de transició dels locals i alhora no permetre que els dominessin en el joc interior. Aquest cop, els homes de Saras Jasikevicius, qui ha acabat el matx al vestidor desqualificat, han deixat en uns ridículs vint-i-cinc rebots a un Unicaja que no ha trobat solucions amb les quals superar la ben estructurada defensa blaugrana.

El Barça marca territori en el primer quart

El matx començava amb tota una declaració d’intencions. Tomas Satoransky anotava un triple que era respost per David Kravish també des de més enllà del 6,75. Posteriorment, anotava Nikola Mirotic, avui sense cap triple en el seu compte, amb Kravish insistint des del triple per posar als seus al davant. Un segon triple de Satoransky donava avantatge als visitants, renda que a partir d’aquí s’aniria incrementant. Un nou triple blaugrana, ara de Nico Laprovittola, feia arribar el marge foraster als tres punts. Avantatge que mantindria Mirotic abans que James Nnaji l’augmentés fins als sis punts, en convertir cistella i addicional pel 10-16.

Amb Unicaja col·lapsat pel que fa a l’atac, cal reconèixer la bona feina defensiva dels visitants, sobretot en el control del rebot defensiu, entre Oscar Da Silva i el mateix Nnaji, aquest des de la línia, disparen la renda catalana fins als deu punts, 10-20. Els locals mig es desperten gràcies a un triple de Tyler Kalinoski, però els refreda el triple que anota a continuació Kyle Kuric per deixar el 13-23 amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol.

Els visitants resisteixen, amb comoditat, la reacció local

A l’inici del segon període, una jugada clarament mal arbitrada, Kendrick Perry fa un passi amb un peu fora la pista, que permet un triple de Dario Brizuela, acaba amb els àrbitres assenyalant-li a en Saras Jasikevicius la primera falta tècnica. El mateix Brizuela converteix el tir lliure, per reduir el marge foraster a sis punts. Malgrat aquesta cistella, els forasters semblen un pèl desconcertats i això ho aprofiten els locals per reduir encara més el seu desavantatge, obligant el tècnic lituà a tallar el partit, 21-25.

Amb la defensa catalana traient fum, les cistelles de Jan Vesely i Satoransky, fan tornar els deu amunt, sent ara Ibon Navarro qui es veu obligat a aturar el matx. Amb els culers millorant pel que fa al rebot defensiu, ara qui rep una tècnica és Da Silva que converteix Tyson Carter. Els locals anotaran quatre punts, cistella de Carter i dos tirs lliures de Will Thomas, sense resposta forastera fins que Mirotic amb una maniobra més pròpia de voleibol que de bàsquet, anoti el 26-33. Avantatge que creix quan Abrines anota de tres, 28-36.

El de Pogdorica manté les coses i el mateix fa Nikola Kalinic des de la línia, 32-40. Un nou triple de Kalinoski redueix el marge visitant als cinc punts, 35-40, moment en el qual en Saras demana temps mort. La jugada dissenyada surt bé, alley-oop de Nnaji a passi de Rokas Jokubaitis. Per part local esmaixa Yankuba Sima abans que un nou triple d’Abrines tanqui l’anotació de la primera part amb els blaugranes dominant de vuit punts, 37-45.

Els blaugranes trenquen el partit en el tercer període

Malgrat que la segona meitat comença amb un triple de Perry, els blaugranes redreçaran la situació. Entre una cistella de Vesely, dos tirs lliures d’Abrines i una cistella de Satoransky, mantenen els set punts d’avantatge, 44-51. Mirotic en transformar un tir addicional, fa pujar la renda forastera als mateixos vuit punts que hi havia al descans, 46-54.

Ara la defensa visitant torna a treballar de valent i això serà l’inici de la fi pels locals. Un triple de Kuric, seguit d’una recuperació defensiva de Kalinic que acaba amb esmaixada del de Subotica, fan arribar l’avantatge blaugrana als tretze punts. 46-59 quan al tercer capítol li queden per jugar-se 3.09.

Ara qui fa una esmaixada és Dylan Osetkowski.Malgrat això, la defensa blaugrana no afluixa i això permet que després de dos tirs lliures convertits per Mirotic, una esmaixada de Da Silva i una cistella de Kalinic facin arribar la renda catalana als disset punts, 48-65.

Brizuela anota dos punts, però rep una tècnica que convertirà Abrines. A continuació és Sertac Sanli qui anota i sense resposta local Da Silva converteix un triple abans que una recuperació d’Oriol Paulí acabi en esmaixada del de Girona pel 50-73. Una cistella de Perry tanca el tercer capítol amb els visitants gaudint d’una renda de vint-i-un punts, 52-73.

Els locals s’acaben rendint davant un Barça molt superior

Els forasters comencen el darrer període un pèl relaxats. Unes passes de Kalinic són el preludi d’un parcial 5-0 que reviu als locals. Una protesta d’en Saras, en una jugada que com en la primera, tenia raó, acaba amb la segona falta tècnica i per tant, la seva desqualificació. El lituà marxa als vestidors, deixant el comandament de l’equip en el duet David Garcia i Tomas Masiulis. Kalinoski anota el tir lliure.

En una situació força complicada, l’equip donarà proves del seu caràcter. Una cistella anotada per Vesely, tranquil·litza les coses, 58-75. Ara qui rep una falta antiesportiva és Will Thomas qui ha etzibat un mastegot a Mirotic qui falla un dels tirs lliures. Un triple inversemblant de Laprovittola farà tornar els vint-i-un punts de renda pels blaugranes, 58-79.

En aquesta fase del matx és molt important que els forasters tenen el control absolut del seu rebot defensiu. Una cistella després de rebot ofensiu de Vesely fa tornar la renda blaugrana als vint-i-tres punts que seran vint-i-quatre quan en el següent atac Abrines transformi un triple pel 60-84 a 5.04 per la fi.

A partir d’aquí, amb el matx decidit, els visitants es tornaran a relaxar en atac, de fet en els que queda només arribarà una cistella de Kuric, però això sí, continuaran treballant en defensa. Els dos triples anotats per Kalinoski i el que anotarà al final Perry, no deixaran de ser un brindis al sol, perquè l’Unicaja no disposarà de cap opció de remuntar un partit que havia quedat totalment decidit a manca de poc més de cinc minuts.

Per segona vegada consecutiva, el Barça ha conquerit el Martín Carpena, victòria que serveix per arribar, amb brillantor, al play-off final.

FCB

Estadística